reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ewa ja robilam w Polsce 3d, fajna sprawa i lekarza w Polsce mam dobrego wiec posprawdzal u dziecka doslownie wszystko.
Owszem mierzyli mi całe dziecko ale pod uwagę wzieli tylko wielkość główki i robili mi ten scan 3 razy bo dla nich dziecko było zle ulożone i nie potrafili zmierzyć.
doveinred jak to do konca z tym ich mlekiem jest to nie wiem, dla mnie dziwne jest przechodzenie z 1 na 3 ale moze oni tak maja, ja malego karmilam bebikiem i dawalam tak jak pisalo na opakowaniu. Najlepiej zapytaj lekarza albo w aptece jak to powinno byc.
Ja wlasnie bylam na zakupach bo mleko dla glodomorow mi sie skonczylo i myslalam ze pozbijam tych ludzi co mi sie krecili pod nogami, normalnie laza jak swiete krowy, stoja na srodku bo wszyscy maja mnostwo czasu i na srodku sklepu trzeba sobie pogadac o pierdolach. Wrrr:crazy:

reklama
Ale jestem WKU....A co za tepole..... ach ten tram mnie wykaczy. Wymyslili sobie ze pod moim blokiem znowu podkreslam znowu beda kopac i przekladas rury. Od rana po popoludnie mlotem rozkuwaja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a maly co , pomyslcie. Prawie nie spi bo jak zasnie to oni znowu.......:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ach......

oj współczuje Ci, nie ma chyba nic gorszego niż roboty pod domem, zwlaszcza jak ma sie male dziecko, swgo czasu tez to przechodzilam, myslalam ze zwarjuje. Wtedy stralam sie jak najwiecej czasu spedzic poza domem bo w domu i tak nie bylo sensu. Wiec szybciutko na spacerek, gdzies na kawke albo chociaz do sklepu

isabell - w moczu w ogole nie powinno byc cukru, jego obecnosc moze swiadczyc wlasnie o cukrzycy ciazowej. W Polsce zwykle na poczatku 3 trymestru robi sie badanie obciazenia glukoza, dzieki ktoremu mozna wlasnie stwierdzic, czy nie pojawila sie cukrzyca w ciazy. Na szczescie masz juz blisko do porodu, wiec nic nie powinno sie stac maluszkowi, ale zapytaj o to jutro polozna, moze zrobi Ci badanie krwi i moze sprobuj powalczyc o skan. I tak na wszelki wypadek odstaw slodycze i cukier do konca ciazy. Ja sama mialam cukrzyce w ciazy, wiec w razie czego sluze rada. Trzymaj sie cieplo!

hej dziewczyny po prostu czytajac to jestem w szoku,ja mialam problemu ale tylko przez glupich lekarzy w polsce:no:Jak wracalam tu z urlopu to dopiero sie odstresowalam:no:Mi lekarz w polsce powiedzial ze mam za male dziecko a tylko dla tego ze wiecej do niego nie bede szla i rodzila w jego szpitalu bo to byla moja ostatnie wizyta w polsce przed porode i nie mogl na mnie zarobic poszlam do drugiego i go wysmial,pokazal mi tabele i waga byla idealna kto znowu powiedzial ze musze urodzic duze dziecko i wiele innych sytuacji ale za duzo pisania ogolnie bylam na 5 dzni i zadna noc nie przespana przez tego durnia:no:
tu mialam dobra opieke i super polozna tez w rejonie leith,zawsze wszystko po sprawdzala i powiedzial ze jak tylko cos ja zaniepokoi to bede miala 2 scan ale wszystko bylo ok przez cala ciaze,a pobierakli mi krew czesto czasami co 2 tyg.bo mialam niska hemoglobine i jak cos mnie niepokoilo to zawsze jechalam do szpitala i badal mnie lekarz i podkoniec ciazy nie wypuscili nie zanim mnie nie zbadali i pobrali krwi wiec po prostu masakra jak sie to czyta dobrze isabell ze to juz koncowka bo ja bym zmienila polozna,i nie martw sie na pewno bedzie ok moze to jak dziewczyny pisza tylko infekcja,trzymam kciuki:-)
Emilia to super ze zakup sie udal ja tez kupilam spodnie w h&m materialowe i bylam bardzo zadowolona:-)
Makta moze to lepiej ze usuna ci ten paznokiec bo czsami wyciecie kawalka nic nie pomaga choc to drastyczne
Doveinred ja nie zmieniam mleka rozmawialm z moja hv i ona powiedziala ze moge zostac przy 1 az maly skonczy rok a podaje aptamil
Ale sie rozpisalam uciekam bo maly sie obudzil:-)

