reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

wirusa stwierdzil po ogolnej rozmowie ze ma biegunke 4 dzien robi kolo 10-15 kupek na dobe,i wczoraj (powiedzialam ze dzis tez) mial krew w kupce pytal czy wymiotuje ale zaprzeczylam. osluchal go z kazdej strony ponaciskal brzuszek , sprawdzil uszy i buzke- gardelko. powiedzialam ze sadze ze to od zebow bo mu ida ale on stwierdzil ze to jakis wirus infekcja i mam przyniesc kupke do zbadania.

co do jedzenia w czasie karmienia to tez jest dobrze jesc wmiare wszystko zeby przyzwyczajac dzieciatko, bo jak sie tak wszystko odstawia to pozniej moga byc wieksze problemy z wprowadzaniem pokarmow stalych. malucha moze wszystko uczulac.

isabela jestes naprawde wytrzymala ja bym juz ze 100 razy wybuchla, tymbardziej jak sie opiekuja dzieckiem to powinni zwracac na niego uwage. pocieszajace jest to ze jeszcze tylko kilkanascie godzin i odpoczniesz od nich

reklama
Ja już zażywałam tabletki kilka lat temu i nie miałam żadnych problemów tylko boje się że będzie to kolejna burza hormonów w organizmie i nie wyjdzie to mi na dobre w sumie to nie chciałabym nic innego oprócz tabletek tylko zastanawiam się czy w ogóle je brać czy dopiero po drugim dziecku (ponieważ więcej nie planuje)

misialula - dostalam na recepte- bez płacenia...
ale wiesz-my z mężem sądzimy że jesli nic sie nie dzieje-to nie ma potrzeby uzywania jakis "specyfikow" typu oilatum-bo dziecko nie uodparnia sie...

Ja w końcu odetchnęłam. Rodzice zajeli się dziećmi więc miałam chwile dla siebie. Oczywiście dzisiaj znowu się wkurzyłam, teściu powiedział teściowej żeby zajeła się małą żebym mogła sobie zjeść i wszystko popakować, a ona oczywiście zainteresowana dzieckiem była a jak się bawiło a potem już nie. Dobrze że spotkanie z nimi odbębnione. Mój J się wkurzył jak mu powiedziałam, może w końcu do niego dotrze że oni wogle nie nadają się do opieki nad dziećmi.
Misialula ja miałam spiralę i było ok, niestety na hormony zle reaguję więc ten tym antykoncepcji jest nie dla mnie. Słodki ten twój maluszek.
B_eti dobrze wiedzieć że można dostać na receptę, mi health visitor mówiła żebym kupiła te kosmetyki ale nie wspomniała że mogę je mieć za darmo a sporo na nie wydałam bo przez jakieś 3-4 miesiące używałam.

dziewczyny-pewnie dlatego że Klaudi to miał do 'leczenia' - lekarz powiedzial ze jesli to alergia-to trzeba stopniowo sprawdzac-czy tylko to jest lekkie uszkodzenie skory-i przejdzie po oilatum-czy nie przejdzie i trzeba bedzie dalej szukac...a jesli idzie o antykoncepcje-to bardzo wnikliwie śledze wasze wypowiedzi-bo po porodzie tez chce sie zabezpieczeczac-bo juz dosc dzieci :)

ja tez mam oilatum na recepte, stosowalam rowniez balneum ale nie zdal egzaminu.

co do antykoncepcji to tez sie zastanawialam dosyc dlugo, nigdy w zyciu niczego nie stosowalam i balam sie jak bym reagowala. wkoncu maz stwierdzil ze skoro radilismy sobie przez tyle lat ( dzieci byly planowane) to i teraz sobie poradzimy. wiem kiedy mam plodne wiec w te dni uzywamy gumki :-)

reklama
My tez raczej bedziemy uzywac tylko gumek, jak zreszta wczesniej, nie chce sie truc tabletkami. Nam rowniez Wiktoria urodzila sie planowana mimo walasnie metody kalenadrzykowej, moje cykle zawsze trwaly 31-32 wiec sporo dni nie plodnych ;-).
a co do tabletek nigdy nie bylam osoba systematyczna, dlatego moge sobie wiecej szkody niz pozytku narobic.

A witam nowa mame! hiii

u nas oki we srode czeka nas pierwsze sczepienie. boje sie, jak mala to zniesie, zastrzyk i po zastrzyku czy bedzie goraczkowac??:confused:

Ponoc mozna podac capol zanim pojawi sie goraczka?:confused:

Do góry