reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Czesc dziewczyny:-)
Ewa - poradzisz sobie na pewno, nic sie nie martw:tak:. Jesli chodzi o jezyk medyczny, to z tego co pamietam w ksiazce ready stedy baby, byly one wszystkie wytlumaczone. Dostalas ja juz od poloznej? Bo jak nie to pewnie jeszcze dostaniesz. Jak bys cos nie wiedzila to pisz tutaj...

isabell - no to faktycznie masz niezle przedszkole:-D.

gasiorek- oj, ja to zawsze jak wracam z polski to padam na twarz...odpoczywam dopiero tu:tak:.

A z tymi dzieciakami to roznie bywa. Przy mojej Martynce jak byla malutka kompletnie nic nie moglam zrobic... Bardzo malo spala i ciagle siedziala mi na rekach... Nawet uczesac sie, umalowac czy wziasc prysznic nie mialam kiedy:no:. Koszmar. Ale za to Patrycja bylo juz calkiem inaczej, luz i spokoj. Fakt ze przez pierwsze 6 tyg. spala tylko przy cycu, a spala bez przerwy, ale mi to nie przeszkadzalo... Herbatka, pilot od tv, albo ksiazka i relaks;-) z mala przy cycu. A ze nie posprzatane i obiad z gotowcow to trudno:-p. Dziecko najwazniejsze:tak:;-). Po 6 tyg jej przeszlo i spala juz sama.

Ale nudy, czekam na elektryka, ktory mam mi naprawic fan w kuchni, a on sie juz godzine spoznia:wściekła/y:, wiec nie moge isc na spacerek tylko sie nudzimy w domu z mala.... Potem moze pojade do miasta kupic malej buciki na zime, bedzie shopping:cool2:.

reklama
Ewa spokojnie sobie pordzisz! na tych wizytach nie ma jakiegos mega skomplikowanego języka medycznego więc możesz byc calkowicie spokojna. Jeśli normalnie rozmawiasz, rozumiesz klientow i byłas juz u lekarza spokojnie :)
Isabell jak tam noc w domowym przedszkolu??
Brown Kate no nie ma reguly na te nasze Aniolki. Moja Julka generalnie jest bardzo spokojna i w dzień śpi jak aniołek. Od kilku dni mi troche marudzi i faktycznie potrzebuje mojej bliskosci bo w moich ramionach chwila i jest spokojna. Wiec podobnie jak Ty książka, komputer z boku pilot i tak sie przytulamy jeśli jest taka potrzeba :) ale to są takie rewelacyjne wspólne chwile...ech kocham ta moja małą istotkę!!!

Hej dziewczynyJa dzisiaj bylam z malym u gp bo troche dlugo trwa to przeziebienie i ma lekka infekcje gardla i ten kaszel to moze tez przez katar i do tego moze przez reflux,mam zaczekac do przyszlego tyg jak nie przedzie to wtedy antybiotyk no chyba ze w weekend bedzie gorzej to do lekarza ale wydaje mi sie ze bedzie ok bo nie idzie na gorsze
Doveinred mi nic lekarz wiecej nie powiedzial jak tylko ze ida :-)
Ewa na pewno sobie poradzisz ja tez sie obawialam ale dalam rade bez problemu wiec trzymam kciuki:-)

Ewa nie masz sie co martwic:)Jak nie rozumialam jakiefos medycznego terminu-np gruzlica(nadal nie wiem jak to po ang) to polozna mi tlumaczyla ze choroba jak kaszlesz krwia itp.Takze nic sie nie martw !!!!

Dzionek byl piekny-zwlaszcza ze mnialam wolne.Ale meczy mnie teraz katar i kichanie:)Probuje sie ratowac herbatka z miodem i cytryna ale chyba czas na sok z cebuli:(
Pytanko-zastanawiam sie od kiedy isc na macierzynski.Moja pierwsza dzidzka i nie mam zielonego pojecia jak sie bede czula.Pracuje jako kelnerka i narazie jest spoko-wszyscy mi pomagaja wiec nie musze dzwigac ani takie tam.Uwazamy tez ze zdrowiem moje i Fasolki jest najwazniejsze wiec nie musze pracowac do ostatniej chwili.Co radzicie?

Hej dziewczyny. Ja wczoraj ponad pół dnia przeleżałam w łóżku tak się fatalnie czułam i ten ból w kręgosłupie, nic nie mogłam zrobić, jak stałam to aż mi nogi drętwiały. Szczerze to myślałam że już się zaczyna bo przy Kubie miałam podobnie, tylko ból w kręgosłupie, dopiero jak mi pęcherz przebili to zaczęły się normalne skurcze. Ale dzisiejszej nocy spałam bardzo dobrze, pobudki tylko na toaletę i o 7 byłam już wyspana, dzisiaj nic mnie nie boli więc pewnie jeszcze sobie trochę pochodzę jako ciężarówka.
Jeśli chodzi o moje przedszkole to nie jest tak zle jak myślałam że będzie ale wszystko przede mną, szczeniaki mają dopiero 3 dni więc tylko czekać aż zaczną chodzić, rozrabiać i trzeba będzie po nich sprzątać. Aż się boję.
Na razie to przerażają mnie przyszłe dni bo mój Kuba ma teraz wolne w szkole a ja coraz częściej nie czuję się dobrze. Dobrze że ma fioła na punkcie szczeniaków więc zawsze to jakieś chwilowe zajęcie.
Ewa nie martw się na pewno zrozumiesz a jak czegoś nie będziesz pewna to możesz poprosić o wytłumaczenie i na pewno tak Ci to wytłumaczą że zrozumiesz. Możesz też pomyśleć o co byś chciała zapytać i przygotować sobie pytania nawet na kartce. Ja tak na początku robiłam, zapisywałam wszystko żeby o czymś nie zapomnieć.

Hej dziewczyny no my dzisiaj w domu siedzimy,maly tak marudzi ze szok,dobrze tylko ze noce przesypia chociaz,zreszta pogoda nie zaciekawa a bylo tak ladnie rano:no:
Co do macierzynsiego to ja poszlam w 31 tyg a tez sprzatalam domy wiec mi nikt nie mogl pomagac ale czulam sie ok,wiec mysle ze zalezy jak same sie czujemy i jak przebiega ciaza,W polsce jak dzwonilam tylko glowa krecili ale co mialam robic nie chcialo mi sie siedziec w domu tylko dlatego ze inni tak chca tu caly czas sie pytalam lekarzy i nie bylo przeciwskazan:-)
Pamietam jak ja wyczekiwalam kiedy w koncu ten dzien nadejdzie ale ja strasznie sie balam porodu do tej porynie wiem jak to zrobilam:tak:trzymam kciuki za was dziewczyny

Generalnie zależy jaka masz pracę i ile Ci w niej pomagają, ja ze względu na krwawienia i brak pomocy w pracy poszłam dość szybko na zwolnienie bo od 17 tyg już nie pracuję i szczerze to mnie trafia od tego siedzenia w domu, a teraz to już szczególnie jak mi hormony graja i mam nerwy na wszystko. U nas sie wypogodzilo bo ranek byl paskudny

reklama
Oj chyba pochwaliłam tą pogodę. Dziewczyny powiedzcie mi jak sobie radzicie, radziłyście z tymi zmianami nastroju. :crazy:, bo to dopiero połowa dnia za mną a ja już mam dość, wszystko wyprowadza mnie z równowagi

Do góry