Dzieki. Jutro mam wizyte w szpitalu wiec postaram sie im troche nagadac jak to bardzo sie zle czuje, moze zrobia mi scan. Wiem ze maja mi jutro pobrac krew, sprawdzic jeszcze raz mocz i cos tam z cisnieniem krwi. W sumie ciesze sie ze u mojej poloznej w glownej przychodni nie bylo wolnych terminow bo moze w szpitalu lepiej mnie przebadaja i moze uda mi sie z tym scanem a jak nie to bede czekac na szybki porod (mam nadzieje ze szybki). Mowilam mojemu mezowi wczoraj o tym wszystkim, niby sie przejal ale dzisiaj jak uslyszal ze te badania to w szpitalu to naprawde sie przejal i powiedzial ze nic go to nie interesuje ale on jedzie ze mna. Wow w koncu jakies zainteresowanie bo od jakiegos czasu traktowal to ciaze jako cos normalnego i moje narzekania tez:wściekła/y:

gasiorek ja moge tylko powiedziec ze mialas szczescie patrzac na moje doswiadczenia, akurat w Polsce mam bardzo dobrego lekarza i jego nie interesuje ile razy do niego przyjde, place za wizyte a on wykonuje swoje a nawet wiecej.
Emilia fajne spodnie mozesz tez dostac w next i mothercare ale nie wiem jak cenowo w porownaniu z h&m. Ja akurat kupowalam w promocji wiec duzo nie zaplacilam. Jest tez sklep internetowy
Funmum.com Maternity Clothes - from the maternity wear experts!

Kurcze, faktycznie jak czytam o tym wszystkim co i jak sie dzieje tutaj w prowadzeniu ciązy to jestem w szoku.
Ja mialam chyba wyjątkowe szczęście w takim razie bo byłam zachwycona opieką. Jak tylko cos sie zaczeło dziac z moim cisnieniem opieke miałam rewelacyjną. Regularne wizyty w szpitalu, badania na cito, położnie mnie odwiedzały, leki miałam za free a jak juz sie zaczeło to nikt nie czekał z decyzjami tylko pod razu wywołanie porodu i po bolu :) i nawet mialam to szczęście że w szpitalu miałam pokoj jednoosobowy wiec czułam sie jak księżniczka ( to przez te moje silne bóle głowy po porodzie dostałam "izolatke" he he).
Ale fakt, ze połozna miałem rewelacyjną, taka zywa i energiczna babeczke bardzo konkretna i zdecydowaną. Inne które poznałam wczesniej były bardzo rózne.
Aaaa..i dziękuje Wam za slowa wsparcia :) he he he mój paznokiec nawet stał sie tematem na forum no no no szkoda, że nie mozemy pogadac o tym wszystkim przy kawie i jakims dobrym ciachu. Byłoby super...
Miłego popołudnia laseczki :)

reklama
proteiny to białka nie cukier, ale z tego co napisałaś to nie sprawdzali Ci cukru w ogóle dopiero teraz jak pójdziesz pobrać krew to ci zrobią poziom glukozy, tylko że z tego co zauważyłam to oni tutaj nie wymagają abyś nic nie jadła przed pobraniem krwi a inaczej cukru nie sprawdzisz więc jedna jest rada nie wiem na którą idziesz do szpitala na badania ale jakbyś szła rano to możesz spróbowac iść na czczo chociaż jak to jest ok 10 rano to za długo zebyś nic nie jadła szczególnie w ciąży. Ale nie przejmuj sie nawet jak wyjdzie cukier to wiele kobiet w ciąży ma cukrzyce ciążową i wystarczy tylko dobra opieka medyczna i będzie ok. Zreszta to juz niedługo :-) Tyle wytrzymałaś

Do góry