reklama
b_eti
Zaciekawiona BB
MISIALULA...ja Ci powiem że jadlam wszystko....i było oki
a co do dawania pićku dzidziowi-ja dawałam-wodę -albo zioła-i tez było oki
tyle, że Klaudi non stop pije duuuużżżżoooo
a co do dawania pićku dzidziowi-ja dawałam-wodę -albo zioła-i tez było oki
tyle, że Klaudi non stop pije duuuużżżżoooo
Misialula niekoniecznie jest to skaza białkowa, moja Maja też ma takie krostki na policzkach i dość długo jej się już utrzymują, ja to smaruje na zmianę sudocremem i nagietkiem a po kąpieli oliwką i pomoału schodzi. Owszem możesz ograniczyc lub całkiem wyeliminować białko i zobaczysz czy przejdzie. Jeśli chodzi o herbatki to ja jestem zdania że powinno się dzieciom podawać chociaż przegotowaną wodę do picia, mleko owszem też zaspakaja pragnienie ale czasami po prostu chce się dziecku pić a jak dostaje mleko to pózniej ulewa. Ja małej daje herbatki odkąd skończyła miesiąc, Kubie też dawałam. Pamiętam że jak w szkocji health visitor do mnie przychodziła to była zdziwiona że mała nie ma kolki i problemów z trawieniem i stwierdziła że oni chyba muszą sprowadzić takie herbatki. Natomiast jeśli chodzi o dietę to ja uważałam przez pierwsze 2 miesiące ale bez przesady jadłam smażone czy gołabki tylko w małych ilościach, jak jadłam cytrusy to malej pomagala na zatwardzenie, zwłaszcza pomarańcze, jogurty normalnie jadłam tyle że ja uwielbiam malinowe. Truskawek i pomidorów nie polecają bo mogą uczulać. Poza tym szkotki od razu jedzą wszystko więc prawda jest gdzieś pośrodku i nie powinnyśmy popadać w paranoje. Chodzi o to żeby ciężkostrawne rzeczy wprowadzać stopniowo w małych ilościach i zobaczyć reakcje dziecka
ja akurat unikalam kapusty grzybow orzechow..smazone jadlam normalnie ale wiadomo ze nie codziennie. nie ma co ograniczac wszystkiego bo tak wlasnie jak wyczytalas wychodzi na to ze najlepiej bylo by odzywiac sie powietrzem :-) bo kazde jedzienie w jakims stopniu moze byc zle dla dziecka.
my po wizycie u lekarza. patryczek ma wirusa i lekarz dal mi to co mowilas isabela. saszetki do rozpuszczania w wodzie. patryk troszke sie krzywi ale pije. w poniedzialek mamy kolejna wizyte ale mam nadzieje ze do tego czasu mu przejdzie choc troche bo na pampersy nie wyrobie heh a dupke to juz ma taka czerwona ze szkoda mowic. jak tylko chce mu ja wietrzyc to zaraz musze dywan szorowac...
my po wizycie u lekarza. patryczek ma wirusa i lekarz dal mi to co mowilas isabela. saszetki do rozpuszczania w wodzie. patryk troszke sie krzywi ale pije. w poniedzialek mamy kolejna wizyte ale mam nadzieje ze do tego czasu mu przejdzie choc troche bo na pampersy nie wyrobie heh a dupke to juz ma taka czerwona ze szkoda mowic. jak tylko chce mu ja wietrzyc to zaraz musze dywan szorowac...
b_eti
Zaciekawiona BB
a co do wysypek i tego rodzaju problemow ze skóra...byliśmy z Klaudim osatnio u lekarza-bo po ospie mu zostaly takie dziwne chrosteczki i czerwone plamki-najwiecej na brzuszku, pleckach i policzkach-brodzie...powiedzial ze to moze alergia-i ze to trzeba stopniowo leczyc-na poczatek mocno nawilżac skóre-przepisał oilatum..i troszkę zaczelo schodzic....jesli po paru tygodniach nie zejdzie-to mamy wrocic i zobaczymy co dalej..
Ewa Chrupcała
Fanka BB :)
Misialula dokładnie potwierdzam ja też przeżywałam na początku wszystko wyrzucałam sobie że coś źle zjadłam a teraz powiem Ci że jem prawie wszystko i jest coraz lepiej wydaje mi się że w moim przypadku najlepszy jest po prostu czas i rozwaga po troszku wszystkiego tylko bez przesady:-)
Ja również podaje herbatkę koperkową na początku dwa razy dziennie po troszku a teraz to mu daje ile chce czasem to przez dzień i 80 ml wypije nie na raz ale zawsze w szczególności na spacerku mu daje albo jak jest gorąco.
Isabell a jaką herbatkę Ty dawałaś?? i wodę daje się przygotowaną czy mineralną jakąś lepszą??
Ja również podaje herbatkę koperkową na początku dwa razy dziennie po troszku a teraz to mu daje ile chce czasem to przez dzień i 80 ml wypije nie na raz ale zawsze w szczególności na spacerku mu daje albo jak jest gorąco.
Isabell a jaką herbatkę Ty dawałaś?? i wodę daje się przygotowaną czy mineralną jakąś lepszą??
Anitha współczuję, a na jakiej podstawie oni stwierdzili wirusa? Pytam tak z ciekawości, bo że to może być wirus to mogłaś się sama domyślić.
Misialula myślę że jak na początek 2 razy dziennie jest ok a potem sama zobaczysz.
