reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Witaj cytryna już dawno cię nie widziałam :-)
Gratuluję córci, super wieści :-) My usg mamy 2 czerwca, mam nadzieję że dowiemy się co będzie ;-)
U mnie z ciśnieniem dalej źle, 30 maja mam wizyte u doktorki , ma mi dać nowe leki, i czeka mnie biopsja nerek tylko jeszcze nie wiem czy teraz czy po porodzie, czekamy na test z krwi .

ojej... brzmi bardzo powaznie... trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok!

reklama
uhhhh sie rozpisaleyscie hehehehe cisza cisza a jak sie odezwa to nadrobic nie mozna heheheheh ;]
VAMPIRIA my zdjecia amelkowny tez w jessopsie robilismy i spoko radza sobie z maluchami. :D
MENIA kurcze to nieciekawie....trzymam kciuki za pozytywne rowiazanie problemow zdrowotnych.
MAGDZIARZ oni jak mierza dzidzke przy porodzie to czesto daja za duzo cm...mi amelkowne zmierzyli na 53 cm a w domu 2 dni pozniej miala 51:szok: nie zeby mi sie dziecko skorczylo :-D:-D poprostu zaraz po porodzie jakos tak na sybcika mierza byle jak i stad te roznice.

AMELKA MA JAKAS ALERGIE ....wysypke ma w zgieciu lokci i pod kolanami+ na prawym udzie i na ramionkach takie czerwone place suchej skory :/ i qzwa zgadywanka od czego :/ myslicie ze jak polece z nia do gp to zrobia jakies testy???? czy kaza zapisywac i metoda prob i bledow testowac na wlasnym dziecku??
ehhh jest opcja ze to od kota...w sumie zaczelo ja wysypywac jakis tydz po tym jak kotek zamieszkal z nami....druga opcja-mleko krowie (moze za duzo albo jak?) i jeszcze pomidorki moga byc ehhhh to takie moje 3 typy najbardziej prawdopodobne ....zaczelismy od pomidora i ketchupu...odczekam z 10 dni i zobaczymy....jak kumpela kota zabierze to tez po ok 10 dniach mysle dalo by poprawe-chyba ze sie myle...a jak mleko to chyba na lactose free trzeba bedzie przejsc i ograniczyc jogurty ehhhh

Ostatnia edycja:
Witam się z rana :-)
Ja dzisiaj znowu w domu, bo m musiał iść na rano więc mi dali dzień urlopu w zamian .

azorku mam nadzieję , że to nic poważnego, i faktycznie jeśli to po kocie ,lub pomidorach albo mleku to aby szybko zniknęła ta wysypka.
Mnie teraz też dokucza taka wysypka, z Victorem też miałam jak byłam w ciąży, nie wiem dlaczego mój organizm tak reaguje :confused:

cytryna jakoś daję radę i cieszę się ,że w końcu się wzięli porządnie za moje nerki :-)
A powiedz mi, tak normalnie jak ciąża przebiega normalnie to po połówkowym usg już więcej nie będzie ? Tylko są 2 usg?
Bo w sumie moje teraz to będzie 3.

Witam wszystkie mamuski:-) dzis mala dala mi troche pospac mozliwe ze to przez chorobe byla taka wykonczona.. Dzisiaj juz lepiej z noska tak jej nie leci i kaszel tez troszke ustaje.. poczekam jeszcze kilka dni z tym syropkiem a jak nie przejdzie to dopiero wtedy pojde do lekarza..
Cytryna Gratuluje Coreczki!! Jesli chodzi o proszek to pralam i uzywalam zmiekczacza Fairy przez pierwszy rok a teraz piore w persil non bio i dalej plukam w fairy.. piore wszystkie rzeczy razem i nic jej nie jest.. Moja mama mi przywiozla spirytus do przemywania pepka ale uzywalam go bardzo sporadycznie po kilku dniach pepek odlecial..
Jesli chodzi o zdjecia do paszportu robilam u Polaka kolo konsulatu na ulicy 2 Stewartfield Ind. Est. Studio nazywa sie 'ABA' . Nastepnym razem mam rodzinne zdjecie za darmo:-)
Magdziarz moja mala przy porodzie niby miala 59cm a pozniej na szczepieniu i mierzeniu okazalo sie ze ma tyle samo.. sama HV powiedziala ze zle mierza przy porodzie wiec nie ma sie czym przejmowac.
Menia26 wracaj do zdrowia.. trzymam kciuki zeby wszystko wrocilo do normy.. jesli chodzi o usg to ja mialam tylko 1 w 13 tyg.. ale moze cos sie pozmienialo..
Azorek gratuluje pracy:-) a jesli chodzi o wysypke to nie pomoge bo moja mala miala tylko wysypke na raczkach i troszke na buzce i jak dobrze pamietam to od pomaranczow.. wiec moze faktycznie po jednej z tych rzeczy ktore wymienialas.. miejmy nadzieje ze nie dlugo zniknie..

Dziewczyny, mój grzdyl zawsze miał temperaturę 36.5'/36.7', a teraz ma 35.5' :szok: oprócz tego nic, żadnych objawów choroby [oprócz płaczu, rzecz jasna...] :dry: do lekarza czy niezawodny paracetamol? :confused:

Magdziarz moze sprobuj jeszcze raz zmierzyc temperature dziecku.. Jaki masz termometr?? a jak nie to moze daj paracetamol i zobaczysz co bedzie..

Magdziarz moze sprobuj jeszcze raz zmierzyc temperature dziecku.. Jaki masz termometr?? a jak nie to moze daj paracetamol i zobaczysz co bedzie..

Mierzyłam mu 3 razy... potem mierzyłam sobie, żeby zobaczyć czy mi się termometr nie spsuł i mi wychodzi dobra temp. Termometr elektroniczny. Na razie zasnął, więc mu paracetamolu nie dam, zobaczę jak się obudzi... A paracetamol nie jest na stan gorączkowy...?

magdziarz jak chcesz to zadzwon do GP i się skonsultuj ,podpowie ci co możesz zrobić.
Czasami tak robimy jak cos sie dzieje ale nie jest konieczne aby iść do GP.

reklama
menia26 - jesli wszystko jest ok to sa 2 USG: okolo 12 tygodnia i polowkowe. Wiem ze sa malutkie roznice pomiedzy miastami w tym ile razy i kiedy sie widzi polozna. ja mialam na razie 2 wizyty: w 10 tygodniu i w 12 wizyte domowa (ale u kumpeli ktora mieszka w Edynburgu do domu nikt nie przychodzil). Kolejna mam w 22, potem 28 a potem co 2 tygodnie (bo to moje pierwsze dziecko, dla bardziej doswiadczonych mam wizyty sa rzadsze). Krew pobierana jest w 12 tyg. i wlasnie nie wiem czy mi ja beda jeszcze raz pobierac, musze sie dowiedziec.
Ja dodatkowo zrobie USG w 26 tygodniu (w Polsce), badanie ginekologiczne i krew tez jesli tu juz nie pobieraja.

Do góry