reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Jestem :-)

Mieszkanko obejrzane jest więcej plusów, minusy da się usunąć ;-) nawet ludzie którzy tam jeszcze mieszkają , mogą nam pójść na rękę i mogą się wyprowadzić 19 sierpnia a nie 19 września czyli bysmy przynajmniej się na spokojnie przed porodem przeprowadzili ;-)

Dzisiaj oczywiście kupiliśmy pierwszy różowy ciuszek :-) nie moglismy sie powstrzymać :-D

A tak po za tym to:

azorku przykro mi z powodu śmierci twojej babci, wiem jak się czujesz mimo że moja babcia umarła parę lat temu dalej nam jej brakuje ale mam nadzieję że szybko się pozbierasz, trzymaj sie kochana cieplutko :blink:

isabellL szybkiego powrotu do zdrowia dla córci , nic gorszego nie może być jak grypa żołądkowa u malucha, już to przechodziliśmy :-(

bzyczku w kwestii oczek ci nie pomogę bo nie byłam w takiej sytuacji :sorry2:

cytryna my chrzciliśmy Victora w zeszłym roku w szkockim kościele u szkockiego księdza , mieliśmy tylko chrzestną , nie robiło to problemu, dokumentów żadnych nie było potrzeba tylko nasze dane, Victora i chrzestnej , potrzebowaliśmy koszulkę a świecę dał nam ksiądz. I powiem, że my jak i moja rodzina byliśmy ogromnie zaskoczeni pozytywnie podejściem szkockiego księdza w porównaniu do polskiego niby ta sama wiara a jednak :dry: Jak polski ksiądz dowiedział się że jesteśmy tylko po cywilnym ślubie to zaraz pod górkę a szkocki nawet się nasz nie pytał o to.

magdziarz gratuluje udanych bułeczek , musiały być pyszne ;-)

vampiria i twojej córci życze szybkiego powrotu do zdrówka ;-)

dziękuję dziewczynki za ciepłe słowa ;-)
dzisiaj pogoda dopisała, mimo że rano kropił deszcz :-)
aż się boję co będzie jutro :szok:

reklama
Isabelll, może to nagła zmiana pogody tak na ciebie podziałała?

Anitha, fajnie mieć parkę, ale z drugiej strony dwójkę tej samej płci też jest dobrze... Nie trzeba kupować nowych ubranek, chłopcy będą mieć wspólne zabawy, zainteresowania... Ja mam same siostry (teoretycznie, bo gdzieś się poniewiera jeszcze jakiś brat, ale widziałam go ostatnio 11 lat temu) i jest fajnie :-D

Menia, gratuluję dziewczynki, dopiero teraz doczytałam :-) Mówiłam, że będziesz miała dziewczynkę ;-) I gratuluję, że już mieszkanie znaleźliście :tak: a co do zakupów to dla dziewczynki jest tyle fajnych rzeczy, że nic, tylko kupować :-D Ja na początku kupiłam tyle, że części nawet nie założyła, bo zdążyła wyrosnąć :blink:

No, ja właśnie zdecydowałam, że za kilka lat postaram się o rodzeństwo dla mojej małej :-D:tak:

A co do tego ucha to naprawdę sama nie wiem... Nie marudzi bardzo, widzę tylko, że się szarpie za nie czasami, zwłaszcza przy jedzeniu i codziennie ma podwyższoną temperaturę.... Dziś wieczorem miała 38 stopni... Daję jej panadol na noc, tak lekarz powiedział, a zdrugiej strony, gorączkę może mieć od zębów, bo już czas i pora, żeby jej może coś wylazło... Po prostu poczekam jeszcze dzień, dwa... :confused:

wagary udane :D siedze po nocach nad ksiazkami to chyba moge sie zrelaksic jeden dzien co nie :D grunt ze esej w dobrym kierunku zmierza i jak sie spreze i zarwe ze 3 nocki to bedzie gotowy do sprawdzenia i oddania :D

ja sie staramn teraz jakos zajmowac sobie czas bo im mniej mysle tym mniej dolka lapie z powodu babci smierci. dzis spotkalam magdziarz jak bylam w matalanie. milo bylo sie na kawce spotkac i wreszcie poznalam Franczeska :D przystojniak o nieziemsko niebieskich oczkach :D

