reklama
gwiazdeczka27
Fanka BB :)
anitha gratulacje dla Patiego. ja to juz nie wiem co z ta kupa zrobic mam nadzieje z ejak pojedziemy do tej hiszpanii to moze oduczy sie tych pampersow na kupe bo bedzie caly dzien na golaska latac po plazy.
Justa powiem ci ze ja tez sie martwilam o maje bo ma 12 kg i wystajacy brzuszek i wogle widac po niej ze jest papusna chociaz teraz przez ta rozwolnienie brzuszek jej spadl. Doszlam do wniosku ze narazie nic z tym nie bede robic bo ogolnie slodyczy nie je wiec chyba nie ma sie czym martwic.
Anitha polecam czopki glicerynowe pomoga mu a to chyba najlepszy sposob, pewnie pamieta jak go kiedys bolalo i teraz sie boi
Doty to ja chetnie bym sie po to zglosila. Ide dzisiaj do lekarza na 15.45 wiec jak bys byla w domu to potem bym po to wpadla bo watpie ze mi pomoga zreszta juz recepcjonista mi powiedzial ze jesli dziecko pije to ok i nic nie zrobia ale jak bardzo chce to moga mi dac wizyte a jak dla mnie to za dlugo sie to utzymuje
Anitha polecam czopki glicerynowe pomoga mu a to chyba najlepszy sposob, pewnie pamieta jak go kiedys bolalo i teraz sie boi
Doty to ja chetnie bym sie po to zglosila. Ide dzisiaj do lekarza na 15.45 wiec jak bys byla w domu to potem bym po to wpadla bo watpie ze mi pomoga zreszta juz recepcjonista mi powiedzial ze jesli dziecko pije to ok i nic nie zrobia ale jak bardzo chce to moga mi dac wizyte a jak dla mnie to za dlugo sie to utzymuje
Izabelll jak tam Maja lepiej już a Kuba jak się czuje? Niestety u mnie też tak jest, że jak jeden coś złapie to potem drugi a w końcu jeszcze ja.
Gwiazdeczka to wygląda na to, że mamy ten sam problem. Mój Krystek też wstrzymuje kupkę. Już od wczoraj nie zrobił nic, brzuszek twardy. Siada na nocnik woła kupa ale nie robi. I wiem, że mu się chce ale wstrzymuje. Już mu nawet mówię, żeby zrobił do majteczek ale nie chce. Jak zrobi to tylko do pampersa i nie mam pojęcia co z tym zrobić:-(
Mamusie, które przejmują się wagą pociech... Myślę, że nie ma się co martwić. Jeśli dzieciaczki nie spożywają nadmiaru słodyczy i nie piją zbyt wielkich kolorowych napojów to jest ok. Moje Bobki to też były dwie takie małe kluchy. Jak patrze na ich zdjęcia z przed 1,5 roku to masakra. Dwie pyzy A dziś obaj ważą po 15 kg i jak zaczęli juz tak porządnie biegać to tłuszczyk i wystający brzuszek zniknęły. Myślę, że i w przypadku Waszych pociech tak będzie
Gwiazdeczka to wygląda na to, że mamy ten sam problem. Mój Krystek też wstrzymuje kupkę. Już od wczoraj nie zrobił nic, brzuszek twardy. Siada na nocnik woła kupa ale nie robi. I wiem, że mu się chce ale wstrzymuje. Już mu nawet mówię, żeby zrobił do majteczek ale nie chce. Jak zrobi to tylko do pampersa i nie mam pojęcia co z tym zrobić:-(
Mamusie, które przejmują się wagą pociech... Myślę, że nie ma się co martwić. Jeśli dzieciaczki nie spożywają nadmiaru słodyczy i nie piją zbyt wielkich kolorowych napojów to jest ok. Moje Bobki to też były dwie takie małe kluchy. Jak patrze na ich zdjęcia z przed 1,5 roku to masakra. Dwie pyzy A dziś obaj ważą po 15 kg i jak zaczęli juz tak porządnie biegać to tłuszczyk i wystający brzuszek zniknęły. Myślę, że i w przypadku Waszych pociech tak będzie
gwiazdeczka27
Bzyczku ciesze sie ze nie jestem sama z problemem kupki ale to nam nie rozwiazuje problemu.ja juz nie wiem co robic myslisz ze powinnysmy wybrac sie z chlopakami do gp???
