reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

isabela moj patryk ma prawie 7 zabkow nie 8 :) ciesze sie ze juz wogule jakies sa bo tam jak twoja maja nie ma jeszcze zadnego to nie zazdroszcze, my przynajmniej jakas czesc mamy juz za soba...

ja tez mam polska telewizje. jak wlanczam dominikowi bajki - (teletubisie) to mam troche spokoju :)

reklama
ja zawsze w pracy musialam mowic po ang, ale teraz dopadlo mnie lenistwo.Kiedys ogladalismy filmy po ang ale Romek sie zbuntowal i idziemy na latwizne.Teraz staram sie spotykac ze znajomymi zeby troche pocwiczyc ang.
Ja ogladam serlale na necie i juz mnie wkurza ze mi tyle czasu na to schodzi...musze sie wziasc w garsc.

wy narzekacie na brak zabkow??moj Klaudi ma na dole jedynki-dwojki pomalutku wyłażą...a u góry ma 6...a dopiero 3ki ida...
co do telewizji...ja sobie nie wyobrazam bez meczów :> i programow sportowych-to na szczescie mam z mezem wspolne :>
przez pierwsze pol roku mielismy angielska-i macie racje-jakos sie czlowiek z jezykiem oswaja..zwazywszy ze mamy znajomych-wsyzscy polacy...a moj poziom jezyka jest rowny 0

b_eti ja ogólnie na brak zębów nie narzekam, mam wszystkie hihihi
a tak powaznie to nie narzekam na ich brak u małej tylko że one się pchają już pół roku i mniej wiecej co 10 dni jest mały szał albo większy, ale dzisiaj chyba jeden się przebił, muszę pózniej sprawdzić bo chyba coś wyczułam. My zaliczyliśmy bardzo ciężką noc, Maja budziła się mniej wiecej co pół godz, masakra jakaś a myśłałam ze pośpi bo w przedszkolu spała tylko pół godz, potem jej w domu nie mogłam uspać, zazwyczaj chwila po 15 śpi a zanęła dopiero 16.30, pospała 40 min, wróciłam po 21 a ona nie spała, zasnęła dopiero koło 22 i taka noc do domu. jak ją rano zawiozłam do przedszkola to musiałam się położyć na godz bo nie wyrabiałam. Man nadzieje ze dzisiaj bedzie ;epiej

U nas tez ostatnio czworki w koncu wyszly nie wiem czy wszystkie bo Piotrek nie daje sobie zobaczyc zaraz gryzie:-D
Isabell kurcze wspolczuje ci te nocy,oby dzis bylo lepiej:-)
My kiedys tez mielismy angielska tv ale antena sie zepsula i teraz mamy polska i nie wyobrazam sobie zeby jej nie miec:-Dna szczescie u nas nie ma problemow z meczami:-)
Ide jutro pierwszy raz do pracy i zabieram ze soba Piotrusia wiec sie stresuje,nie wiem jak bedzie i czy wogole cokolwiek zrobie przy nim,okaze sie

Gasiorek trzymam kciuki, bedzie dobrze
Ja miałam dzisiaj straszny dzień, mała w przedszkolu spała 20 min a potem w domu tylko godz i taka marudna że myślałam że wyjde z siebie.
Co do książki język niemowląt to ja jej nie przeczytałam, jakoś ciągle mi coś wypadało i nie mogłam się za nią zabrać a teraz żałuję bo usypianie małej trwa conajmnie pół godz, ale to akurat nie jest największy problem, tylko to że ona sama się rozbudza, marudzi coś, przewraca się, wstaje a mnie trafia. Czy myślecie że nie jest za pozno przeczytać i wprowadzić metody które tam są

isabellL jesli chodzi o wprowadzanie tej metody u starszych dzieci to nie moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia ale autorka pisze, ze wszystkie dzieci mozna jej nauczyc tylko ze im starsze tym dluzej to bedzie trwalo. Oczywiscie musisz sie przygotowac na to, ze mala tak latwo sie nie podda i bedzie plakala. Ja wprowadzalam jak moja miala ok 2 miesiecy wiec nauka trwala jakies 3 dni i od tego czasu zasypia sama w kilka minut.
powodzenia :)

reklama
No ja wiem że będzie trudniej ale coś trzeba zrobić, a powiedzcie mi jeszcze czy muszę przeczytać całą książkę czy moge tylko rozdział o uspianiu, bo jak całą to nauka przesunie nam się w czasie o conajmniej miesiąc

Do góry