reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

IsabellL masz rację nie martw się dopóki nie wiadomo o co chodzi posprawdzają wszystko i pewnie jakąś infekcję załapałaś i skończy się na jakiś niegroźnych tabletkach.
Ja idę pooglądać jakiś filmik z mężem i spać bo jutro do pracy i tak dzień za dniem mija

reklama
Isabell - białko w moczu może pojawić się w przypadku nadciśnienia oraz także cukrzycy. Moja siostra pod koniec ciązy też dośc mocno spuchła i okazało się, że ma podwyższony poziom glukozy mimo, ze wczesniej test wyszedł prawidłowo. Miałaś robione badania w kierunku cukrzycy ciążowej?

Boze same "dobre" wiadomosci dzis!
Trzymajcie sie Laski.
Zerwanie paznokcia brzmi dosc drastycznie.Ale moze potem juz bedziesz miala spokuj?
Spodnie kupilam w H&M-tylko tam znalazlam czarne,materialowe-a takie wlasnie potrzebuje do pracy.Narazie jedna pare,jak urosnie brzuszek to kupie nastepne.
Isabell nie ma sie co martwic na zaspas.Mnie przerazalo kazde kucie ktore czulam-ale teraz mysle moj organizm tyle przechodzi ze nie ma sie czemu dziwic-dopuki lekarz mi nie powie ze jest zle to sie nie martwie.Ale warto zawsze wszystko sprawdzic.Trzymam kciuki.

Isabelll kurcze co ty za polozna masz , jakas chyba nie douczona!!!!!bagatelizowac takie sprawy, wspolczuje. Z tym skanem to bym rowniez walczyla, przepisowo jest i powinni zrobic. Moze trzeba powiedziec tej twojej midwife ze chcesz rozmawiac z jej osoba ktora jest in charge, czasami to pomaga. Daj znac pozniej co do wynikow moczu.
Matka - jak to przeczytalam to mnie az dreszcz przeszedl :shocked2: ałłł boli, niezbyt ciekawa sprawa z tym paznokciem. Spodkalam sie z tym ze jak tak sie wyrwie paznokiec to juz tam drogi nie urosnie.

Witam dziewczyny, spałam jak zabita, chyba w końcu odsypiam te 4 czy 5 nieprzespanych nocek, gdyby nie budzik to pewnie spałabym dużo dłużej ale cóż obowiązki wzywają.
jol03 jakie badania??:-D Jak do tej pory krew mialam pobierana raz na samym poczatku i to wszystko i pomimo ze na wynikach mam kilka pozycji z gwiazkami, czyli pozwyżej lub poniżej normy bo patrząc na te wyniki to sama potrafię to określić to moja położna stwierdziła że są rewelacyjne. Jakieś 2 miesiące temu jak ją widziałam, bo ja tak ją widuję to miałam za wysoki poziom cukru w moczu ale stwierdziła że to na pewno wynik tego co zjadłam lub wypiłam rano.
doveinred ja to od dawna wam pisze że z moją położna jest coś nie tak, na szczęście przechodzę tą ciążę bez większych problemów (przynajmniej tak myślę) bo tak naprawdę co się tam w moim organizmie dzieje to nie wiem, jakoś sobie z tym radzę. Z tym skanem to nie wiem, pamiętam że czytałam że robią 2 bo wyszedł taki przepis, na szczęście już nie dużo mi zostało. Martwi mnie tylko to że oni tutaj na pierwszym skanie stwierdzili że dziecko jest za małe i przesuneli mi datę porodu o 11 dni, 5 czy 6 tyg pozniej lekarz w POlsce powiedział mi że to bzdura i dziecko jest normalnej wielkości i że jak tak wogle można zmierzyć tylko główkę i przesunąć datę porodu a potem już nie zrobić kontrolnego badania, dlatego też chciałm iść na ten drugi scan bo gdyby mi się dzidzul spóznial to zaczna cos robic dopiero po 22 listopada a to bedzie juz 11 dni po terminie a moja sasiadka ma ta sama polozna i chodzi z rozwarciem na 7 juz tydzien dzisiaj i dopiero jutro idzie do szpitala i zdecyduja co dalej bo dopiero na jutro ma termin a skurcze ma codziennie, silne i regularne ale potem przechodza.
Ogolnie stram sie nie martwic, dzisiaj mam do niej dzwonic zeby podala mi date tego badania, cokolwiek to jest i zobaczymy
Makta mam nadzieje ze dadza Ci jakies znieczulenie a potem silne tabletki przeciwbolowe, uderzenie w paznokiec boli jak nie wiem co a co dopiero wyrwanie go ałłłłłłłłłłła.

Dobra ja już po kawce i śniadanku. Wizytę w szpitalu mam jutro na 10 rano i mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i nie spędzę tam całego dnia bez sensu

No to masz niezle zawirowanie co do terminu porodu. Trzymam kciuki co do dnia jutrzejszego.
Mam pytanie: nie wiem czy jak maly skonczy 6 mies to powinnam zmienic mu mleko n no.3 teraz dostaje stage 1 bo no 2 to jest niby dle extra glodnych. No. 3 ma ponoc witamine D i zelazo.

Makta współczuje aleto musi boleć najpierw wżyna się paznokieć a każda wie jak to boli a teraz coś takiego masakra po prostu:no:
IsabellL mam nadzeje że to nic takiego i juz niewiele czasu Ci zostało na szczescie, ale wiecie co dziewczynki zaczynam sie bać bo oni tutaj na prawde bagatelizują poważe sprawy ja ide 2 listopada na pierwsze spotkanie z położną zobaczymy jaka mi się trafiła bo imę już znam, ale jak można nie zmierzyc drugi raz dziecka jak było podejrzenie że jest za małe:wściekła/y: przecież to aburd!!! Mi mierzyli wielkość od końca główki do końca ciałka i wtey pan podał mi w którym tygodniu jestem, a z tego co piszesz to ktoś zmierzył Ci tylko główkę? Nie moge w to uwierzyć, albo w dziewczynę która chodzi tydzień z rozwarciem na 7 cm z regularnymi skurczami RATUNKU, czy któraś z Was nie miała jakiś przykrych doznań podczas ciąży??

doveinred- mogę się zapytać gdzie Twoja położna przyjmuje? Bo na skanie byłam obok Lithu tam gzie Ty i pewnie mamy ten sam region. ja idę do LINKS to jest obok tego duzego parku na koncu Litha.
Pozdrawiam Was wszystkie kochane trzymajcie sie cieplutko i nie dajcie się tej słuzbie zdrowia!!
Mam jeszcze jedno pytanie myśle o tym skanie 3D w Polsce czy któraś z was to robiła?

reklama
Ewa Chrupcała wszystkie polozne stacionuja na leith w tej przychodni NHS-u tej niedaleko zakladu pogrzebowego, potem rozjezdzaja sie po praktykach i moja przyjmowala mnie na moira park niedaleko portobelo wiec musialam tam dojezdzac.

Do góry