reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
emilia- no to butelki są Twoje :)
Ja też już się zbieram, bo Mała zasnęła i teraz tylko kot mi się pałęta po kolanach i mruczy wściekle :)
magdziarz, jakbyś miała dziewczynkę, to mogę Ci ubranek użyczyć, bo moja już powoli wskakuje w rozmiar 3-6
miłych snów Wam dziewczyny życzę

Vampiria, dziękuję, będę to miała na uwadze :)
Rany, spać nie mogę, głupoty jakieś mi się śnią, wstałam co by nie budzić Yetiego, krzątam się po kątach kuchennych i pogryzam owoce z muesli, popijając zieloną herbatą... I znowu w dzień jak zombie będę chodzić... Cóż, uroki 3 trymestru... ;D

Hej,
poczytalam sobie zaleglości z wczoraj - nocne marki :-D
witam kolejne dziewczyny !!!!!!!!!!!! miło Was poznać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co do NIN to ja mam wyrobiony i nie pracuję i nie pracowałam tu nigdy - zadzwonilam - poszlam na spotkanie - odpowiedzialam na te pytania co Emilia pisala - potem za 2 tyg. przyszło mi pocztą - a za kolejne 2 karta NiN czyli taj jak azorek mówi :))))))))
musimy się wspierac bokażda ma "coś" ach te uroki Ediego ..........
u mnie teraz sie okazuje że przepłacamy na counsil.......a mieszkamy u kogoś..........ech dziewczyny - nogi ręce opadają...........mowi że mamy rozłożony na 12 mcy i jest to kwota 136 f .......wiec wychodzi z moich obliczen ze mamy cansil F za 2 bedroomowe mieszkanie.....w starym budownictwie............czy to możłiwe.......
:-(
pozdrawiam cieplo i życzę milego weekendu

Hej,
my placimy 122 przez 10 miesiecy za jednopokojowe w starym budownictwie.

Madziarz nie chcialam cie wystraszyc, poprostu kazdy z kim "robilam" nin mial juz prace.Jesli Azorek mowi , ze jest inaczej to pewnie jest.Ejdzejka wie najlepiej:D

Ostatnia edycja:
Ejdzejka, ale ja im mogę powiedzieć, że nie szukam pracy, czy muszę im 'naściemniać'? Bo takie opinie też słyszałam, że 'muszę aktywnie poszukiwać pracy, jeśli nie pracuję'... Raju, jakby mi stresu mało było ;)

Heh, u mnie nie było czegoś takiego, jak oduczanie jedzenia w nocy. Natalia po prostu którejś nocy sama się nie obudziła i tak już jej zostało :) Najpierw miałam stracha, bo kto widział, żeby takie małe dziecko spało 8 godz bez jedzenia (przesypia noce odkąd miała ok 4 tyg), ale skoro przybiera na wadze- o dziwo nawet ostatni spadek apetytu jej nie zaszkodził- to niech sobie śpi. Ja tam nie narzekam :))
moja Mała od ok 4 tygodnia spała po 5-6 godz bez karmienia. Od ok 6 tygodnia sie to jej wydłuża powoli,było 7godz a ostatnio kilka razy się 8h snu zdarzyło. Też się nie martwię bo ładnie przybiera.

Ja natomiast mam inny problem,Mała zasypia dopiero 1-2 i nijak nie umiem jej przestawić na wcześniejsze zasypianie. Spi zazwyczaj do 9-10,czasem nawet i do 11 jak jej się zdarzy zasnąc dopero ok 3. Próbowałam budzić rano-bez skutku, próbowałam przetrzymac bez snu popołudniu to efekt wieczorem był jeszcze gorszy bo była o wiele bardziej marudna ze zmeczenia ale nadal twardo wytrzymywała do po pólnocy. Czy Wy jako doświadczone mamy macie jakis pomysł jak Ją "przestawić" na wczesniejsze zasypianie?

joasia my amelkowne ustawialismy tak ze 19.30 kapiel (codziennie dla wyrobienia rutyny) wiec max 20 dostawala mlesio. ostatnie karmienie wypadalo nam na ok 23-24 i spala do 6-7 rano a z czasem do 8-9 :) tylko te kapiele codziennie robilismy do znudzenia az sie przestawila.mam ksiazke dosc interesujaca o zasypianiu dzieci jak podasz emaila na priv to podesle. u nas sie sprawdzilo i pomoglo i nam zrozumiec ze dzidzia potzrebuje rutynki zeby sie hmmmm bezpieczniej i pewniej czula:)

reklama
Witam witam człowiek idzie do pracy nie ma go raptem 3 dni i nadrobić zaległości nie idzie
Super że nowe mamusie się pojawiły AGE już znamy z reala :)
Dzisiaj wieczorem się odezwe bo muszę Was nadrobić kochane
Jak ja robiłam NIN to mi wkręcili że muszę miec list od pracodawcy i ja miałam ale to było w 2007 więc już pewnie nieaktualne
Co do councilu to są grupy od A do E albo i więcej A to najgorsza czylinajmniej się płaci to jaka grupa jest zależy od wartości mieszkania w jakim budynku się znajduje ile pokoi w jakiej dzielnicy w jakim stanie itp
Czyli np stare mieszkanie w dobrej dzielnicy będzie miało większy council niż w złej i odwrotnie w nowych blokach na Easter zaczyna się od C a my płacimy B w starej kamienicy 1 sypialnia i za 2 osoby płacimy 122 bo za 3 osobę już nie wzrasta council ale można mieć zniżki na studenta emeryta niepełnosprawnego itp

Do góry