Ewa ja podawałam małej koperkową i rumiankową, czasami ułatwiającą trawienie bo jeśli maluszek nie ma problemu z kupką i bąkami to lepiej nie dawać cały czas koperkowej bo ona wzmaga gazy i wtedy też może brzuszek boleć a rumiankowa jest łagodząca. Maja akurat bardzo lubiała rumiankową i jak robiłam jej 60ml to wypijała wszystko.
My już ostatni dzień wczasowania, nic dzisiaj nie robiliśmy tylko ja z Mają dużo spacerowałam, już prawie wszystko spakowałam i jutro po śniadaniu do domu. Moja teściowa dzisiaj po raz pierwszy do mnie przyszła bo Maja wstałam mi po 6 więc jak rano posprzątałam, nakarmiłam Kube, wypiłam kawe to położyłam Maje spać i nie wychodziłam z pokoju do 12 to o 11 przyszla sprawdzić co się dzieje. Kuba mało głowy dzisiaj nie rozbił, dziadek znowu wykazał się rozumem, powiedział dziecku żeby poszło bramę wiazdową zamknąć i nawet na niego nie patrzył tylko poszedł mecz oglądać a on się przewrócił i uderzył głową w krawężnik, oczywiście dziadkowie zajęci meczem nie wyszli sprawdzić czemu dziecko płacze tylko ja ze śpiącą mają na rękach leciałam do niego. A jak im potem powiedziałam co się stało to tylko pokiwali glowami i powiedzieli no
Misialula myślę że jak na początek 2 razy dziennie jest ok a potem sama zobaczysz.
Ewa ja podawałam małej koperkową i rumiankową, czasami ułatwiającą trawienie bo jeśli maluszek nie ma problemu z kupką i bąkami to lepiej nie dawać cały czas koperkowej bo ona wzmaga gazy i wtedy też może brzuszek boleć a rumiankowa jest łagodząca. Maja akurat bardzo lubiała rumiankową i jak robiłam jej 60ml to wypijała wszystko.
My już ostatni dzień wczasowania, nic dzisiaj nie robiliśmy tylko ja z Mają dużo spacerowałam, już prawie wszystko spakowałam i jutro po śniadaniu do domu. Moja teściowa dzisiaj po raz pierwszy do mnie przyszła bo Maja wstałam mi po 6 więc jak rano posprzątałam, nakarmiłam Kube, wypiłam kawe to położyłam Maje spać i nie wychodziłam z pokoju do 12 to o 11 przyszla sprawdzić co się dzieje. Kuba mało głowy dzisiaj nie rozbił, dziadek znowu wykazał się rozumem, powiedział dziecku żeby poszło bramę wiazdową zamknąć i nawet na niego nie patrzył tylko poszedł mecz oglądać a on się przewrócił i uderzył głową w krawężnik, oczywiście dziadkowie zajęci meczem nie wyszli sprawdzić czemu dziecko płacze tylko ja ze śpiącą mają na rękach leciałam do niego. A jak im potem powiedziałam co się stało to tylko pokiwali glowami i powiedzieli no
Ewa Chrupcała
Fanka BB :)
Isabell zabić ich to mało ja chyba bym nie wytrzymała i coś bym powiedziała bo póki dzieciom nic się nie dzieje to ok ale jak się z czyjejś bezmyślności mogła krzywda stać dziecku to przepraszam ale przeszkodziłabym w miłym oglądaniu meczu i zrobiłabym awanture pewnie później bym żałowała że nie wytrzymałam ale sorry
Dziękuje Isabell jutro zrobie mu rumianku dla odmiany
Dziewczynki musze się Was poradzić co robić - myśle na temat antykoncepcji i w sumie nie wiem co robić za dwa lata chciałabym drugie maleństwo ale raczej nie szybciej i co radzicie wziąć jakieś tabletki albo co i czy z tabletkami trzeba czekać aż się pojawi okres??? No i boje się że potem mogę mieć problemy z zajściem w ciąże, a z drugiej strony nie poradzę sobie z dwójką takich maluchów sama co o tym myślicie ??
Dziękuje Isabell jutro zrobie mu rumianku dla odmiany
Dziewczynki musze się Was poradzić co robić - myśle na temat antykoncepcji i w sumie nie wiem co robić za dwa lata chciałabym drugie maleństwo ale raczej nie szybciej i co radzicie wziąć jakieś tabletki albo co i czy z tabletkami trzeba czekać aż się pojawi okres??? No i boje się że potem mogę mieć problemy z zajściem w ciąże, a z drugiej strony nie poradzę sobie z dwójką takich maluchów sama co o tym myślicie ??
reklama
Ja się zamknęłam, bo powiedziałabym za dużo a jutro wracam do rodziców więc koniec wczasowania z nimi a raczej ich wczasowania. Co do antykoncepcji to są tabletki dla kobiet karmiących i nie musisz czekać na okres jeśli chcesz je brać, biorąc je wogle nie będziesz miała okresu dopóki będziesz je brać bo przy tych tabletkach nie robi się przerw. Ja tabletek nie mogę brać, zle się po nich czuję. Miałam spiralę i było ok tylko krwawienia bardziej obfite i bolesne ale wiadomo każdy reaguje inaczej. Jeśli chodzi o zastrzyki czy plasterki to słyszałam że są bardziej szkodliwe niż tabletki. Ja narazie nie zdecydowałam jaką metodę antykoncepcji wybieram
Podziel się: