reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam z samego rana:-) Masakra już od 5 oczy otwarte. Krystek się obudził z przeraźliwym płaczem chyba mu się coś śniło. Wzięłam go do siebie, żeby Aleksa nie obudził. I zasnął. I już mi się znów fajnie robiło, przysypiałam to się Aleks z płaczem obudził i musiałam wstać.
Ledwo na oczy patrze a gdzie tam do końca dnia:szok:

reklama
Witam i ja z rana. Obudziłam się sama z siebie o 6.30 i tak się kręcę....

Bzyczek, ja też cię podziwiam, wychowanie bliźniaków wymaga duuużo pracy- tak przynajmniej mi się zdaje. Ale z drugiej strony to od razu ma się komplet, jeżeli nie planuje się więcej niż dwójkę dzieci :-D:-)

Właśnie siadłam, żeby zrobić dziumce European Health Insurance Card i diabli mnie wzięli. Nie mogę wyrobić jej, bo główny aplikant musi mieć ukończone 16 lat.... Chciałam ją podpiąć pod siebie, ale też nie mogę, bo moja karta wciąż jest ważna... :baffled: I co ja mam teraz zrobić :confused::confused::confused::confused:

Emilia, jak tak czytam jak sobie mieszkanie urządzasz, to aż ci zazdroszczę ;-) I oczywiście trzymam kciuki, żeby parka wzięła to, w którym teraz mieszkacie
Magdziarz, tobie też życzę powodzenia, mam nadzieję, że niedługo dostaniecie...
Swoja drogą, to ja chyba też muszę do nich skoczyć i ich poinformować, że odkąd złożyłam aplikację to trochę się u mnie pozmieniało i moja rodzina powiększyła się o dziecko oraz kota :-D

Azorek, jak wczoraj popatrzyłam na twoje zakupy, to stwierdziłam, że też muszę skoczyć do matalana... Urlop się zbliża, a ja nawet butów porządnych na lato nie mam :dry:

Vampira dzięki ale na prawdę nie ma czego podziwiać... Dałam radę ale i Ty byś dała jak byś musiała;-).
Co do tej karty to nie bardzo rozumiem. Ja wyrabiałam jednocześnie dla nas wszystkich i nie miałam, żadnych problemów. Przecież oczywiste, że za takiego malca aplikuje mama lub tata

Witam i ja z kawusia w raczce:-) Mala mi dala dzisiaj pospac do 6.15 wiec i tak niezle.. lepsze to nic wstawanie codziennie o 5. Zadowolona jestem bo kupilam wlasnie bilet na lipiec:-) jedyne z czego nie jestem zadwolona to to ze wydalam 400£ na bilety z jednym bagazem:szok: cenia sie teraz strasznie te samoloty..
Emilia trzymam za ciebie kciuki
Magdziarz za ciebie rowniez trzymam kciuki zebys jak najszybciej dostala mieszkanko.. jesli chodzi o Silver to niewiem ile z czyms takiem sie czeka na mieszkanko bo my mamy tylko punkty.. mysle ze jesli bedziesz ich nekac choc raz w tyg to dostaniesz szybciej.. ja tez tak robilam i dostalam mieszkanie w zaledwie 3tyg...
Vampiria ja jak wyrabialam karte NHS malej to podpielam jak bezproblemowo do mojego A.. jedyna roznica jest taka ze jemu tez wyrabialam nowa... moze zadzwon tam i zapytaj..

Ostatnia edycja:
Bo ja zaponiałam dodać, że ja w eldlnexie aplikuję :) Któraś z Was ma mieszkanie z Eldlnexu? W zasadzie nawet nie wiem, czym oni się różnią od zwykłego counsilu...
Madziarz ja tam aplikowalam.Dostalismy status przeludnienia.Czekalismy na pierwsza oferte jakies 9 miesiecy, ale to glownie zalerzy od tego na co glosujesz.Im lepsza dzielnica tym trudniej dostac.
Enindex to polaczenie wiekszosci housingow i council.

