reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam po powrocie
Anita i co wiesz już cos na temat tej kuchenki? Moi znajomi w Glasgow mają mieszkanie z housingu i dostali od nich kuchenke, jednak w nie najlepszym stanie i płacą za nią miesięcznie koło 10 funtów
Kasiarka witaj na forum
Azorek fajnie masz z tym swoim kontem, ja też takie chcę
Emila szkoda malutkiej ale dobrze że częśc wakacji była udana

reklama
A ja się rozchorowałam, w sumie to wszyscy się rozchorowaliśmy, ostatnie 3 dni to byla jakas masakra.
Przyjęcie urodzinowe udane, chociaż nie wszyscy goście dopisali, dzieci zrobiło się nam bardzo mało ale i tak się dobrze z klaunem bawiły tylko że dorośli też musieli robi za dzieci żeby zabawa była udana. Najważniejsze że Kuba zadowolony i caly czas mówi że na następne urodziny też chce klauna.
Pobyt u teściów to masakra, teścia oczywiście praktycznie wogle nie było a jak był to spał, teściowa jak to ona sporo czasu w łóżku, chociaż tym razem bardziej sie postarała. Znajomym dzieci sie pochorowaly więc tym razem praktycznie z nikim się nie widzieliśmy, no trudno na choroby nie ma rady. Nachodziłam się za kozaczkami dla maji i dupa, okazalo się że mała ma wysokie podbicie i wiekszośc butow nie pasuje, jedyne jakie byly dobre to prawie za 300zl wiec nie kupilam, bede szukac dalej.
Maja zaczęła chodzi 1 rączkę ale szybko się męczy i wystawia drugą.

Hey:)
ja nadal 2w1...
odnośnie kuchenki jak macie płacić Ł10 miesiecznie za nia to ja polecam kupić używaną na gumtree albo poszukac w gazecie jakiś ogłoszen-ludzie za grosze sprzedają. My nie mamy socjalnego mieszkania,wynajmujemy i cierpielismy na brak zamrażalki-ostatnio za 40 funtów kupiliśmy z gumtree. W stanie bardzo dobrym,a nowe wiadomo,od 100 w górę.

Ostatnia edycja:
Witam!!

U nas nocki plyna duzo spokojniej, mala przebudza sie, aczkolwiek nie placze i szybko zasypia. uffff
Co prawda maj nie podciagnela sie jeszcze na lozeczku, ale jak da sie jej dwie rece to hop i na nozki, a jak jedna to siada. Na brzuszku tez swietnie sobie radzi hii, dostanie sie do tego czego chce hii.
A po ostatniej wizycie u Piotrusia to zaczela skakac, te dzieci to malpki ;p!

Azorek daj ten adres, prosze!(dentysty)

witam w ten typowo szkocki dzionek:dry:Dopiero wrocilam z jobcentre a ze mam do nich jeden autobus na godzine to oczywiscie marzlysmy z amelka na przystanku prawie godzine:wściekła/y:(no dobra weszlam do sklepu zeby sie zagrzac i kupilam jej maskotke..kolejna:zawstydzona/y::sorry2:)
Asiula nadal ma kaszelek i katar, ale goraczka i wysypka zniknely...cos za cos???
trzydniowka oslabia organizm i Asia mogla cosik zlapac. zdrowka zycze:tak:
Nachodziłam się za kozaczkami dla maji i dupa, okazalo się że mała ma wysokie podbicie i wiekszośc butow nie pasuje, jedyne jakie byly dobre to prawie za 300zl wiec nie kupilam, bede szukac dalej.
widzisz to tak jak ja sie z amelkowna nachodzilam za butami:no: w koncu kupilam na ebayu za grosze takie wiazane za kostke:tak::-)

dziewuszki z edka mam pytanie: czy ktoras z was byla na tym markecie co jest kolo asdy na cheeser?? wiem ze maja tak cos jakby sunday market ale i wsoboty i w niedziele:tak: tylko nie jestem pewna czy to to samo co ten w garazach

Hej dziewczynki,ale u nas dzis pogoda ,bylam z malym dzis u gp no i jestem zadowolona,pokazalam wyniki i ze tu sa troche inne normy skieruje mnie do szpitala na jeszcze jedno badanie krwi,wiec teraz czekamy na list ze szpitala i wlasnie
Deveinred ile czekalas na wizyte w szpitalu? A ogolnie Piotrus dobrze dalej nie chce za bardzo jesc choc dzis jak wrocilismyze sklepu wyjal z sitki bulke i zjadl na sucho wiec jakis sukces:tak:
Isabell najwazniejsze ze impreza sie udala i dzieci zadowolone,duzo zdrowia zycze:-)
Emila kurcze szkoda Asi mam nadzieje ze szybko przejdzie,duzo zdrowka:-)

Cześć dziewczynki witam w ten okrutny deszczowy dzień
Azorek no ja również chciałabym ten adres tego dentysty bo z jednym zębem to już nie daje rady. Co do tego marketu to powiem Ci że wydaje mi się że to to samo i jeszcze wydaje mi się że Asiek właśnie na nim wysprzedała swoje już niepotrzebne rzeczy
Isabell super że maluchy dobrze się bawiły a na reszte nic nie poradzisz
Emilia dużo dużo zdrówka dla Asi niech zdrowieje szybciutko

reklama
czesc laseczki, przez chwile nie mialam naeta:(
Asiek byla na tym ryneczku pod Asda.Mowila, ze fajniejszy od naszego.W soboty.Nic wiecej nie wiem...
Przestawilam Asiule na aptamil (z sma), jak narazie bez problemow.Choc dzis robila kupki po kazdym posilku.hmm
Za tydz do Pl.Jak zawsze mieszane uczucia...
Joasia trzymaj sie laseczka i melduj czesto zebysmy sie nie martwily!!!

Do góry