witam wszystkich ja jestem w szkocji razem z 4 letnim synkiem .. no i mamy problem z tatusiem który mieszka w polsce, znecał sie nad nami i nadużywał alkoholu dlatego tu wyjechaliśmy. Chcę pozbawić mojego ex praw do dziecka ale sąd polski nie zajmie się sprawą bo mieszkamy tu a tu nic zrobić nie moge ponieważ ojciec nie ma tu praw do mojego dziecka no i jesteśmy uzależnieni od tego kraju i nawet nie możemy pojechać na wakacjie do polski bo nie wiadomo co może sie wydarzyć czy ktoś może coś wie na ten temat ? byłam bym wdzięczna za poradę co bym mogła z tym zrobić z góry dziękuję
hejka. zajzyj moze na forum sierpniowe2009 mamy tam mamusie ktore sie moga znac na tych przepisach i moze pomoga..ja niestety tez zielona w tych tematach jeztem. i szczerze wspolczuje takiej sytuacji...nawet sobie nie wyobrazam ile cie to musialo nerwow i zdrowia kosztowac
Ale gratuluje odwagi bo znam dziewczyne ktorej nie przeszxkadza podobna sytuacja i twierdzi ze maz w ten sposob wyraza swoja milosc do niej bo inaczej nie potrafi
witam i ja. Maz nadal chory, Amelka ma napady kaszlu takie ze od razu wymiotuje
a lekarz dopiero we wtorek na 10.20
i do tego ja mam juz bolace gardlo,powiekszone wezly chlonne i temperature prawie 38
kurcze wiedzialam ze sie od nich zaraze grrrrrrrr czemu nie mam mozliwosci zrobienia izolatki w domu dla chorowitkow
aaa i do tego nie wplynela mi wyplata i pochrzanili cos z child taxem bo dostalam az 9Ł
a zszedl mi direct debet z konta i jestem poza limitem przez te wyplate
to chyba najgorszy dzien jaki milama od dlugiego czasu
:-( mam ochote sie poplakac ale nawet na to nie mam sily i nerwow dzisiaj.... do pracy dzwonilam i twierdza ze cos im sie w systemie pochrzanilo i kilkanascie osob nie dostalo wyplat
i jeszcze sie mnie pyta czy moge czekac do przyszlego tygodnia na kase
nagadalam ze mam male dziecko ktore potrzebuje mleka i pieluch na bierzaco, ze mam standing orders schodzace z konta i ze przez ten brak wyplaty bede placic kare bo wyszlam poza limit to powiedzial ze jeszcze dzis bedzie kasa
a ja pytam kto mi przez ICH BLAD zwroci kase dla banku??!! kare i tak musze zaplacic
i tym optymistycznym akcentem sie pozegnam na dzisiaj bo mnie szlag trafia....ale sie wygadalm i troche mi lzej
zajrze na forum jak mi ten wisielczy humor przejdzie papapty i wszystkim zycze udanego dnia
:-)