Vampiria, jak ja wyrabiałam to samo się zapytało czy chcę też dla dziecka, ale wtedy nie chciałam bo trzeba było date ur wpisać, a ja bodajże w 30 tyg byłam ;-) teraz też będę musiała to zrobić, jak polecimy do Polski to sie przyda pewnie :tak:
Grzdyl wstał o 6 [czyli spał 6 i pół godz! :cool2:], nakarmiłam go, położyłam na chwilę tam, gdzie ja zwykle śpię...i zasnął :dry: i tak sobie siedzę i kawę piję-niby taki mały jest, ale pół łóżka zajął i za chiny ludowe się nie wciśniesz... :-D
Pogoda się spsuła :wściekła/y: dobrze chociaż, że wczoraj skorzystaliśmy i wędrowaliśmy prawie cały dzień po Edim :tak: bilans dnia:mega zmęczenie i spalone ramiona, dekold i twarz-u mnie. A u Grzdyla-mega dotlenienie i radość z życia :-D
Emilia, no my właśnie też ten status dostaliśmy :) silver ze względu na przeludnienie :)

Ostatnia edycja:
Jejka Dziewczyny. Moje dziecko podziebione, a wlascwie 2. Adas juz od kilku dni.. a Igus w nocy zaczal kaszlec. Poki co to kaszel i jakby cos w zatokach., Scianac probowalam katar ale nic nie zeszlo. Martwie sie.

Witam i ja. Mysmy wczoraj pobalowali do 2 w nocy wiec jestem jeszcze wczorajsza a zmarzlam jak cholera bo chcielismy na maksa wykorzystac pogode i siedzielismy na dworze, zawinelam sie w koc ale i tak zmarzlam, ciekawe czy teraz nie wylezie mi jakies przeziebienie.

dziendobry:-) no to mielismy poczatek lata w marcu/kwietniu teraz byl jeden dzien-srodek lata wiec mysle ze w lipcu ze 2 dni sie trafia ze slonkiem i bez deszczu i zacznie sie jesien hahaha;-):-) wczoraj w pracy wyszlismy szybko...nasz supervisor wcale nie chcial w pracy siedziec kazal odwalic swoja robote i mykac do domku wiec jak zaczelam o 18 to o 19.20 juz bylam w autobusie :-D:-D amelka zaliczyla pierwsza glebe w parku na asfalcie hahahah a ze w krotkich spodenkach to oba kolana zdarte i piszczel w lewej nodze:szok::sorry2: a do nas dotarlo ze my ani wody utlenionej ani plastrow w domu nie mamy:szok::baffled: dobrze ze mialam butelke wody i ze dwa plastry jakies w torebce to bylo czym jej kolanka przemyc :tak::-) aaaa i zlapala za pokrzywe wczoraj:szok: normalnie stoje nad nia i tlumacze ze nie wolno dpotykac bo bedzie ała a ona dalej z lapami....to sobie mysle spoko niech sobie zlapie to sie przekona:zawstydzona/y::tak: i juz od pokrzyw biega z daleka...omija szerokim lukiem:-D:-D a na lapce juz nawet sladu nie ma:tak:

MAGDZIARZ my czekalismy 6 mcy ja mam mieszkanie z housingu nie z councilu i mam nowe(bylas i widzialas) i tak jak dziewczyny pisza zalezy ile osob z jakim priorytetem na mieszkanie glosuje....mozecie czekac 1 tydz albo 10mcy....tego sie nie da przewidziec niestety. moze sie uda trafic gdzies kolo nas mieszkanie co??? miala bym wreszcie kogos pod nosem na spacerki:-D:-D a tak to wszedzie musze autobusem sie wlec ehhh grunt ze mam okolice spokojna i ladna:-)

reklama
Hej :-)
Pamiętacie mnie jeszcze? Pisałam tu z Wami jakoś latem zeszłego roku.
Moja Dorotka we wtorek skończyła roczek-nie wiem jak to minęło ;-) Aktualnie jesteśmy na urlopie w Polsce, w poniedziałek wracamy do Edi.
Zaczynam myśleć o jakiejś pracy, na pół etatu tylko, bo mąż pracuje w takich godzinach, że tylko rano mogłabym pracować... Nie wiem jak to zorganizować, gdzie szukać... Może podpowiecie jak to jest u Was? Co z dzieckiem kiedy jesteście w pracy?

Ostatnia edycja:
Do góry