reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Witam i ja, pisalam wczesniej ale cos nacisnelam i wszystko szlag trafil.
Misialula podziwiam za nadmiar energi, ja juz ogarnelam dom ale to tylko dlatego ze jak mala pojdzie spac to chce sie polozyc
Anitha ja jak patrzylam na tunel to byl 2 razy drozszy niz prom a promu sie obawiam bo sama go zle znosze a jak jeszcze mam. Biegac za majka to przekichane
Vampiria z tym prowadzaniem to uwazaj, ja Kube prowadzalam jak mial 6 mies ale on jak mial 5 to juz stal, chodzik uwielbial za to Majka nie cierpiala chodzika, pchala sie na nogi i tzreba ja bylo prowadzac i dosc pozno zaczela chodzic
Ja mam dzisiaj zespol napiecie przedmiesiaczkowego i wszystko doprowadza mnie do furi a jeszcze. Majka chodzi i co 30 sekund powtarza mama i ciagle cos chce no i mnie to dobija

reklama
Witam

Bardzo uważam z chodzeniem i to nie jest tak, że ją zachęcam do tego. Siadła, jak miała 5 miesięcy, podobnie jak u Doveinred, teraz siedzi zupełnie samodzielnie dosyć długo, a kiedy podnosi się- w moim zamiarze do siadu- to od razu na wyprostowane nogi. Więc wstaje zasadniczo też sama... Nawet nie wiem, kiedy się nauczyła, po prostu pewnego dnia zamiast usiąść wstała i tak jej już zostało. Wiem, że to wcześnie i dlatego wcale z nią nie ganiam po pokoju, pozwalam jej postać trochę, ale kiedy zobaczy coś ciekawego to aż pędzi do tego... :-D Myślę, że kilka minut dziennie jej nie zaszkodzi, tym bardziej, że nie stawiam jej na nogi na siłę....

Misialula, witamy z powrotem, mam nadzieję, że urlop się udał... My jedziemy 18, więc za niecałe trzy tygodnie... Mam tylko nadzieję, że nikt nie będzie robił problemów, że my na polskich paszportach, a dziecko na brytyjskim...
Oby pogoda dopisała, bo tak jak wy popadam w jakąś depresję tutaj... Słońca mi się chce i ciepła...

Dziewczyny, a czy jak wasze dzieciaczki miały zapalenie ucha, to coś podawałyście? Bo mam receptę na antybiotyk, ale nie wiem... Lekarz powiedział, żeby się wstrzymać kilka dni i dopiero jak samo nie przejdzie to zacząć podawać.... Z tym, że tutaj wszystko powinno samo przejść... A doświadczenia nie mam...

Isabell a jak majeczka dzisiaj sie czuje?? lepiej troche??
vampiria jesli chodzi o samo zapalenie ucha to ci nie pomoge.. moja mala byla na antybiotyku tylko raz. Miala wtedy zapalenie ucha i gardla oraz katar.. wiec niewiem ale jak dobrze pamietam mojej kumpeli dziecko czesto ma zapalenie ucha i chyba nic ni podaje czeka az samo przejdzie a dopiero po kilku dniach jak nie przechodzi daje antybiotyk..
Moja mala wlasnie zasnela wiec biore sie za porzadki. Obiad robie szybki bo spaghetti i mam nadzieje ze zdaze jeszcze polezec w wannie zanim mala wstanie..

no i nici z moich planow:-( mala pospala zaledwie 40min a ja zdarzylam jedynie poodkurzac i umyc podlogi... na to wyglada ze nie zrelaksuje sie w wannie....

Cześć dziewczynki :-)

Ja tak na szybko bo zaraz wychodzimy oglądać mieszkanie , a więc czekamy na zdrową córcię ma 17cm, jest bardzo ruchliwa ostatnio miałam obawy że słabo czuję ruchy a okazało się że mam łożysko przodujące dlatego tak się dzieje ale już nie długo kopniaki będą bardziej wyczuwalne ;-)

Odezwę się później
Trzymajcie się kochane i mam nadzieję, że u was jest wszystko w porządku :-)

Gratuluje coreczki!!!!
Ja mam podobnie z ruchami, czuje bardzo malo i babka na USG powiedziala ze to min dlatego ze lozysko mam na przedniej scianie macicy (ale nie przodujace) i bedzie ruchy amortyzowalo, tak ze nawet w pozniejszej ciazy bede czuc glownie po bokach. Szkoda, bo lubie jak sie cos w brzuchu dzieje :)

no i pogoda sie zrobila:D az chyba na wagary poleze ze szkoly hahaha no poszla bym z amelkowna gdzies do parku ...ona juz sie odzwyczaila i teraz tylko tata i tata:((

Vampiria ja podalam antybiotyk ale wlasnie u nas bylo ucho+gorne+dolne drogi oddechowe bo czekalam az samo przejdzie:/ lepiej podaj zeby juz sie nie meczyla tyle.

....beda wagary :D zbyt rzadko sie taka pogoda trafia zeby siedziec w szkole i marnowac piekna pogode :D amelka wstanie zje i lecimy do parku a co :D

izabella na jaki prom ty patrzysz ze ci wychodzi polowa mniej? ja teraz sprawdzalam prom z dover po ferries i cena to 94 f a tunel 120 f.. wiec rozniac nie duza..

vampiria a nie myslalas o chodziku? moje dzieci mialy chodziki od 6 miesiaca przy czym patryk nie lubial w nim siedziec sam zaczol chodzic jak mial 9 mcy i 3 tygodnie..

menia gratuluje corci :) fajnie jest miec parke nam sie nie udalo niestety :p

Ale tu cisza dzisiaj ale w sumie to nie ma się co dziwić pogoda dziś dopisała więc pewnie każda z nas spędzała czas na spacerku z dziećmi. My byliśmy na placu zabaw z chłopakami. Kurcze aż się żyć chce jak jest słoneczko. ten deszcz już mnie dobijał.

Menia26 grAtuluje córeczki! ja też bardzo słabo czuje ruchy, ale nic mi nie powiedziała na scanie...
jutro sweet home wracam pod koniec czerwca:) wiec wielkie leniuchowanie, juz sie umowilam na usg w Pl zeby potwierdzić naszego Olivierka:)
pewnie nie bede miala czasu zeby tu zagladac:( życze wszystkim udanych urlopów i do usłyszenia
buziaki

reklama
No ladnie sie zrobilo i podono caly weekend ma byc taki a mnie dzisiaj meczy bol glowy, niby przechodzi a za jakis czas znowu boli.
Basienkaaa milego urlopu
Anitha ja sprawdzam na aferry a rezerwuje bezposrednio ze strony operatora i zaplacilam 46 w dwie strony
Menia gratuluje coreczki
Azorek nieladnie nieladnie tak na wagary chodzic
Doty dziekuje duo lepiej ale nadal nie ma zbyt duzego apetytu i rozwolnienie tak calkiem nie przeszlo jednak jest bez porownania
Vamiria pewnie ze jej nie zaszkodzi zreszta czasami z dzieckiem nie wygrasz, moja tez strasznie pchala sie na nogi. A co do zapalenia ucha to ja bym nie czekala, moje dzieci to przechodzily, Kuba nawet kilka razy i nie ma nic gorszego zwlaszcza dla dziecka. Nie wiem czy kiedykolwiek ty mialas ale ja nawet jako dorosla osoba ledwo dawala rade i ryczalam z bolu. Jak jest lekkie zapalenie to trzeba bardzo uwazac zeby nie przewialo, zeby woda sie nie dostala, przy czyszczeniu zeby za gleboko patyczka nie wsadzic nawet zeby dziecko samo sobie palca nie wsadzilo. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz.
My dzisiaj tez sporo na dworze posiedzielismy. Zamowilam sobie ciuchy z bon prix al nie jestem zadowolona, praktycznie wszystko musze oddac, pewnie dziewczyny o idealnej figurze moga sie tam ubierac al mi duzo brakuje i chyba w koncu na fitness sie wybiore

Ostatnia edycja:
Do góry