reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

ja tez mysle ze to bedzie skok rozwojowy. dzieci wtedy jedza wiecej albo mniej , sa bardziej marudne gorzej spia , albo wrecz sa aniolkami po kilku dniach powinno minac. jesli zalezy ci na karmieniu to nie przestawaj i nie dawaj butli bo sie przyzwyczai i odrzuci cycka.

mi patryk tez dzis zle spal , w zasadzie to od 3 dni zle sypia. wczoraj zauwazylam ze na dole sie zabek przebija... to dopiero 7 a gdzie pozostale...

reklama
hey
A moze to juz czas polaczyc karmienie(butla w nocy cyc w dzien?)

Sama juz niewiem, dziewczyny ratujcie:-)
ja mysle tak jak Emilia ze lepiej na noc cyca a za dnia butla. tak zalecaja:tak::-) a moze nie z mlekiem cos sie porobilo tylko laktacja ustawia cie sie do potrzeb mlodego co?? ppoczekaj pare dni jak trzeba to nadrabiaj laktatorem i moze znowu bedzie wiecej mlesia??jak nic to nie da to zapytaj poloznej...albo na wlasna reke zacznij mieszac sztuczne i cyca:tak: wkoncu to mama wie najlepiej co dla szkraba najlepsze:tak::-)
ja juz` po `badan`iach`...wyniki za ok 3 tyg...oby wyszlo wszystko ok:zawstydzona/y::tak:
amelka co raz bardziej charczy i warczy:szok::baffled:chcialam ja dzisiaj do lekarza zarejestrowac przy okazji badan ....TERMIN NA WTOREK:szok::angry:do tego czasu to mala zapalenia pluc dostanie:no:
ale ze babka na recepcji jest suoer mila to kazala mi dzwonic jutro miedzy 8-9 rano i nagadac ze emergency wizyta to juz na jutro badz czwartek nas umowia:-D
anitha moja amelka pierwszego zabka miala jak miala prawie 7 mcy:eek: a ty sie pytasz gdzie reszta zabkow u Twojego szkraba??:szok::-Dhehe najlepiej by bylo jak by wszystkie na raz wyszly ale niestety nic z tego:sorry::-D:-D

Emilia....dostalam emaila ale bez fotek:wściekła/y::wściekła/y: maja jakis problem z serwerem i dla tego te problemy ostatnio...juz pisalam do nich o rozwiazanie problemu to odpisali ze cos sie posypalo i pracuja ciezko nad naprawa:eek::confused2:

Ostatnia edycja:
b_eti nie martw się ja z moim J też tak mam, wraca z pracy i siada przed telewizorem i tak do wieczora bo on zmeczony jest i musi odpoczac, zeby w domu cos zrobil to musze sie nagadac, chociaz nie powiem teraz przez te 2 tyg to troche mu sie odmienilo, moze dlatego ze zostawal sam z dziecmi i pozanl co to znaczy chociaz i tak nie ma zle bo ja wracam do domu po 15 i zaraz zajmuje sie dziecmi a on o 17 i nic nie robil

azorek no brakuje nam jeszcze 13 i pol zabka bo ten jeszcze sie nie przebil :) ale mam juz ich dosc. wychodza bardzo bolesnie i odbija sie to na wszystkim dookola a zwlaszcza na spaniu. w przerwach miedzy wychodzeniem zabkow jest taki grzeczniutki spi ladnie bawi sie sam.. no tak jak by dziecka nie bylo a jak mu wychodza to.. brak slow :(

co do facetow to moj tez sie leniwy tu zrobil w ciagu 4. 5 roku tutaj umyl garki 2 razy!!!!!!!! o sprzataniu tez nie ma mowy , telewizor jest najlepszy :/

w sumie wiele programow telewizyjnych mozna zobaczyc na necie wiec nie jest tak zle. Choc musze przyznac, ze od kiedy mamy telewizor i wlaczam napisy to moj angielski bardzo sie polepszyl bo nie dosc ze slysze wymowe to jeszcze widze jak sie pisze dane slowo.
Ale za zadne skarby nie pozwolilabym na zamontowanie u siebie polskiej telewizji bo wtedy bylyby tylko mecze i mecze....

Anitha to i tak masz dobrze, bo już macie 8 a mojej idą już nie wiem od kiedy i też jest przy tym marudna, odbija się to na spaniu i jak dobrze pojdzie to w tym tyg pierwszy sie przebije , moze drugi tez. Więc gdzie mi d ciebie a twoj jest zaledwie tydzien starszy.
Emilia wiesz ja sobie nie wyobrazam zycie bez telewizora chociaz sama tak naprawde malo oglądam, czesto wlanczam radio albo telewizje aby gralo, no jak leca seriale to lubie poogladac, ale za to moj kuba duzo oglada a ja mam wtedy spokoj.
Justaaa ja niestety mam polska telewizje i juz tak sie przyzwyczailam ze nie wyobrazam sobie ze jej nie bylo ale musze sobie w koncu podlaczyc antene normalna i zaczac cos po angielsku ogladac

reklama
A ja dzisiaj byłam w szkole po 2 miesiacach nieobecnosci, nawet nie chce myslec ile mam do nadrobienia, no coz zamiast przegladac glupie strony na internecie bede musiala nadrabiac angielski, przynajmniej na dobre mi to wyjdzie

Do góry