reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam z rana. Ja juz po kawce , malutki spal dzis prawie bez zastrzezen wiec i wyspana jestem :-), juz jest po sniadanku 4,5 oz wiec jest najedzony i o 9 czas na drzemke. Jezeli ladna pogoda , sie utrzyma moze pojdziemy na spacer ale to sie zobaczy ( bo moze zaczac padac;-))
isabellL- karmilas piersia pierwsze? bo ma pytanie mi pokarm juz zanika i jest go malo, i teraz nie wiem co zrobic, czy isc do lekaza po jakies tabletki czy sam zaniknie? moze wiesz.
:-):-):-)

reklama
Hejka
Ja też już po kawce, zaraz muszę odprowadzić młodego do szkoły i zabiorę się za jakieś śniadanko. Ostatnio apetyt dopada mnie dopiero wieczorami a w ciagu dnia jem raczej z rozsądku.
Za to moje hormony dają mi popalić przez cały dzień, mam niesamowite nerwy na wszystko a mojego męża parktycznie nie ma w domu więc popołudnia z Kubą to czasami koszmar.
doveinred tak karmiłam piersią. To zależy co chcesz zrobić jeśli nadal chcesz karmić to zacznij pić herbatki na laktację a jeśli nie to nic nie musisz brać, sam pokarm zaniknie. Jak już będziesz mieć go za mało żeby nakarmić to po prostu odciągaj jak już Ci się więcej zgromadzi. Nie powiem ci ile to potrwa bo to jak z ciążą u każdego inaczej a ja już nie pamiętam ile u mnie to trwało.

Isabelll dzieki za wiadomosc:-).Ze wzgledu na to ze waga mu spadala i ze po 4 mies karmienia nie bylo wystarczajacej ilosci dla Barnima dokarmialismy mlekiem modyf. Teraz to od 2 tyg sciagam bo mialam coraz mniej pokarmu, sciagam tak po 24 godzinach i mam tylko ok 90 ml z obydwu piersi, no co mu nie wystarcza.

No to faktycznie niewystarczająco. Nie martw się niedługo sam pokarm Ci zaniknie. Ja Kube karmilam 4,5 miesiaca ale że jadł bardzo nieregularnie to albo nie miałam pokarmu jak on był głodny albo musialam odciagać bo on jeszcze nie chciał jeść.

Cześć dziewczynki mm do Was doświadczone mamusie pytanko. Poniewaz dostałam juz ten list ze skierowaniem na pierwszy skan mam pytanie dotyczace co musze wziac ze soba? tam jest napisane ze musze miec pelny pecherz zeby zdjecie wyszlo wyrazne ale ni nie jest napisane czy musze wziac dodatkowa probke moczu ze soba? No i czy mam byc naczczo? bo nie wiem czy oni nie robia badania krwi a jak co zjem to mnie za cukrzyka wezma? no i czy bralyscie tlumacza? jezeli tak to gdzie to zglosic i nawet nie wiem czy jest taka mozliwosc u mnie w przychodni? Poza tym cieszylam sie ze mnie nie nudzi i nie chce mi sie wymiotowac rano ale to tylko do wczoraj - wczoraj mialam tragiczny poranek. Jak bedziecie cos wiedziec to dajcie znac pozdrawiam wszystkie mamy

Ewa Chrupcała- badania krwi nie robia.Musisz miec pelny pecherz by to badanie wyszlo dobrze, o ile pamietam ale nie na 100 prc to jak juz byl skan to nie chcieli moczu. Wizyte wczesniej chcieli by zobaczyc czy napewno jestem w ciazy.Jezeli chodzi o tlumasza to ja nie mialam bo umiem angielski medyczny,. Wszystko zalezy jak sie czujesz na silach z anglika. Mozasz kogos ze soba wziasc wrazie czego.:-)

Ewa, faktycznie na skan trzeba mieć pełny pęcherz. Próbke moczu pobierali ode mnie ale juz po skanie.
Co do badania krwii to ja miałam ze względu na moje podwyższone ciśnienie jednak tutaj nie ma czegos takiego jak badania na czczo. Więc glukoza przewaznie wychodziła mi albo lekko podwyższona albo w górnych granicach norrmy he he ale nikt sie tym nie przejmował bo przeciez byłam po posiłku. Więc spokojnie. I dawaj znac co tam wyszło na tym skanie...

Na skan musisz miec niby pelny pecherz i zabrac ze soba ta niebieska ksiazke, czyli tak jakby twoja karte ciazy i te naklejki co Ci polozna dala. Mi pomimo ze mialam pelny pecherz to jeszcze kazali pic wode bo dla nich dziecko bylo zle ulozone i nie umieli zmierzyc. A na skanie dodatkowych badan nie robia.
Moja polozna tez sie nigdy nie przejmowala jak mi wychodzil wyzszy cukier, twierdzila ze to musialo byc po czyms co zjadlam lub wypilam

reklama
Do góry