reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Hej dziewczyny :-)
Piotrek juz padl spac bo dzis bardzo malo spal i cud jak wracalismy z pracy zasnal w wozku:szok:co mu sie nie zdarza.
Emila mam nadzieje ze Asi szybo przejdzie,wspolczuje niezlego stresa pewnie mieliscie i to jeszcze na wakacjach:-(
Kasiarka chetnie wybiore sie na jakis spacerek:-)
No wlasnie nie wiem czy Piotrkowi nie ida tez nastepne zabki teraz to chyba juz piatki z tego co wiem to powinny isc ale nie bardzo mam jak zajrzec,tak tylko mi sie wydaje bo nic gryzc nie chce,troche sie slini.
Wogole to fajnie juz na miescie tak swiatecznie i juz miesiac tylko do swiat:tak:

reklama
przepraszam ze wczoraj nic nie napisalam ale jest u mnie mama i zawsze cos bylo do roboty. Ale opera byla super. Dzieciaki siedzialy jak zahipnotyzowane, tak im sie podobalo. Jakbyscie sie nad tym zastanawialy w przyszlosci to polecam.

Emilia mam nadzieje, ze Asia juz czuje sie lepiej.

Witam mamuski po mojej dlugiej nieobecnosci!!

W Polsce byo super!! Tesciowa dala mi wychodne, i poszlam na soczek z kolezankami!! hiii Wiktorii ida 2 dolne jedynki!! Moze przez to biedulka budzila sie w nocy co 2 godziny??? a moze bo byla glodna?? A byla glodna bo nic nie jadla innego procz cyca, plula wszystkim co probowalam jej dac!Tak oto kolo sie zamknelo!! Wczorajsza nocka byla juz duzo lepsza obudzila sie tylko o 4, a dzis to sukces, poszla spac o 8 i wstala o 7!! ufff Moze i tej nocy bedzie dobrze??!!??

Opera dla dzieci to rewelacja!!! Goraco polecam!!!!

szykuja sie kolejne zmiany, jak na razie TYLKO W ANGLII.

Rewolucja w "council flatach" - Wiadomości w Onet.pl

A gdzie jest dobry dentysta w Edim!!!!!!!!!!

Ps. kto chce sprzedac funty niech troszke poczeka ;p.

A po operze moja padla o 12.40 a jest 14.07. hii spi biedulka

hii Witam nowe mamy!!

Asiek84 odnosnie mieszkanie - dlatego lepiej dostac mieszkanie ze spoldzielni. Nie dosc ze zazwyczaj w lepszym stanie i okolicy to jeszcze im wlasnie zalezy na tym zebys miala kase bo nie bede sie wtedy musieli martwic o placenie czynszu. A wlasnie jak tam sprawa z Waszym mieszkaniem. Odezwali sie? Nadal glosujecie co tydzien na jakies?
Z dentysta Ci niestety nie pomoge bo nigdy w Szkocji nie bylam :)

hej, ciesze sie, ze opera sie spodobala:)
my nadal zabkujemy.Asiule wysypalo, 3-dniowka trwa.Kiepsko sypia w nocy, my tez.Baardzo sie ciesze, ze Romek ma jeszcze wolne.Chyba bym padla sama.
Justa na mieszkania glosuje, ale zakladam ze do roczku Asi nic sie nie zmieni...
Asiek mojego dentyste znasz:p

Chciałam polecić polskiego prawnika. Aldona Fryc-Danielewska, Inverness, Spectrum Centre, każdy piątek 19-20.

D&D LEX Porada Prawna
Pierwsza w Szkocji prywatna praktyka dot. prawa polskiego.

Porady prawne z zakresu:

- prawa polskiego (pozwy, wnioski; rozwody, sprawy spadkowe itp.)
- prawa UE (fundusze z UE)
- brytyjskie prawo pracy (dyskryminacja, problemy z pracodawcą itp.)

Andrzej Danielewski
Aldona Fryc-Danielewska

mail: dd-lex@wp.pl
tel: 07513 763811

No na operze dziewczynki bylo super Piotrek po operze w nosidełku zasnął jeszcze przed drzwiami tak więc gorąco polecam maluchy oczarowane no i dorośli również:-)
W sprawie dentysty nic nie poradzę ponieważ zapisana jestem do tego samego więc lipa
Piotrek pierwszy raz sam dźwignął się na nóżki złapał się poręczy łóżeczka i stoi a my szok za rączki to od razu wstaje ale żeby sam się złapał i wstał:szok: a jaki zadowolony przy tym był:-)

A gdzie jest dobry dentysta w Edim!!!!!!!!!!
moja kolezanka chodzi do polaka ktory przyjmuja na nhs na gorgi rd:D moge zapytac o adres i tel .kolezanka zadowolona:D

Piotrek pierwszy raz sam dźwignął się na nóżki złapał się poręczy łóżeczka i stoi a my szok za rączki to od razu wstaje ale żeby sam się złapał i wstał:szok: a jaki zadowolony przy tym był:-)
Gratki dla Piotrusia:D no duzy chlopak juz i widac ze nie taki leniwy jak moja Amelkowna hihi ;] Amelka jak miala 6 mcy to dopiero sie turlala z pleckow i na plecki i uczyla sie siedziec hahaha leniuch maly:)

Emilia zdrowka dla Jo-Asi :)jak juz wysypka jest to goraczka powinna odpuscic Amelkowna tez przechodzila jakis czas temu( choc nasza GP nie wiedziala co to trzydniowka :O uznala ze to jakis wymysl polskich lekarzzy :S )

Ewa to moze sie okaze ze Piotrus taki szybko zacznie raczkowac i chodzic jak Natalka. Ona sama staneła przy szczebelkach jak tez miala ok 7 miesiecy ale najlepiej to jej sie stawalo w wannie :) A potem jak miala ponad 8 miesiecy to juz smigala na czworaka po calym mieszkaniu a teraz chodzi za jedna reke albo z pchaczem :) takze wydaje mi sie ze na swieta to chyba bedzie jzu sama chodzila. I znowu bede mogla ubierac jej sukienki bo teraz sobie przydeptuje czy raczkowaniu:-D

reklama
No wlasnie Azorek jak pytalam gp to tez patrzala na mnie podejrzliwie:tak:
Bylam dzis na rynku-mnostwo rzeczy, chyba wyprzedaja sie przed swietami.Ciezko jednak znalesc spiochy w rozm 9-12.Wyhaczylam kilka swiatecznych:-)Wyhaczylam tez Ewe i Misialule:-)
No kolezanko (Misialulo) jak jescze raz zlapiemy cie na naszym terenie i nie wpadniesz na kawke to bedzie kara:szok::-):-)
Asiula nadal ma kaszelek i katar, ale goraczka i wysypka zniknely...cos za cos???

Do góry