dostalismy zwrot taxow wczoraj wiec spokojnie spalcilam czesc zaleglosci (council+rachunki) wiec troche sie odmartwilam wreszcie ...i nawet na zakupki wyskoczylam...oczywiscie najwiecej amelkowna korzysta :D kupilam sobie dwie bluzki : Matalan - Gypsy Top
Matalan - Shirred Detail T-Shirt
a amelkownie to: Matalan - Polka Dot Bakerboy
Matalan - Flower Printed Sun Hat
i takie cosik tylko w kolorowa krateczke i z myszka miki Matalan - Girls Jersey Jumpsuit In Pink i sandalki Matalan - Bright Flower Sandal

Azorek to super ze wagary udane i humor lepszy a bluzeczki ladne, ja tez musze sie wybrc na zakupy przed wyjazdem do polski
dziewczyny macie jakies ciekawe miejsca najlepiej nad woda, zapowiadaja ladny weekend wiec trzeba sie gdzies wybrac

Ostatnia edycja:
Witam:-) ale dzisiaj piekna pogoda.. az zyc sie chce.. moja mala zrobila wczoraj wielkie alarmo bo nie chciala isc spac tylko "papa" wiec troszke sie pogimnastykowalam zanim zasnela.. za to dzisiaj juz na nogach jest od 5.15 wiec tez pospac nie dala.. na dodatek jeszcze dzisiaj do pracy ide a tak mi sie nie chce... znajac zycie jak ja bede miala wolne to bedzie padac.... :-:)-( udanego dnia zycze dziewczyny..

Cześć kobietki :-)

Dzisiaj długo nie popracowałam, bo zaczęła mnie głowa boleć i mdliło mnie okropnie więc szef puścił mnie do domu.

vampiria może faktycznie może ta temperatura to od ząbków, czasami nawet maluch jest podziębiony jak ząbki mu wychodzą,więc może ? :confused:

Witam:-) Piękna pogoda dzisiaj. Po prostu fantastyczna.:happy:. Żeby tak było cześciej... My już zaliczyliśmy spacerek wracając z przedszkola. I muszę się pochwalić, że moi synowie zaliczyli dziś pierwszego krzaczka:-D. Od tego tyg puszczam chłopców do przedszkola bez pampersa. I dziś właśnie wracaliśmy a oni mi wołają siku. To ja nie wiele myśląc poszłam z nimi pod krzaczek wyciągnełam siusiaczka i siusiali.:-D A co radochy przy tym mieli. :rofl2:. Teraz czekamy na tatę aż wstanie i wybywamy z domku.
Kurcze co do zakupów to ja też muszę na nie wyskoczyć. W sierpniu lecę na 3 tyg do PL i mam wesele kuzynki. Muszę sobie coś na nie kupić.

bzyczku gratuluję twoim chłopcom :-) musisz być z nich dumna , mój mały też dzisiaj latał bez pampersa i sam siadał na muszlę lub nocnik jak mu sie chciało siusiu :-) więc powoli robimy postępy ;-)

Widzę,że cisza na topiku, na pewno wszystkie korzystają z pogody i chyba ja jako jedyna siedzę w domu i czekam aż zajdzie słońce i nie będzie takiego upału :-( zawsze miałam z tym problem , nawet w Polsce za młodu jak tylko było cieplej i słońce świeciło to okropnie mnie głowa bolała:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Menia26 to fakt cieszę się, że chłopaki robią postępy. Wiesz fajnie patrzeć jak Twoje i dziecka wysiłki przynoszą skutek. Co do pogody to ci serdecznie współczuję. Bo jeśli męczysz się tak jak ja wtedy gdy pada deszcz to wiem co czujesz:-(.
My właśnie wróciliśmy z prawie 3 godzinnego spacerku i widzę, że chłopaki padnięte. Piją i oglądają baje. Cisza jak bym dzieci nie miała:-D. To mam chwilkę dla siebie za nim wezmę się za kąpanie i kolacje. A dziś niestety muszę sobie poradzić sama bo mąż wcześniej do pracy poszedł:-(.

Do góry