reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Pusto tu jakoś ostatnio, dziewczyny obijacie się, a wogle to niektóre poznikały. Co z doveinred i rudzią, dawno ich nie było.
Co do spirali to są 3 i 5-letnie a jeśli wrosła to albo za długo była trzymana albo zle założona.
Co do endokrynologa to nie pomogę, nie mam pojęcia.
Ja dzisiaj w końcu wyrwałam się na kawę, sama bez dzieci. Oj jak mi tego brakowało, jeszcze bardziej brakuje mi posiedzenie w knajpie ale z tym czekam na mojego J wtedy on zajmie się dziećmi a ja sobie pójdę, może nawet razem uda nam się gdzieś wyskoczyć. jutro wybieram się do szwagierki i szczerze to trochę się boję. Bardzo długo były między nami złe kontakty, potem długo nie było ich wcale i w sumie na niedługo przed mają się odnowiły, jak byliśmy na święta w polsce to widziałam się z nią kilka razy ale tylko raz i przez niecałą godz byłam z nią sama. Zobaczymy jak to będzie.
Maja zrobiła się jak to mówi moja mama "ucywilizowana" bo już spędza czas z babcią i dziadkiem ale tylko do momentu kiedy mnie zobaczy i wtedy już jest koniec.

reklama
witam i ja. nadal mam kaszel i flegma z plucek cos sie nie chce odklejac pomimo picia syropu na kaszel:baffled::no: Amelka ma katarek tzn nie ma zielonych glutkow tylko woda jej z noska leci i bidulka ma problemy z oddychaniem.ida jej do tego trojki u gory i mamy nocki zawalone:dry: ehhh plus jest taki ze ida jej po 2-3 zeby na raz i szybciej bedzie po krzyku:nerd: ja juz sie nie moge doczekac urlopu heheheha raczej powortu bo od 19.07 ide do pracy:-) wreszcie sie wyrwe z chalupy bo mam dosc:zawstydzona/y: maz ostatnio znowu dal na luz...ja wieczorem zmywam gary i sie klade a on siedzi do 2 w nocy przed kompem...rano znowu zmywam gary,zgarniam jego skarpety z dnia poprzedniego,robie pranie,ogolnie ogarniam tzw "po wierzchu" mieszkanie,zajmuje sie mala ehhhh i do tego soboty teraz wzial overtime-y co by kaska byla jak z urlopu wrocimy wiec jestem zajechana juz:wściekła/y: do tego jego brat nawet wanny po sobie nie umie oplukac ani umywalki:wściekła/y:wczoraj myslalam ze zwymiotuje jak na wannie wisialy przyschniete smarki!!:baffled::wściekła/y::wściekła/y: qrwa a jak bym szla Amelke kapac??!!ja mam to w dupce za przeproszeniem bo rak na loterii nie wygralam:no:

tesciowie robia remont kuchni przed naszym przyjazdem i sa tak zarobieni ze zapomnieli o urodzinach lukasza hihihi ale o moich pamietali:tak::-D hehehehehe AMELKA ZACZELA CHODZIC- zrobila prezent na tatusia urodziny 3 dni temu:-D:-D:-D na razie niepenie stawia nogi i robi po 3-4 kroczki i siada na dupke heheheheh ale jeszcze troche i po meblach bedzie nam skakac hihi;-):-)

przeszlam na 3 faze diety--nie moge przy chorobie pozwolic sobie na diety bo mi sie jakies zapalenie pluc zrobi albo co innego wiec od wrzesnia walne dietke znowu na 2-3 miesiace i bedzie git:tak:

No potwierdzam dziewczynki smutno tu i pusto się robi, ale to pewnie przez to że wszyscy na wakacje pojechali albo korzystają z przychylnej szkockiej pogody :-)
Gratulacje dla Amelki super dziewczynka - jeszcze chwilkę i biegać będzie

My jedziemy do Polski za 2 i pół tygodnia i szczerze mówiąc nie mogę się doczekać kiedy mój tata zobaczy po raz pierwszy na żywo swojego pierwszego wnuka:-)

bry :) dziewczęta..zazdroszczę, że jestescie albo będziecie w Polsce ...nam to jeszcze troche przyjdzie poczekać....
nie znamy sie ale muszę sie wyżalic-że juz mnie nerwy ponoszą...jeszcze miesiąc mam do porodu..tu ciepło-a ja wyglądam-a co najgorsze-czuję sie jak słonica...
tak że usmiechnijcie sie :)

Beti slonko w zeszlym roku o tej porze to i ja smigalam z brzuchem jak balon:)) urodzilam 3 tyg przed terminem czyli 15 lipca:)) a na poczatku lipca to mielismy tu kilka dni takiego upalu jak w polsce ok 30 stopni to mi nogi puchly i chodzic nie moglam hihihi a jak do sklepu zeszlam po wode mineralna to mnie do domu odnosili panowie hehehehe zaslablo mmi sie troszke heh..
i wklejam focie Amelki z Portobello jak girki moczylysmy:))

Załączniki

• Photo0706.jpg
    Photo0706.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
azoek :) wiem....chyba mnie poprostu nerwy ponoszą...w dodatku juz nie mam sił ganiac za moim Klaudim...a on teraz taki ruchliwy...w dodatku stuknęloo mi dzis 29 lat.. ;/ i chyba taki dzien :)

reklama
Do góry