Gwiazdeczko nie sądzę żeby była taka potrzeba. Wiesz może gdyby nie mogli zrobić to wtedy na pewno trzeba byłoby interweniować. Natomiast wydaje mi się, że w naszym przypadku to jest kwestia tego, że potrzebują więcej czasu, żeby nauczyć się robić ja do nocnika czy wc a nie do pampersa. Czytałam kiedyś, że nauczyć dziecko robić kupkę do nocnika wcale nie jest takie proste bo dzieci się wstydzą. Więc chyba czas. Ale wiadomo też się martwię i jak długo nie robi to zakładam pampersa bo nie chce, żeby się od tego rozchorował albo coś
gwiazdeczka27
Bzyczku dokladnie tez tak robie zakladam pampersa bo sie boje ze mu sie cos stanie od tego wstrzymywania.robil mi juz na kibelek a teraz mowi ze nie bedzie bo go bolu i juz ehhh moj ma juz prawie 4 lata
gwiazdeczka ja mialam pol roku temu taka sytuacje z dominikiem przez ok miesiac czasu nie chcial robic kupy ani do nocnika ani na kibel nie wiem czemu.. i tez pomimo tego ze wczesniej robil normalnie nagle zaczol kazac sobie zakladac pieluche.. czasami zakladalam dla swietego spokoju a w wiekszosci przypadkow robil w majtki.. raz poszlam z nimi do przychodni i nagle slysze blu blu blu i smrud.. mowie do siostry ze dominik sie zesral.. zabralam go szybko do domu zeby go przebrac ale tak sie porobil ze musialam go wykompac.. cale rajtki mu przemokly spodnie i nawet jakims cudem bluze ubrudzil.. ten cyrk trwal ok miesiaca i wszystko wrocilo do normy moze jak chce kupe to zostawiaj go samego na nocniku moze sie krempuje..
Bzyczek dzieki za troske. Ciezko powiedziec, jest marudna i nadal ma rozwolnienie ale dzisiaj bylismy u lekarza i po raz pierwszy jestem mile zaskoczona bo powiedzial ze musi pobrac probke wiec dostalm pudeleczko do domu i jutro im zawioze. Wogle byl zdziwiony dlaczego od razu nie przynioslam a jak dzwonilam to mi powiedzieli ze nie mam po co umawiac sie lekarzem. Ogolnie powiedzial ze to rotawirus i jest duze prawdopodobienstwo ze wszyscy bedziemy miec
reklama
gwiazdeczka27
Anitha zostawiam go samego w lazience i tez nic z tego nawet jak wola pampersa to ja mowie idz na kibelek a on nie nie nie prosze a on pampersa i juz wiec krzycze to rob w majtki ale nie zrobi tylko wstrzymuje ehhhh
isabell jak to rotawirus to wspolczuje moj alan mial potem mi wszyscy i trwalo to ponad tydzien az alan sie odwodnil pojechalismy do szpitala w szpitalu lekarz mowi ze nie jest odwodniony na tyle ze mu dadza kroplowke i mozemy isc do domu a ja mowie ze to logiczne ze jak zwymiotuje pare razy to sie odwodni na to lekarz ze ok dadza mu kroplowke i dali to juz nie wymiotowal ale jeszvze pate dni mial biegunke podaealam mu wegiel.a zarazil sie od moich znajomych oni przez to przeszli tez wszyscy ale byli u nas juz zdrowi a lekarz powiedzial ze rotawirusem mozna sie zarazic nawet i po 1tyg jak osoba juz wyzdrowiej.duzo zdrowka dla synka
isabell jak to rotawirus to wspolczuje moj alan mial potem mi wszyscy i trwalo to ponad tydzien az alan sie odwodnil pojechalismy do szpitala w szpitalu lekarz mowi ze nie jest odwodniony na tyle ze mu dadza kroplowke i mozemy isc do domu a ja mowie ze to logiczne ze jak zwymiotuje pare razy to sie odwodni na to lekarz ze ok dadza mu kroplowke i dali to juz nie wymiotowal ale jeszvze pate dni mial biegunke podaealam mu wegiel.a zarazil sie od moich znajomych oni przez to przeszli tez wszyscy ale byli u nas juz zdrowi a lekarz powiedzial ze rotawirusem mozna sie zarazic nawet i po 1tyg jak osoba juz wyzdrowiej.duzo zdrowka dla synka
Podziel się: