reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

doveinred jeszcze sobie nie załatwiłam, narazie zdobyłam aplikacje, bo jakoś ciężko było mi się wybrać do job center ale aplikacje mam, 19 spotkanie z położna więc dam jej to do podpisania i mam nadzieje ze mi przyznaja

reklama
Wczoraj dostałam poczta zawiadomienie o pierwszym scanie będzie 16 października o 12 20 na Lithcie więc zaraz koło mojej pracy i w końcu będe wiedziała na czym stoimy. Dziewczyny od kiedy mam zacząć się starać o te wszystkie dodatki? Pewnie gdzieś dopiero pod koniec ciąży?

U mnie pogoda dzisiaj tragiczna i moje samopoczucie podobnie. Mam jakies straszne nerwy sama nie wiem na co, normalnie mnie nosi a siedzenie w domu juz mnie doprowadza do szalu

Czesc Dziewczyny.Milo spotkac wreszcie kogos z Ediego.Jestem w 15 tygodniu . Z niecierpiliwoscia czekamy na nasza pierwsza dzidzke.Czy chodzicie moze na basen lub joge?

czesc dziewczyny.
witam nowa przyszla mame.:-)
Jezeli chodzio basen - nie joge-nie :-)

Ewa Chrupcała- skoro leith jest blisko Ciebie to mieszkasz niedaleko mnie tez...:-)

Dzis pogoda nawet sliczna jak na te pore roku:-), Wczoraj bylismy z malym i ze znajomymi w st Andrews , wialo niesamowicie ale dalo sie pozwiedzac. Za tydzien znowu mamy znajomych tym razem z irlandii wiec znowu bedziemy zwiedzac....

doveinred ZNAJOMI WYBRALI SOBIE ZŁĄ PORĘ ROKU NA ODWIEDZINY W SZKOCJI, TERAZ TO JUŻ CIĘŻKO O DOBRĄ POGODĘ.
EMILIA JA TEŻ NIE CHODZIŁAM ANI NA BASEN ANI NA JOGĘ ALE WIEM ŻE BASEN JAK NAJBARDZIEJ TAK!!!! DLA CIĘŻARNYCH. DOPÓKI MOGŁAM SIĘ NORMALNIE RUSZAĆ TO ĆWICZYŁAM NA ORBITREKU A TERAZ JUŻ TYLKO NAPRAWDĘ KRÓTKIE SPACERY

DZIEWCZYNY POWIEDZCIE MI JAK PODCHODZICIE DO SPRAWY SPACERÓW Z MALUSZKAMI. NO WIADOMO JAKĄ TERAZ MAMY POGODĘ, NA LEPSZĄ NIE MA CO TERAZ LICZYĆ I TAK SIĘ ZASTANAWIAM CO ZROBIĆ JAK SIĘ MALEŃSTWO URODZI. OGÓLNIE TUTAJ NIE MA PRZECIWSKAZAŃ DO WYCHODZENIA NA SPACERY OD RAZU PO PORODZIE NATOMIAST W POLSCE ZALECAJĄ SPACERY PO OK 2 TYG A NAJPIER TZW WERANDOWANIE. JA TAK PATRZĘ TUTAJ NA TYCH RODZICÓW I WIADOMO JUŻ Z KILKODNIOWYMI MALUCHAMI WYCHODZA NA SPACERY I TAK MYŚLĘ CO JA ZROBIĘ? cHYBA JEDNAK NIE BĘDĘ SIĘ TRZYMAĆ TEGO WERANDOWANIA I TYCH 2 TYGODNI I ZACZNĘ WYCHODZIĆ NA SPACERY WCZEŚNIEJ O ILE OCZYWIŚCIE POGODA NA TO POZWOLI. NIE MÓWIĘ TU O SPACERACH KIEDY LEJE I WIEJE TAK ŻE HEJ TYLKO PRZY TEJ NORMALNEJ SZKOCKIEJ POGODZIE. OJ JUŻ WIDZĘ CO MOJA MAMA NA TO POWIE:no:

isabellL- no niestety znajomi nie mogli wczesniej przyjechac ale wlasciwie to przyjezdzaja po to by mojego skarba zobaczyc. Co do spacerow to ja wyszlam z malym po tygodniu pobytu w domu. Troche juz mial bo spedzilismy 9 dni w szpitalu bo byl leczony na sepse, potem do domku wiec tak prawde powiedziec to wyszedl jak mial okolo 3 tyg. Duzo zalezy od pogody, zobaczysz jak bedzie.

Co jeszcze do tych cwiczen w ciazy to po 12 godzinach pracy czlowiek byl tak zmeczony ze na baseny nie starczalo sily :-), tak jak isabelll wspomniala tylko spacerki (w dzien wolny)

Ostatnia edycja:
reklama
No dokładnie, dopóki pracowałam to nie miałam siły na ćwiczenia a jak miałam dzień wolny to głównie odpoczywałam, dopiero jak poszłam na zwolnienie to zaczełam regularnie ćwiczyć ale wiadomo że na miarę swoich możlwości i z rozsądkiem, bo na początku wydawało mi się że mogę dać sobie "w kość" czyli zmęczyć się przy ćwiczeniach tak jak przed ciążą a potem to odcierpiałam. No a już od dłuższego czasu tylko spacerki. Ja na basen nie chodziłam bo nie lubię i poza tym nie umiem pływać więc ja na basen to tylko z dzieckiem żeby się wyszalało, chociaż mój Kuba jest teraz lepszy ode mnie. Za jakiś czas będę chodzić z następnym, ale koleżanka chodziła i poleca. Natomiast jeśli chodzi o jogę to nie wiem czy jest ona bezpieczna w ciąży. Ja po ciąży mam zamiar zacząć chodzić na jakiś fittnes ale pewnie na zamiarach się skończy

Do góry