reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ha piękny prezent w ten piękny dzień :)
I co teraz z tymi słodkimi maluchami?? :) Swoja drogą to strasznie tez tęsknię za swoim czworonogiem...kurcze nie myslalam że bedzie mi tak brakowało tego kudłacza :(

reklama
narazie trzeba je odchowac a potem bede rozdawac. 2 godz razem z sasiadami wyciagaliśmy je spod takiej wielkiej drewnianej budy na ogrodku, 2 ledwo odratowalismy. Nie powiem sa słodkie tyle ze ja nie mam na to sily

gasiorek witam serdecznie jak masz 4 miesięcznego Skrzata to pewnie Ciebie też będę opsypywała pytaniami co i jak. Ja jestem w 10 tygodniu ciąży i 16 mam pierwszy skan więc już się nie moge doczekać.

Dziękuje dziewczynki za informację i na pewno powiem jak było jak tylko dam sobie tam rade.

Czesc.
Ewa Chrupcala-Nie dawno bylismy na pierwszym skanie.Pilam troche wody ale raczej na poczekalni:)probke moczu wzieli ode mnie na miejscu.Czyli najpierw maldujesz sie przy wejsciu.Potem czekasz na swoja kolej.Mnie zwazyli,potem skan,potem dostalam pojemnik na mocz:)I krotkie spotkanie z polozna .Zapytala mnie o choroby w rodzinie,umowila na spotkanie z polozna z mojej przychodni i to tyle.Krwi nie brali, ale jak potem pobieral mi polozna to mowila ze moge byc po posilku-oin wyedy zaznaczaja na kopercie do laboratorium i jest spoko.Bylam z mezem,nie wiem jak zalatwic tlumacza-najlepiej zapytaj w ptzychodni-podejzewam ze korzystaja z tej samej firmy.Jesli nie dasz rady zalatwic,chetnie pojde z toba,piatki mam z reguly wolne.Nie jestem tlumaczem ale generalnie radze sobie:)

Co do pigulek to bralam tu przed ciaza.Lekarz zbadal mi cisnienie i przeprowadzil wywiad.I to tyle.Zadnych spaecjalnych badan.Moja kolezanka ma problemy z hormonami i tu sie leczy ale nie wiem nic wiecej.Jak pytalam ich o badania krwi w trakcie brania pigulek to nie bardzo byli chetni.Zrobilam w Polsce:)

Hej dziewczyny. fajnie ze nasze male forum sie rozrasta i mamy coraz wiecej was tu zagląda. Ja mam ciekawą noc za sobą, szczeniaki budziły mnie kilka razy a jak już w końcu zasnęłam to mój syn który dostał fioła na punkcie szczeniaków przyszedł że on słyszał jak one płaczą i że mam iść sprawdzić no a potem oczywiście musiał przy nich posiedzieć i tyle było z mojego spania.
Narazie kawa postawiła mnie na nogi, ale pewnie będzie to ciekawy dzień bo mam sporo spraw do zalatwienia.:crazy:

He he no to rewelacyjna noc Isabelll. Ale to bylo do przewidzenia. Sama pewnie też bym mało spała gdybym miała w domu takie przedszkole ;)
U mnie kolejna spokojna i dobra noc. Julka tradycyjnie zasypia o 22, karmienie o 2 i o 6 więc wszystko normalnie jak w zegarku. Teraz tylko musimy pilnowac wieczornych rytuałów bo dobrzeby było gdyby juz tak ładnie sie nam uregulowała. Az sama jestem w szoku ze Mała tak ładnie spi :)
Kolejny piekny i słoneczny dzień się zapowiada wiec dzisiaj znowu zaliczymy dotlenianie na zielonej trawce przed domem. Wczoraj Julka po południo po dotlenianiu spała jak aniołek :)
A kiedy dziewczyny Maleństwa zaczynajs sie bardziej uaktywniac w dzień?? Czy pierwsze trzy miesiące bedą takie spaniowo, jedzeniowo, kupowe???
Miłego wskoku w nowy dzień mamuśki!!!!

reklama
Do góry