reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

dzieki za podpowiedzi moj maluch nic nie chce jesc procz mleka choc i to mu wciskam na sile. zrobilam mu rumianek do picia puki co a pozniej mam zamiar dac mu kaszke ryzowa o ile zje. jutro ide do lekarza.

reklama
Misialula no niestety moja cierpliowść jest już na wyczerpaniu. Dzisiaj troche wybuchłam na dzieci, na szczęście tylko trochę a potem z tego wszystkiego się popłakałam, jeszcze Kuba mi dokłada bo pyskuje, Maja marudzi nawet nie mam czasu zjeść normalnie a teściowa wkur... na maksa. popołudniu wiedzieli że ide małą uspać więc powiedzieli Kubie żeby do mnie nie przychodził (fajnie że o tym pomyśleli) ale za to sami położyli się spać oboje i dziecko zostawili samo. Potem ja szykowałam kolacje dla dzieciaków, kąpiel dla małej a teściowa sobie zaczeła szykować kolacje i mówi do mnie siadaj i zrób sobie coś do jedzenia bo obiadu nie jadłaś i nie dociera do baby że teraz nie mam czasu bo muszę zajać się dziećmi. Mówi mi tak a potem pójdziesz uspać małą i już nie zejdziesz to co głodna pójdziesz spać to jej odpowiedziałam że jak trzeba będzie to tak i żeby już mi dała spokój bo swoim gadanie mi nie pomaga. Masakra. Po prostu ręce mi do nich opadają a za takie wczasy to ja dziękuję.

A co do tego artykułu to było to do przewidzenia, jednak trzeba przyznać że zamiast robić coś takiego to powinni się zabrać ostro za szkotów którzy jadą na wszystkich możliwych benefitach i dać im warunek albo znajdą pracę albo nie wiem job center im znajdzie i beda musieli iść bo inaczej stracą zasiłki, nie powiem za niektórych polaków też powinni się zabrać

zgadzam sie z toba isabela ze najpierw powinni sie wziasc za tych ktorzy wymiguja sie od pracy. nie powiem ze sama chce wrocic tylko na dwa dni ale jednak pracowac bede :-)

a co do twoich tesciow to masakra po calosci, jak mozna zajmowac sie wlasnym tylkiem kiedy synowa przyjezdza z 2 dzieci... wspolczuje ci bardzo ale do soboty juz nei daleko

i jedynie to mnie pociesza i dzieki temu dzisiaj im nie nagadalam. Wolalam ugryzc sie w jezyk bo bylam tak wsciekla ze pewnie powiedzialabym za duzo

no nie wierze że dzisiaj pierwsza jestem. Za nami spokojna noc za to okropny ranek. maja wstała po 6 i tylko pół godz miałam spokój a potem wrzask, już mi brakuje cierpliwości

Isabell ale ja Ci współczuje ja miałam tylko teściową w domu i myślałam że oszaleje no ale jeszcze jutro i koniec:-)
Misialula gorączka nie była wysoka i poradziliśmy sobie szybciutko - ponoć prawie wszystkie dzieci mają temperature po szczepieniu i to nie jest groźne

Kuba zawsze miał temperaturę po szczepieniach i potem mi przesypiał praktycznie całe 2 dni, natomiast Maja temperature raz ma a raz nie ma ale jest zawsze strasznie marudna. Ja teraz najbardziej się boję podróży z małą, bo w szkocji mogłam ją mieć na przednim siedzeniu i jak marudziła to albo dałam jej smoczka albo zabawkę a tutaj muszę ją mieć z tyłu, narazie podróżuję z teściem więc siedzę z nią ale w niedziele nasza pierwsza samotna podróż

reklama
Do góry