reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam i ja z rana.. u nas pogoda pochmurna i tez jakby sie zbieralo na deszcz... na pogodynce pokazuje mi ze niby ma byc 18stopni.. moze sie jeszcze wypogodzi a jutro niby ma byc nawet 21stopni.. i co z tego jak bede w pracy:-:)-(
Misiulala jak widac po powrocie z PL wrocilas z dobrym humorkiem.. a my (przynajmniej ja) w depresje popadam bo tesknie za latem... od miesiaca non stop pada.. jeszcze 8tyg i mam nadzieje ze pogoda w Pl mi dopisze..

reklama
doty86 nie jestes sama mnie tez ta pogoda przytlacza i tez licze tygodnie do wyjazdu do hiszpanii mnie zostalo tylko 5 tyg :-) mysle ze tam raczej z pogoda i slonkiem nie bedzie problemu bo zamierzam wrocic jak murzyn hehe i nalapac troszke tej energii slonecznej :-)

24 stopnie!! WOW... jakos w to watpie , cociaz ostatnio robi sie ldnie po 3 po poludniu :sorry2:

doty- kiedy lecisz do PL?

Zaczne sprzatac...ale ma lenia

Ostatnia edycja:
Gwiazdeczka u mnie jest tak ze ja posprzatam a za 10 min nie widac jakby bylo sprzatane.. nikola non stop cos wcina i zarazem rozdeptuje wiec non stop jest cos do roboty...
Doveinred do PL lecimy 22lipca i wracamy 15sierpnia:-) wiec troszke poodpoczywam:-)

Ostatnia edycja:
To wczesniej od nas. My lecimy 4 sierpnia do 29 sierpnia.

gwiazdeczka tez tak jest, u mnie jeszcze beznadzieja bo mam stare budownictwo i stara drewniana podloge ktora ma szpary a czasami deske zlamana wiec strasznie wyglada np kuchnia bo na podlodze nie moge wogole zrobic przyzwoitego porzatku.

vampiria Ty lepiej uwazaj z tym prowadzaniem malej za raczki - lekarze mowia, ze dopoki dziecko samo nie chodzi to nie nalezy go prowadzac zeby nie uszkodzic kregoslupa czy nog. A poza tym pozniej sie od niej nie opedzisz i caly czas bedzie chciala chodzic za raczki. Ja mojej kupilam takich pchacz i z nim chodzila po domu - nigdy jej nie prowadzalam za race a sama zaczela chodzic jak miala 10 miesiecy i 3 tygodnie.

Cześć dziewczynki :-)

Ja tak na szybko bo zaraz wychodzimy oglądać mieszkanie , a więc czekamy na zdrową córcię ma 17cm, jest bardzo ruchliwa ostatnio miałam obawy że słabo czuję ruchy a okazało się że mam łożysko przodujące dlatego tak się dzieje ale już nie długo kopniaki będą bardziej wyczuwalne ;-)

Odezwę się później
Trzymajcie się kochane i mam nadzieję, że u was jest wszystko w porządku :-)

vampiria- ogolnie lekarze odradzaja pozatym z wlasnego punktu widzenia wiem ze prowadzenie za raczki po czasie prowdzi do tego ze bedzie cie bolal kregoslup. U nas Barnim zaczol chodzic za raczki jak mial skonczone 6 mies czyli cos podobnie jak u was, chodzenie za raczki trwalo okolo1,5 mies az wkoncu chodzil jak mial 9 mies.Jak mial te 6,5 czy 7 mies sam stal w lozeczku trzymajac sie wiec to ze chodzil juz za raczki to i tak by mu nic nie zrobilo. Nic sie mu nie stalo nogi ma proste itp. Ogonie zaczol wszystko szybko bo sam siedzial jak skonczyl 5 mies. Obserwuj mala i nie przesilaj. Jezeli sama zaczyna stawac i stoi w lozeczku to moze byc podobnie ja z Barnimem ale ka sama nie staje i tylko chce chodzic to moze troszke za wczesnie jej pomagac w taki sposob.
A te chodziaki do pchania to tez zalezy u nas nie chcial z tym chodzic i nigdy nie chodzl.

reklama
Gwiazdeczka u mnie też jest problem z kupką. Krystek wczoraj zrobił pierwszą kupkę od 2 dni!!! Oczywiście do pampersa do nocnika nie chce. Niby woła "mama kupa" ale siada i nie robi. Wstaje po 2 min i tak co chwile czasami to już wariuje bo nie zdążę usiąść a on znowu woła "mama kupa" i nic. Poszliśmy wczoraj na basen i znów zrobił kupkę. Nazbierało się tego przez 2 dni:szok:. Ale bardzo się martwię, jak tak długo nie robi. A Ty się kochana nie przejmuj, że Twój synuś ma prawie 4 latka i jeszcze nosi czasem pampersa. Kochana każde dziecko ma swój czas. Jedne uczą się pewnych rzeczy szybciej inne później. Moi za chwilę kończą 3 i nie wiele mówią właściwie to kilka prostych słów. I też się bardzo martwiłam. Ale poszłam do logopedy w PL i powiedział, że nie ma powodu do obaw. Moi przedszkole zaczęli już półtora roku temu i po prostu języki im się mieszają. Trochę słów mówią po angielsku a troche po polsku.

Izabell kochana trzymaj się :-). Mogę sobie tylko wyobrazić jaka jesteś zmęczona nie ma nic gorszego jak choroba dziecka. Ale piszesz, że z Majeczką już troszkę lepiej, to dobrze. Oby z każdą godziną było lepiej. Dobrze, że lekarz dał skierowanie na badania. Na pewno będzie ok trzymam kciuki.

Emilia życzę wytrwałości. Moi chłopcy mieli roczek jak dostaliśmy mieszkanie. Więc wiem co przechodzisz. Ale uwierz mi, że jak już będzie po wszystkim i sobie usiądziesz z mężem w salonie z winkiem w ręce to zapomnisz o tym co teraz przechodzisz;-)

Menia26 BARDZO SERDECZNIE GRATULUJE CÓRECZKI!!! Niech rośnie zdrowa, którego życzę i tobie teraz szczególnie. Trzymaj się cieplutko:-)

Do góry