reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

a i ciekawa jestem co z kurierem bo jak w pl odbieral to powiedzial ze nie wie kiedy ja dostarczy a jak chce sprawdzic gdzie jest teraz to nie moge pisze ze blad nie wiem czy zly numer wpisuje czy co?jak wy dziewczyny to sparawdzacie?
a zktorej firmy zamawialas paczke?? my z tej co podalam od=stanio oli w linku i jak gosciu przyjechal paczke zabrac od rodzicow to zostawil im pokwitowanie i na tym byl nr listu przewozowego i to jest tem nr ktroym sie sprawdza gdzie paczka jest:D

reklama
Ok dzieki Azorek,maz zadzwoni do rodzicow i sprawdzi ten numer,my zamawialismy z britport isabell podawala ta strone wiec nie wiem czy o tej samej firmie mowimy.
Deveinred pewnie, najwazniejsze ze ty bedziesz sie dobrze czula i bedziesz spokojniejsza i zeby wszystko bylo dobrze z toba i malenstwem.
To zapraszam na kawke tylko jak cos to w przyszlym tyg ok bo ja cos nie czuje sie za dobrze a wczoraj mialam temp wiec zeby bylo bezpieczniej i zeby was jeszcze nie pozarazac:-)

zadzwonili dzisiaj ze spoldzielni ze klucze doszly takze jutro idziemy je odebrac i mam nadzieje, ze malarz bedzie mogl zaczac od razu i pracowac przez weekend to moze jakos sie wyrobimy.
A u mnie wczoraj byl listonosz :) moze mamy jakiegos supermana skoro piszecie, ze gdzie indziej sie nie pojawiaja ;)

A jesli chodzi o nauki nocnikowe to tez nie wiedzialam, ze mozna dziecko nauczyc migac ale poczytalam troszke na necie i w sumie to mialo sens. Napisali, ze tak samo jak mozna nauczyc dziecko machac papa czy puszczac buziaczki to tak samo mozna nauczyc zeby pokazywalo na znak nomcnika. Ale zeby wiedzialo, ze siusia to musi chodzic w tych materialowych piluszkach bo w pampersach ma czas sucho i nawet nie czuje ze cos mu leci :) Ja mam podnone jak misialula. Tez zamawialam na ebayu. Ale tak jak napisalam rzadko mi sygnalizuje ze chce siku bo zazwyczaj cos robi i jest tym pochlanieta ale rozumie slowo nocik i wie co czego sluzy ;)

Emilia strasznie meczaca mialas podroz ale i tak super ze w ogole polecieliscie. My mamy bilety na przyszla niedziele to mam nadzieje, ze juz bedzie lepiej z ta pogoda.

doveinred sliczny brzusio :) przy takim urwisie jak Barnim pewnie nie masz kiedy usiasc i dlatego chudniesz ;) wiekszosc moich kolezanek mowi ze z drugim dzieckiem jest inaczej bo juz nie moge sie poprostu polozyc brzuchem do gory i odpoczywac

Czesc dziewczyny,
u nas na Willowbrae tez zasypane.Autobusy jak pewnie wszedzie opoznione a jak przyjada to parami lub trojkami. Z Arkiem nie wychodze od niedzieli, bo niestety jakis wirus nas sie czepił. Ale do pracy dalej chodze,chociaz wolalabym chyba zostac w domu niz przedzierac sie przez snieg. Gratuluje mamusiom,a przede wszystkim dzieciaczkom korzystajacym z nocnikow. U nas narazie dalej pieluchy. Arek siedzi sobie czasami na nocniku, ale szybko mu sie nudzi. Musze sprobowac z tymi pieluchami z ebaya, ktore macie dla swoich maluchow.
Doveinred, ja mialam chyba podobny problem przy porodzie a Arkiem i po calym dniu na szczescie zdecydowali sie na cesarke. Chyba przy kolejnym dziecku sama bym o nia poprosila:)moze mi z czasem minie,bo jak narazie mam stracha na mysl o porodzie.

kasiarka- no ja bym wolala normalny porod ale po problemach poprostu teraz juz na to nie mam czasu. Mieszkalam kiedys na Willowbrae :)
Zapraszam na kawke w nastepnym tyg jak masz czas i jak Arkowi sie polepszy:)

justa- no jest inaczej. Sie nie przezywa ciazy tak jak pierwszej no i czasu by sobie polezec tez nie ma :) trylko dodatkowo trzeba sprzatac i sprzatac :) po dziecku.

gasiorek ja nigdy z tej firmy nie zamawialam, zastanawiam sie nad nimi bo sa tansi ale w koncu skorzystalam jak zawsze z teahosetransport
justa do na steż wczoraj dotarł listonosz a jeśli chodzi o drugą ciążę to fakt jest mało czasu na odpoczynek ale ja w drugiej przytylam wiecej niz w pierwszej. Super ze klucze dotarly
A u nas wczoraj sasiad z pracy przytransportowal koparke i prawie 3 godz odśnieżał naszą ulice ale jest zrobione. Tylko jeden sąsiad nie chcial ruszy swojego auta zeby porzadnie odsniezyc i w jednym miejscu ciezko przejechac bo jego auto stoi prawie na srodku. Gosciu robi wszystkim przysluge, za darmo a ten ma jakies problemy to ten co odsniezal sie wkurzyl i zaczal mu zgarniac caly snieg pod plot bo stwierdzil ze nie bed\zie sie meczyl jezdzac w kolko bo ten ma jakis problem zeby auto przestawic. Wszyscy powychodzili z domow powyjezdzali autami pot`e`m zabrali sie za lopaty zeby pod samymi plotami odsniezyc a ten nie

Dziewczynki jutro podejmuję drugą próbę dostania się do Polski zobaczymy jak pójdzie mam nadzieje że w końcu tam dotrę. Trzymajcie kciuki jak sie jutro nie odezwę to znaczy że dojechałam bo internet będę miała dopiero w poniedziałek popołudniu.
Maleństwo już śpi ja się kłade zaraz obok niego. Najlepsze jest to że nawet nie wiem co mam spakowane a co nie bo niby nie rozpakowałam walizek ale raz to wyjęłam raz tamto i teraz nie wiem co mam a co nie - tragedia
No nic buziaki

reklama
Do góry