reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

rany alescie sie babki rozpisaly hehehehe podalam linka na emito do naszego forum i pewno dolaczy wiecej nowych mamus:D nie moglam sie opanowac hihi
o porodach piszecie...ja tam nie marudze moj byl na wesolo hahaha i polozna byla ze mna w pokoju caly czas wyszla na doslownie 10 min na fajke:D ale uprzedzila ze wychodzi i co chwile ktos mi wlazil i mnie budzil :O tak,tak udalo mi sie zasnac na chwile po epiduralu :D
Moze uda mi sie jeszcze bez znieczulenia i na stojaco .... hi hih hi:-D:-D:-D
kolezanka moja na stojaco rodzila:D chciala w basenie ale woda jej za ciepla byla i jakos jej nie tak tam bylo to wylazla i polozna ledwo co zdazyla zlapac mlodego:D ja ci zycze jak najmniej bolesnie wkazdym razie i zeby bylo jak sobie wymyslisz. przy drugim dzieciu juz powinno byc latwiej co?? jak myslicie?

ja uciekma juz tez ..dopije lampke winka i zmykam spac.

Emilia a ty o tej godzinie ciasto bedziesz piec?? heheheheh jak masz za duzo energii to sie podziel kochana bo mi cos ostatnio bateryjki szwankuja :O

reklama
azorek roznie to bywa z porodem, moja kolezanka lepiej wspomina pierwszy porod ze szybciej itd.. a ja np. drugi :) doszlam do siebie doslownie juz po urodzeniu, nic mnie nie bolalo, zszyly mnie rewelacyjnie itd... co do szycia to powiem jeszcze ze do dzis boli mnie czasami w kroku miejsce gdzie bylam szyta przy pierwszym porodzie.

ja zaczynam myslec o szkole :D teraz jak nie pracuje to dobrze by bylo gdzies uczyc sie jezyka , tymbardziej ze moj nie jest rewelacyjny :p
tylko nie zabardzo wiem jak sie do tego zabrac, szukalam wczoraj w necie ale jak juz pisalam moj ang nie jest rewelacyjny i mialam lekki klopot z czytaniem stronek :)

kasiarka dzieki za linka. lozeczko droge jak smok po normalnej cenie....
Damy sobie rade, najpierw dzidzia bedzie w koszyczku a potem Barnim na kanape ..
Zreszta nie mamy miejsca jednak by wlozyc nastepne lozeczko.

Ostatnia edycja:
Asia tez dlugo spala w koszyku, ale ona byla mala:)
Dziewczyny dostalam maila z potwierdzeniem-grupa jutro jest-zapraszaja.
Poznalam dzis, Magde, ona wie gdzie to jest.Umowilam sie z nia w parku za stadionem Hibsow,przy hustawkach, o 11.20.Kot sie pisze???Moge zgarnac po drodze na Easter rd.

Ale się rozpisałyście
Ja mój pierwszy poród wspominam lepiej
Anitha wejdz sobie na stronę metropolitan college najbliżej ciebie i poszukaj kursów ESOL, pózniej mas zanniesland i cardonald. Ja też bym poszła na jakiś konkretny kurs ale niestety czasu brak więc szukam czegoś internetowego

hej dziewczyny, my jutro odpadamy z Kubą (jak dzisiaj zreszta tez :( ) .........szkoda szkoda ale w następnym tygodniu ganiamy ......
doveinred mam nowe łózeczko turystyczne nawet nie rozpakowane - jak chcesz moge ci pozyczyc na ile chcesz bo Kuba spi w innym :) (bo nie doczytałam o co chodzi z lózeczkiem )
ja dzis zdycham i jutro pewnie tez bede - bleeeeeeeeeeee no ale..........co zrobić........
anitha miło Cie poznać - zabierz mnie ze sobą jak znajdziesz jakąś fajną szkołę na angielski :)))))))))

ejdzejka bardzo chetnie tymbardziej ze zawsze bylo by nam razniej ale ja mieszkam w glasgow niestety :( a szkoda...

isabel dzieki zaraz bede szukac dalej :) z tego co wczoraj znalazlam to i tak teraz juz bym sie nie zalapala , dopiero chyba od wrzesnia? no ale rozejrzec sie moge :)

kurcze pati padl mi o 17 na drzemke ktora trwala 2 godz!!! o 19 budzilam go na sile a teraz zastanawiam sie o ktorej pojdzie mi spac...

reklama
Bylam dzis na usg. Wszystko dobrze. Maly ulozyl sie juz w pozycji wyjsciowej :cool:( glowka w dol). Lozysko podeszlo troszke do gory wiec nie ma zagrozenia podczas porodu. Dopytalam sie jeszcze czy nie zmienilo zdania i czy to nadal chlopak i pan potwierdzil ( widzialne byly duze jajeczka :szok:) . Co do szyjki macicy to jest calkowicie zamknieta- czyli tez sie narazie uspokoilam.

A dzisiejszy dzien jakis beznadziejny. Zero humoru.... mialam dola.... BArnim ma katar ( taki gensty i czasami zolty) wiec i on dawal mi w kosc i byl straszne marudny.
Na grupe nie pojechalismy i na jutrzejsza tez nie pojedziemy - zostaniemy i leczymy katarek.
Ciekawa jestem czemu on ma katar co 3 tyg. zawsze taki przeziebieniowy. Ubierany cieplo i w ogole - nie wiem....

Anka- dzieki za propozycje. Jak bedziemy jednak potrzebowac to sie zglosze :)

Do góry