reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
azorek podesłałam na priv mój emial. Przeczytałam Język niemowląt więc, z tą rutyną to wiem,że powinna być i tak się staram robić,ale dla mojej Córki rutyną stało się niezasypanie przed północą :( Kąpiel staram sie robić zazwyczaj o tej samej porze tzn ok 19,potem dostaje jeść a potem leże chwilę sama w łóżeczku,patrzy na karuzele,gada do niej,smieje się,zajmuje się sama sobą aż zasnie,ale jak zasnie to na max pól godz,po czym budzi się wyspana i walczy zazwyczaj do 1 lub 2.
Wczoraj sprawiła mi miłą niespodziankę bo zjadła o 20,potem się bawiła i zasneła ok 22,ja myślałam,że to jest tylko jej drzemka,ale nie zbudziła się. Ja przed północą chciałam się położyć więc ją obudziłam na karmienie,zjadła trochę(niezbyt dużo) i obudzila się dopiero o 5 a potem o 8 na kolejne karmienia.

Jejku ale się rozpisałyście

Witam nowe mamusie, matko czemu wy wszystkie jesteście z Ediego

Kinga Ja z małą nie miałam takiego problemu, ona chyba odkąd miała ok. 5 miesięcy to nie budziła się w nocy, może nawet i wcześniej. Natomiast Kubie zamiast mleka dawałam picie, trochę to trwało ale w końcu się oduczył. Natomias z Mają robię podobnie jak Doveinred tylko, że ja jej nie budzę, daję jej przez sen, czasami zje, czasami nie ale i tak śpi do rana. Możesz też zagęszczać mleko kleikiem kukurydzianym lub ryżowym, ja tak robiłam z Kubą

Misialula no to super, trzymam kciuki, żeby od wewnątrz było ok.

Azorek super, że się udało

Magdziarz nie musisz pracować, żeby mieć nin, wiadomo jest Ci on potrzebny do wszystkiego, więc tylko zadzwoń i umów się na spotkanie, nie musisz im nic sciemniać, jak by się pytali czy chcesz podjąć pracę to powiedz, że tak jak już dziecko trochę podrośnie, a nin będzie ci potrzebny chociaż by do child benefit

Ejdżejka nie ma znaczenia czy mieszkanie jest wasze czy kogoś, jeśli counsil jest na twoje nazwisko to idziesz do nich i oni wyślą Ci czek z kwotą nadpłaty, lub jeśli chcesz to przeniosą ci to na kolejne miesiące a wysokość nie zależy tylko od wielkości mieszkania ale też od dzielnicy i od budownictwa

Joasia budzić, budzić, budzić. Moja mała też na początku taka była, ale ja ją budziłam regularnie i to skutecznie, pomarudziłą ale w końcu się przestawiła. Oczywiście do tego stała pora kąpieli, mniej więcej stałe pory karmienia i o stałej porze do łóżeczka, nawet jak nie chciała spać. Do tej pory tak mam, pomijając karmienie bo Maja je wszystko z każdym chociaż na mleko mamy stałe pory. Do łóżeczka to też kładziemy ją między 19.30 a 20.30. Oczywiście czasami zdarzają się wyjątki, bo np. o 18 jest już tak zmęczona, że nie da się jej przetrzymać więc wtedy kąpiel i spać. Albo gdzieś wychodzimy i wtedy pózniej pójdzie spać.

Ja wczoraj topiłam smutki w gofrach, oj mam nadzieje, że mój J coś szybko znajdzie, bo kiepsko to widzę. Maja się rozbrykała i coraz częściej sama chodzi, dzisiaj pierwszy raz zrobiła siku do nocnika i nie wiedziała co się dzieje.

Dziewczyny a ja mam do sprzedania nosidełko, praktycznie nie zniszczone i bardzo fajne tylko , że Maja jest już za duża do niego

Ostatnia edycja:
Wkejam zdjęcia nosidełka gdyby któraś z was była zainteresowana

Załączniki

• 3_06064698950000_m.jpg
    3_06064698950000_m.jpg
    7,3 KB · Wyświetleń: 22
  • 3b_06064698950000_m.jpg
    3b_06064698950000_m.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 20
  • 3c_06064698950000_m.jpg
    3c_06064698950000_m.jpg
    7 KB · Wyświetleń: 18
  • 3d_06064698950000_m.jpg
    3d_06064698950000_m.jpg
    4,3 KB · Wyświetleń: 18
No zajęło mi to trochę i tak nie przeczytałam do końca :)
Isabell serdecznie współczuje można się popłakać no ale cóż trzeba czegoś szukać biedactwo nie poddawaj się
Doveinred super wózek to najlepsze rozwiązanie bo Barnim jest jeszcze za mały żeby chodził obok wózka cały czas i zbyt żywy na tą dostawkę a tak to dwóch w jednym i super
Misialula współczuje z domkiem no i mam nadzieje że ten domek lepszy będzie (a gdzie ten domek bo nie doczytałam)

joasia- tak jak Isabell pisze -budzic - budzic.
Ogolnie jest za mala na uczenia spania w nocy ale mozesz poprostu wykapac i o danej poze polozyc do lozeczka ( moze zasnie moze nie) a rano o 8 czy 7 budzic. Wazne jest to ( ae to w starszym wieku) by dziecko nie spalo 5 godzin przed nocnym pojsciem spac- wtedy bedzie wystarczajaco zmeczone. Ja przestawialam mojego od 4 miesiaca juz byl wiekszy wiec to co innego. Polecam typowo ksiazke o zasypianiu dzieci , nie jezyk niemowlat tylko : " kazde dziecko moze nauczyc sie spac " empik.com - Każde Dziecko Może Nauczyć Się Spać - Kast-Zahn Annete - 20,99 zł
nam ta ksiazka uratowala zycie :)

A ja bede chyba niedlugo rodzic..... dzis ide do ubikacji podcieram sie a tam taki maly flaczek z krwia!!!! wiec pewnie czop odchodzi......
Nie wiem czy to to bo przy Barnimie nie mialam takich problemow.......

Doveinred możliwe a czasami zdażają się jakieś tam krawienia albo czop odchodzi przez jakiś czas. Mi nie odchodził, za każdym razem po prostu pojawiały mi się skurcze, więc lepiej kochana zadzwoń do szpitala i jedz na kontrole

Joasia fakt twoja mała jest jeszcze mała, Maja też jak była taka to mi takie cyrki robiła ale ja tak jak pisałam, budziłam ją

Tu pewnie kontroli tak nie robia. Trzeba miec powod by przyjeli typu: wody odeszly, skurcze czeste, albo zmiejszona aktywnosc plodu. Jak powiem ze chyba mi odchodzi czop to powiedza to prosze poczekac az odejda wody.
Zobaczymy, skurcze male sa , czasami przychodza - zobaczymy- bedzie co ma byc.

Wiesz jak naściemniasz to Cię skontrolują. Mi wody nie odeszły ale powiedziałam, że nie będę czekać w domu i że chcę pzyjechać a skoro masz zaplanowaną cesarkę to może bardziej się tobą przejmą

reklama
tylko ze tydzien temu tez sciemnialam...... zobacze jeszcze poczekam i zadzwonie.

Ide obiadek robic.

Ostatnia edycja:
Do góry