reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Cytryna to dobrze ze wczesniej zaczelas kompletowac sobie wszystko b o wiadomo ze na raz to spory wydatek. Ja do tej pory kupuje malej uzywane rzeczy potem tylko dokupuje z nowych to co mi potrzeba.

reklama
A wiecie, jak tak sobie czytam wpisy ciężarówek, to mi brakuje czasem 'brzucha' :-D a przecież Grzdylek mój ma ledwo ponad 2 miesiące :laugh2:

Justaa ja stosowałam nagrody za zrobienie siusiu czy kupki. Za każdym razem jak synuś jeden czy drugi zawołał i zrobił siku to dawałam kawałek czekoladki, jakieś małe ciasteczko. Jak już widziałam, ze nauczyli się wołać i rozumieją to przestałam dawać nagrody. Dziś znów synek dostał czekoladkę i naklejkę z kubusiem puchatkiem bo zawołał kupa i zrobił. Ale zdarzyło się nie raz że zrobili w majteczki i choć nie raz miałam ochotę nawrzeszczeć zwłaszcza jak była to kupa to się powstrzymywałam. Bardzo dużo im mówię, że brzusio nie będzie bolał, że będzie się cieszył i takie tam. Nie wiem czy karanie to dobry pomysł. Piszesz, że mała nie woła może ona jeszcze po prostu nie czuje, że siusiu nadchodzi. Czytałam kiedyś w jakiejś gazecie dla mam, że dzieci dopiero między 2 a 3 zaczynają czuć, że chce im się siusiu. Każdy dzidziuś ma swój czas.
Izabelll moi biegaja w majteczkach. Też czekałam aż zrobi się ciepło i było więc zaczęłam. A że całkiem nie źle im szło a pogoda się zepsuła to powiedziałam trudno zwinęłam dywan w livingu więcej grzałam w domu i najgorsze juz za nami.

Hje
Madziarz, pamietaj ze ja jestem dochodzaca:D, czy ty juz po slubie?????Bo to jakos w maju mialo byc??Czy to nie ty:p

Jakis porady co do kupowania pralki/lodowki/kuchenki?????
Albo fajnych sklepow z meblami???
Narazie argos ma dobre oferty, ale nie wiem jak z jakoscia.Moze Ikea??

EMILIA my sprzet kuchenny bralismy w currysie. tam wychodzilo najtaniej jak dobrze pamietam ale to juz 3 lata minely wiec moze sie cos pozmienialo. meble to my kupowalismy na gorgi jest sklep jakis tam z wyrkami ale i stolik mamy stamtad. sofy np na leithwalku kupilismy, szafki w b&q....a meble te same co w argosie znajdziesz w homebase i za te sama cene :D tylo homebase ma chyba wiekszy wybor. aaa no i oczywiste ikea ale tam kupilam tylko karnisz i zaslonki hehehe

Emilia my lodówkę i kuchenkę gazową kupiliśmy w comet clearenc. Nie wiem czy w Edim macie taki ale tam możesz kupić wszytko to co w comecie tylko, że taniej bo np. nasza kuchenka była na wystawie w comecie a lodówka ma 2 małe wgniecenia pod szufladkami na drzwiach, których w ogóle nie widać. Za lodówkę zapłaciłam o 120 Ł mniej a za kuchenkę 50Ł mniej jak w comecie. I jest tylko pół roku gwarancji. Trochę się bałam, że mi się to wszytko popsuje ale mam już 2 lata i wszystko ok. Akurat wtedy nas sytuacja zmusiła do oszczędności ale w sumie nie żałuję. A pralkę kupiliśmy normalnie w comecie bo się uparłam na czarną. Ale myślę, że warto, żebyś popatrzyła w curysie bo coraz więcej opinii słyszę, że tam taniej. Co do mebli to mam trochę z ikei ale jakoś szczególnie nie jestem zadowolona. Jak raz złożysz i nie będziesz ruszać to ok ale mam szafę, za którą zapłaciliśmy 150Ł i przeżyła z ledwością 2 przeprowadzki i jestem pewna, że następnej nie przeżyje. Ale komody mają ok. I bardzo fajne pościele. Popatrz też w meblowych w mieście czasem można kupić super rzeczy za nie duże pieniądze;-) Udanych zakupów:-)

Emilia jesli chodzi o pralki, lodowki, kuchenki to ja polecam currys, zawsze jak porownuje ceny trgo co chce to tam wychodzi najtaniej i ja zazwyczaj biore na raty maja fajnie bo przez jakis czas nie placisz. Dzisiaj np kupilam zmywarke bo moja sie popsula i przez 9 mies nie place a potem zaczynaja sie raty, ale moge splacic wczesniej zanim raty sie zacznal. Co do mebli zalezy co komody ikea, maja fajne wersalki wtgodne i dlugo wytrzymuja, natomiast lozka do sypialni nie polecam, moija znajoma kupuje w argosie i sobie chwali ale wiadomo jak wszedzie znajdzie sie cos co nie jest trwale. Mozesz kupic meble w dfds tez maja fajna opcje z ratami bo przez rok nic nie placisz a potem przez 3 lata raty bez oprocentowania tylko ceny tez maja troche wyzsze i trzeba uwazac co sie wybiera bo nie wszystko jakosciowo jest fajne. Ja mam czesc z argos i czesc z ikea. Co do comet clearance to tez tam kupilismy kiedys wszystko pralke, kuchenke, lodowke i kino domowe za duzo mniejsze pieniadze minus taki za gwarancja na 6 mies i nie ma opcji dodatkowego ubezpieczenia. Poza tym mozna popatrzec w uzywanych b czasami mozna na super rzeczy trafic w smiesznych cenach

reklama
Izabell jak mnie się kończyła gwarancja na lodówkę i kuchenkę to przysłali mi list, że mogę ubezpieczyć. Ale nie skorzystałam z tego bo to się po prostu nie opłacało.

Do góry