reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

A ja z taka sprawa... Porzebuje pozyczyc na okres swiat siodelko samochodowe te z przedzialu od 9 miesiecy do 4 lat. Przyjezdza do mnie siostra z corka i musze drugie siodelko miec. Jak ktoras moze wyporzyczyc bede bardzo wdzieczna:) Prosze pisac na priv.

reklama
Ja dzis wzielam sie za wiosenne porzadki, wysprzatalam juz szafki w kuchni, teraz chce porobic porzadki w pokojach. Syndrom wicia gniazda, czy co?;-)
magdziarz na pewno jestes wspaniala mama dla swojego synka. Teraz masz rozne mysli i nastroje, rozterki czy jestes gotowa na macierzynstwo itp. Wydaje mi sie, ze to sprawka hormonow. Daj sobie czas, wszystko bedzie dobrze;-)
manolka dobrze, ze bedziesz miala ten skan. Trzymam za Ciebie kciuki i Twoje malenstwo. Na pewno zadecyduja jak najlepiej dla Was jesli chodzi o rozwiazanie.
Emilia Narodziny agresji - szczypta cukru - łyk goryczy - Onet.pl Blog
przeczytalam to, masakra jaki ta matka daje przyklad swojemu dziecku.

Ostatnia edycja:
UUU po 2 dniach wiszenia na mnie Asiula dochodzi do siebie.Nawet zaczela sie bawic zabawkami:)Ida jej dwa zeby na dole.

Madziarz mysle, ze kazda z nas miala takie rozterki.Najwazniejsze to z kim pogadac i nie bac sie bo nie jestes sama:)

Witam po dłuższej przerwie :-)
Magdziarz, Foxia ma rację, to pewnie hormony, na pewno minie i będziesz mogła cieszyć się w pełni z macierzyństwa. Ale jeżeli nie minie, to pogadaj z położną, albo HV. A co do karmienia, to zupełnie nie przejmuj się tym, że musisz synka dokarmiać butelką- przecież to nic strasznego ;-) A kiedy zobaczymy jakieś zdjęcia maluszka?
Doveinred, super, że synek sporo przybiera, duży chłopak z niego rośnie :-D. A co cesarki- oszczędzaj się jak tylko możesz. Mi menadżerka mówiła, że nie można do tego lekceważąco podchodzić, że- mimo, że się o tym nie myśli- to jednak poważna operacja, przecięcie wielu warstw brzucha itp. Niemniej nie posłuchałam jej i skończyło się jeszcze gorzej niż u Isabelll- wylądowałam w szpitalu z otwartą !! raną. Więc uważaj. I obserwuj siebie. Jeśli będzie bolało, rana będzie opuchnięta to natychmiast zgłoś do lekarza...

Moja gucia zaczyna pokazywać humorki ;-). Juz nie mogę powiedzieć, że mam idealnie grzeczne dziecko :laugh2:. A wczoraj sobie usiadła :-D Oczywiście nie z pozycji leżącej, tylko u mnie na kolanach, ale i tak byłam w szoku :szok: I nawet się chwilę trzymała prosto, zanim ją zaczęło gibać jak małego pijaka :-)

Dzięki, dzięki :)
Franio nakarmiony, wykąpany [zdecydowanie bardziej woli kąpiel rano niż wieczorem :tak:], śpi sobie słodko, mogę więc chwilę poklikać :-) HV była u nas wczoraj, czerwoną książeczkę Szkrab dostał, w poniedziałek wyruszamy na mierzenie i ważenie :-) Tak się stresowałam tą wizytą, a było całkiem przyjemnie. Słuchanie, jak visitatorka próbuje wymówić: "Franciszek"... bezcenne :-D
Dziewczyny, a co tu taka cisza dziwna...? :confused:

reklama
mgdziarz- Synek sliczniutki :)
Co do wazenia to u mnie HV przynosila wage ze soba.
Chcesz moze ebooka? "jezyk niemowlaka" i inne mam kilka na komp.

jak ktos jeszcze chce to moge wyslac :):-)
-jezyk niemowlaka
-masaz
- 2 ksiazki na temat spania
-kazde dziecko moze nauczyc sie regol (wersja do rozpakowania albo wersja na Word)
-i jakies tam o pielegnacji

Do góry