reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
IsabellL wydaje mi sie ze mozesz przeczytac na poczatek tylko rozdzial o usypianiu ale jak bedziesz miala czas to zerknij tez na rozdzial pt Latwy plan czy cos w tym stylu bo tez wazna jest kolejnosc tzn. jedzenie pozniej zabawa a na koncu spanie zeby dziecko nie kojarzylo usypiania z piersia czy butelka. Pozniej czesto dzieje sie tak, ze dziecko budzi sie w nocy i nie potrafi samo zasnac bo potrzebuje do tego piersi a wcale nie jest glodne. Niby polroczne dziecko, ktore je stale posilki nie musi jesc w nocy - u nas sie to spawdzilo. Wczesniej od 3 miesiaca Natalka przesypiala cala noc od 19 do 8 rano z tym ze o 23 karmilam ja przez sen a od momentu jak zaczela jadac normale jedzonko to przesypia cala noc bez jedzenia. Nawet jka sie przebudzi nad ranem bo czasem ja slysze, to przewraca sie na brzuszek i zasypia sama bez placzu.
powodzenia:-)

witam wszystkich ja jestem w szkocji razem z 4 letnim synkiem .. no i mamy problem z tatusiem który mieszka w polsce, znecał sie nad nami i nadużywał alkoholu dlatego tu wyjechaliśmy. Chcę pozbawić mojego ex praw do dziecka ale sąd polski nie zajmie się sprawą bo mieszkamy tu a tu nic zrobić nie moge ponieważ ojciec nie ma tu praw do mojego dziecka no i jesteśmy uzależnieni od tego kraju i nawet nie możemy pojechać na wakacjie do polski bo nie wiadomo co może sie wydarzyć czy ktoś może coś wie na ten temat ? byłam bym wdzięczna za poradę co bym mogła z tym zrobić z góry dziękuję

Witam:-)
Isabell dzieki,w sumie bylo fajnie ,powiem wam ze fajnie wrocic do pracy na razie nie est to wiele ale zawsze cos i Piotrus tez sie nawet dobrze zachowywal:-)
Isabell ja czytalam ksiazke Wszystkie dzieci moga nauczyc sie zasypiac czy cos takiego,nie pamietam dokladnie tytulu,Deveinred mi pozyczyla,super ksiazka bo praktycznie skupia sie na tym problemie i nie jest dluga wiec pewnie szybko bys ja przeczytala ale nie wiem czy masz gdzies do niej dostep.
Lolita ja nie pomoge raczej ale wspolczuje takiej sytuacji,moze z kims w polsce powinnas sie skontaktowac,poradzic

Mam ta ksiazke, juz nie pamietam kto ale ktos mi ja wyslal, postaram sie ja przeczytac.
Lolita nie pomoge, najlepiej jak bys poszla do adwokata, jak chcesz do moge ci podac numer do polskiego jesli nie chcesz szkockiego, chociaz nie rozumiem jak tutaj ojciec nie ma praw do dziecka a w polsce ma? Skoro w polsce ma to czemu sad tam sie tym nie zajmie, nie wazne ze tam nie mieszkasz, jestes polka a jesli potrzebuja polskiego meldunku to zamelduj sie u rodzicow albo u kogos z rodziny

A tak wogle to jakos tu cicho dzisiaj. gdzie wszystkie wywiało?
Gasiorek dobrze ze z pracą ok i najważniejsze że nie musisz się martwić co z dzieckiem zrobić, to jest ogromny plus.
U nas dzisiaj ok, troche posprzatalam, zrobilam obiad, myslalam ze bede musiala siedziec w domu bo kurier mial przyjechac miedzy 12 a 17 ale juz przed 13 byl wiec moglam spokojnie pojsc na spacer, potem bylam u kolezanki a teraz dzieciaki wykapane spia

Lolita moja koleżanka właśnie zgłosiła podobną sprawę do sądu i podobnie sąd polski nie chciał się tym zająć tylko u niej sytuacja wygląda tak że ona ma rozwód z mężem i chce teraz alimentów nad nią się też mąż znęcał tylko że po rozwodzie ma w du.. i ją i dziecko więc spokojnie może jeździć do Polski i powiem Ci że wywalczyła od przyszłego miesiąca ma dostawać alimenty na małego mogę się zapytać jak to się załatwia i gdzie pytać o pomoc w tej sprawie

Isabell ja dzisiaj cały dzień czytałam ale jak tylko siadałam żeby coś napisać to mały akurat sobie przypominał że zjadłby coś lub potulił się i nie było szans na nic

witam wszystkich ja jestem w szkocji razem z 4 letnim synkiem .. no i mamy problem z tatusiem który mieszka w polsce, znecał sie nad nami i nadużywał alkoholu dlatego tu wyjechaliśmy. Chcę pozbawić mojego ex praw do dziecka ale sąd polski nie zajmie się sprawą bo mieszkamy tu a tu nic zrobić nie moge ponieważ ojciec nie ma tu praw do mojego dziecka no i jesteśmy uzależnieni od tego kraju i nawet nie możemy pojechać na wakacjie do polski bo nie wiadomo co może sie wydarzyć czy ktoś może coś wie na ten temat ? byłam bym wdzięczna za poradę co bym mogła z tym zrobić z góry dziękuję
hejka. zajzyj moze na forum sierpniowe2009 mamy tam mamusie ktore sie moga znac na tych przepisach i moze pomoga..ja niestety tez zielona w tych tematach jeztem. i szczerze wspolczuje takiej sytuacji...nawet sobie nie wyobrazam ile cie to musialo nerwow i zdrowia kosztowac:zawstydzona/y: Ale gratuluje odwagi bo znam dziewczyne ktorej nie przeszxkadza podobna sytuacja i twierdzi ze maz w ten sposob wyraza swoja milosc do niej bo inaczej nie potrafi:szok:

witam i ja. Maz nadal chory, Amelka ma napady kaszlu takie ze od razu wymiotuje:baffled: a lekarz dopiero we wtorek na 10.20:no: i do tego ja mam juz bolace gardlo,powiekszone wezly chlonne i temperature prawie 38:wściekła/y: kurcze wiedzialam ze sie od nich zaraze grrrrrrrr czemu nie mam mozliwosci zrobienia izolatki w domu dla chorowitkow:dry: aaa i do tego nie wplynela mi wyplata i pochrzanili cos z child taxem bo dostalam az 9Ł:szok::angry: a zszedl mi direct debet z konta i jestem poza limitem przez te wyplate:wściekła/y::wściekła/y: to chyba najgorszy dzien jaki milama od dlugiego czasu:zawstydzona/y::-( mam ochote sie poplakac ale nawet na to nie mam sily i nerwow dzisiaj.... do pracy dzwonilam i twierdza ze cos im sie w systemie pochrzanilo i kilkanascie osob nie dostalo wyplat:crazy: i jeszcze sie mnie pyta czy moge czekac do przyszlego tygodnia na kase:angry: nagadalam ze mam male dziecko ktore potrzebuje mleka i pieluch na bierzaco, ze mam standing orders schodzace z konta i ze przez ten brak wyplaty bede placic kare bo wyszlam poza limit to powiedzial ze jeszcze dzis bedzie kasa:dry: a ja pytam kto mi przez ICH BLAD zwroci kase dla banku??!! kare i tak musze zaplacic:angry::wściekła/y:
i tym optymistycznym akcentem sie pozegnam na dzisiaj bo mnie szlag trafia....ale sie wygadalm i troche mi lzej:sorry2:zajrze na forum jak mi ten wisielczy humor przejdzie papapty i wszystkim zycze udanego dnia:tak::-)

Azorek nic tylko komuś w łeb dać!!!! Współczuje no ale coś czuje że nic nie zdziałasz i musisz czekać aż łaskawie przyślą i rzeczywiście powinni Ci zwrócić kasę za to że musisz karę zapłacić:angry:

U nas bardzo dobra noc mały obudził się tylko 2 razy w ciągu nocy na jedzonko i spał od 21 30 do 9 rano więc jak na niego to rewelacja:-)

reklama
witajcie!!azorek-juz lepiej??
my dzis pierwszy dzien sami...zaczelo sie oki :) bo mi dzieci 'pozwoliły" pospac do 9!!
no ale po nocce z gonieniem-bo kamilka cosik usnac ok. 3 nei chciala...
ide posprzatac...nastawic pranie..jedno..drugie...i obowiazkowy codzienny telefon do Polski :)

Do góry