reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

isabelll - juz mialam pytan co to za wozek, ale jak tobie chca za niego 450 euro zaplacic to sprzedawaj... choc dziwna troche ta historia :baffled:

Basienkaaa -to my i menia26 bedziemy wszystkie rodzic w pazdzierniku :) na kiedy masz dokladnie termin?

reklama
Cytryna tylko ze ja znam te przekrety, wysla mi pieniadze ja wysle wozek po czym oni wycofaja przelew, juz wiele podobnych propozycji mialam jak sprzedawalam inne rzeczy. Jak sprzedawalam auto to nawet do tej pory mam czek gosciu mi wyslalam na £9000 gdzie auto kosztowalo £4000 zeby mu wyslac gdzies tam juz nie pamietam gdzie. Czek wyslal i d tej pory sie nie odezwal

to pewnie jakis przekret isabellL z tym wozkiem wiec nie ma sie co bawic w cos takiego - za pieknie zeby byloby prawdziwe

Kurcze muszę się pochwalić mój synek zrobił dziś pierwszy raz zrobił kupkę do nocnika:happy2: strasznie się cieszę.
Izabell no tak niby na własne życzenie ale wiesz na moich chłopaków już czas. Co prawda już dawno ich sadzałam na nocnik, pierwszy raz spróbowałam jeszcze za nim skończyli 2 latka. Ale widziałam, że nie są gotowi. I tak co jakiś czas próbowałam ale bez większych sukcesów. Aż pare tyg temu chłopcy przyszli z przedszkola i Krystek miał kupkę i tak odparzoną pupę, że aż miał pęcherze. Tak się wtedy zawzięłam i postanowiłam ich nauczyć. Fakt czasem to męczące ale ogólnie uważam, że dużo wygodniejsze niż pieluchy.
A z tym Twoim wózkiem to faktycznie jakaś dziwna sprawa. Kurcze czego to ludzie nie wymyślą, żeby na innych zarobić. Masakra !!!

bzyczek84 wlasnie z tego samego powodu co Ty probuje nauczyc Natalie zeby za kazdym razem wolala. Bo ona siada i robi na nocnik juz od dawna ale raczej czeka az sama ja posadze niz wola. Wczesniej lepiej jej to wychodzilo ale teraz pewnie przez te wyjazdy do polski jej sie pozmienialo bo tam babcia ubierala pieluszki a nie tak jak w domu same majteczki...Czy probowalyscie systemu nagrod i kar za zrobienie siusiu na nocnik - kolezanka powiedziala ze u niej zdalo to rewelacyjne rezultaty ale wiem ze nie na kazde dziecko to dziala. Zobaczymy jak bedzie u nas.
A ile ten wozek kosztowal bo jak za uzywany za 450 euro to strasznie duza chca dac. Troszke podejrzane sie to wydaje

Bzyczek to fakt, wygodniej bez pieluchy, ja czekam az sie zrobi cieplo i puszcze Majke w samych majtkach.
Justa ja go wystawailam za £60 a nowy kosztuje £150 juz nie raz mialam podobne propozycje wiec nie wzielam tego na powaznie. Najlepsze jest to ze babka odpowiedziala na ogloszenie z emito po polsku a uparcie pisze do mnie po angielsku i od razu z cena mi wyskakuje

no wlasnie tak zdarzylam zauwazyc ze w jednym terminie bedziemy rodzic:)
ja mam na 10.10:) z tego co mi wyliczyla na scanie to teraz mam 20 tydzien i 3 dni :) a jak sie czujecie?? bo ja chyba coraz lepiej chociaz poczatki byly straszne :/

isabelll - w takim razie co to za wozek sprzedajesz? :)

Basienkaaa - ja mam termin na 6/10, wg USG dzis zaczynam 21 tydzien. Czuje sie ok, lepiej niz przez pierwsze 15 tygodni. Plecy mnie zaczynaja bolec, zwlaszcza jak dlugo siedze - a w pracy siedze caly czas :( i w nocy przy kazdym przekreceniu sie z boku na bok sie budze wiec chodze nie wyspana, poza tym jest ok :) dolacz do watku na babyboom dla mam pazdziernikowych, fajnie sie dzielic przezyciami :)

a gdzie rodzisz?? no dla mnie pierwsze tyg tez byly straszne:/ a co juz powoli kupujesz dla maluszka wyprawke?? ja juz bym chciała...ale chyba jeszcze poczekam:)

reklama
Ja bede rodzic w Kirkcaldy (mieszkam w Dunfermline). Wyprawke kupuje powoli - ja nie potrafie oszczedzac wiec wole zaczac wczesniej ;) chce sporo rzeczy kupic uzywanych (na pewno kupie nowy materacyk do lozeczka i moze wozek bo jednak fajnie miec z gwarancja) wiec zajmuje mi to troche czasu, bo wyszukuje rzeczy na ebay i gumtree i sporo juz mam w sumie :)

Do góry