reklama
Justaa ja stosowałam nagrody za zrobienie siusiu czy kupki. Za każdym razem jak synuś jeden czy drugi zawołał i zrobił siku to dawałam kawałek czekoladki, jakieś małe ciasteczko. Jak już widziałam, ze nauczyli się wołać i rozumieją to przestałam dawać nagrody. Dziś znów synek dostał czekoladkę i naklejkę z kubusiem puchatkiem bo zawołał kupa i zrobił. Ale zdarzyło się nie raz że zrobili w majteczki i choć nie raz miałam ochotę nawrzeszczeć zwłaszcza jak była to kupa to się powstrzymywałam. Bardzo dużo im mówię, że brzusio nie będzie bolał, że będzie się cieszył i takie tam. Nie wiem czy karanie to dobry pomysł. Piszesz, że mała nie woła może ona jeszcze po prostu nie czuje, że siusiu nadchodzi. Czytałam kiedyś w jakiejś gazecie dla mam, że dzieci dopiero między 2 a 3 zaczynają czuć, że chce im się siusiu. Każdy dzidziuś ma swój czas.
Izabelll moi biegaja w majteczkach. Też czekałam aż zrobi się ciepło i było więc zaczęłam. A że całkiem nie źle im szło a pogoda się zepsuła to powiedziałam trudno zwinęłam dywan w livingu więcej grzałam w domu i najgorsze juz za nami.
Izabelll moi biegaja w majteczkach. Też czekałam aż zrobi się ciepło i było więc zaczęłam. A że całkiem nie źle im szło a pogoda się zepsuła to powiedziałam trudno zwinęłam dywan w livingu więcej grzałam w domu i najgorsze juz za nami.
Dobre, dobre Dziekuję bardzo ;-)Magdziarz bo ja dopiero teraz zajarzyłam, że mnie tak dawno nie było, ze nawet nie pogratulowałam Ci synusia:-) GRATULUJE!!!
Hje
Madziarz, pamietaj ze ja jestem dochodzaca, czy ty juz po slubie?????Bo to jakos w maju mialo byc??Czy to nie ty
Jakis porady co do kupowania pralki/lodowki/kuchenki?????
Albo fajnych sklepow z meblami???
Narazie argos ma dobre oferty, ale nie wiem jak z jakoscia.Moze Ikea??
Madziarz, pamietaj ze ja jestem dochodzaca, czy ty juz po slubie?????Bo to jakos w maju mialo byc??Czy to nie ty
Jakis porady co do kupowania pralki/lodowki/kuchenki?????
Albo fajnych sklepow z meblami???
Narazie argos ma dobre oferty, ale nie wiem jak z jakoscia.Moze Ikea??
azorek84
mama Amelii 2009
EMILIA my sprzet kuchenny bralismy w currysie. tam wychodzilo najtaniej jak dobrze pamietam ale to juz 3 lata minely wiec moze sie cos pozmienialo. meble to my kupowalismy na gorgi jest sklep jakis tam z wyrkami ale i stolik mamy stamtad. sofy np na leithwalku kupilismy, szafki w b&q....a meble te same co w argosie znajdziesz w homebase i za te sama cene tylo homebase ma chyba wiekszy wybor. aaa no i oczywiste ikea ale tam kupilam tylko karnisz i zaslonki hehehe
Emilia my lodówkę i kuchenkę gazową kupiliśmy w comet clearenc. Nie wiem czy w Edim macie taki ale tam możesz kupić wszytko to co w comecie tylko, że taniej bo np. nasza kuchenka była na wystawie w comecie a lodówka ma 2 małe wgniecenia pod szufladkami na drzwiach, których w ogóle nie widać. Za lodówkę zapłaciłam o 120 Ł mniej a za kuchenkę 50Ł mniej jak w comecie. I jest tylko pół roku gwarancji. Trochę się bałam, że mi się to wszytko popsuje ale mam już 2 lata i wszystko ok. Akurat wtedy nas sytuacja zmusiła do oszczędności ale w sumie nie żałuję. A pralkę kupiliśmy normalnie w comecie bo się uparłam na czarną. Ale myślę, że warto, żebyś popatrzyła w curysie bo coraz więcej opinii słyszę, że tam taniej. Co do mebli to mam trochę z ikei ale jakoś szczególnie nie jestem zadowolona. Jak raz złożysz i nie będziesz ruszać to ok ale mam szafę, za którą zapłaciliśmy 150Ł i przeżyła z ledwością 2 przeprowadzki i jestem pewna, że następnej nie przeżyje. Ale komody mają ok. I bardzo fajne pościele. Popatrz też w meblowych w mieście czasem można kupić super rzeczy za nie duże pieniądze;-) Udanych zakupów:-)
Emilia jesli chodzi o pralki, lodowki, kuchenki to ja polecam currys, zawsze jak porownuje ceny trgo co chce to tam wychodzi najtaniej i ja zazwyczaj biore na raty maja fajnie bo przez jakis czas nie placisz. Dzisiaj np kupilam zmywarke bo moja sie popsula i przez 9 mies nie place a potem zaczynaja sie raty, ale moge splacic wczesniej zanim raty sie zacznal. Co do mebli zalezy co komody ikea, maja fajne wersalki wtgodne i dlugo wytrzymuja, natomiast lozka do sypialni nie polecam, moija znajoma kupuje w argosie i sobie chwali ale wiadomo jak wszedzie znajdzie sie cos co nie jest trwale. Mozesz kupic meble w dfds tez maja fajna opcje z ratami bo przez rok nic nie placisz a potem przez 3 lata raty bez oprocentowania tylko ceny tez maja troche wyzsze i trzeba uwazac co sie wybiera bo nie wszystko jakosciowo jest fajne. Ja mam czesc z argos i czesc z ikea. Co do comet clearance to tez tam kupilismy kiedys wszystko pralke, kuchenke, lodowke i kino domowe za duzo mniejsze pieniadze minus taki za gwarancja na 6 mies i nie ma opcji dodatkowego ubezpieczenia. Poza tym mozna popatrzec w uzywanych b czasami mozna na super rzeczy trafic w smiesznych cenach
reklama
Podziel się: