reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

No nowa mama narobiła nam tempa, fajnie. mam nadzieję że teraz jak Ewy i emili nie ma to tempo nam nie spadnie.
Ja ma do was pytanie. Czy któraś z was używa czopków nurofen? Ja jak podaje mojej małej to jest ok, ale po ok 2 min zaczyna mi przerazilie płakać. wierzgac nogami i kręcić się strasznie, tak jakby jak to się rozpuszcza to ją boli, jak podaję jej np czopki virbucol to nie ma takiej reakcji a przy nurofeniu już któryś raz tak mam. Niestety bardzi czesto mam tak ze syropu nie chce mi wypic, wypluwa i juz.
A do mnie wczoraj zadzwoniki ze wygralam wakacje i wyslali mi potwierdzenie. Mam zaplacic 29 za kazda osobe za tygodniowe wakacje. Jade po powroci do nich do biura maja wszystko wyjasnic. Moj J powiedzial ze od tej pory na wszystkie targi bede chodzic bo ostatnio jak bylismy na targach dzieciecych to tez do mnie dzwonili, niby mieli wyslac list ale nie wyslali no bo nie mieli adresu a ja sobie nie zapisalam numeru do nich a teraz juz wiedzialam co i jak i podalam im adres

reklama
Azorek skąd wziełaś ranki do zdjęć na nk? Ja teraz chcę wlaśnie takie zdjęcia w ramkach porobić maluchom bo mam kupon na darmowy photo album więc trzeba by bylo coś orginalnego powymyślać

isabell ja sobie wgooglalam "ramki do zdjec" czy "ramki do pobrania" i wyskakuje cala masa:) ja sciagam i w gimpie przerabiam ale sa inne programiki tez z ramkami np photoScape za free do pobrania latwy w obsludze :) aaa tylko musisz patrzec na rodzaj pliku jaki to jest...sa w JPG albo PNG. JPG to nawet w paincie wstawisz do nich fotke:) i jestem zarejestrowana na chomikuj.pl tam sporo rzeczy mozna wygrzebac ebooki seriale filmy ramki itp: http://chomikuj.pl/monika8887/ramki+do+zdj*c4*99*c4*87+jpg

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki :-)

Udało mi się skończyć wcześniej, więc i do was zaglądam , mój diabełek zawsze mniej więcej o tej porze śpi to i mam spokój ;-)

Witam również resztę mamuś których wcześniej nie miałam okazji poznać :-)

Pogoda jest dzisiaj bardzo denerwująca aż mi się nie chce wychodzić :cool:

azorek mój mały zrobił się strasznie lękliwy pod wieczór przy zasypianiu jak przeszedł grypę jelitową dosłownie bał się zasnąć w łóżeczku :szok: za każdym razem kiedy już zasypiał dosłownie podskakiwał i płakał ale powolutku mu przechodzi.

isabel może córcia ma uczulenie na jakiś składnik tych czopków, sama nie wiem dlaczego tak się dzieje :confused:

Emilia i Ewa fajnie mają , zazdrościć im tylko takiej pogody :-)

justaaa moje 3 koleżanki mają właśnie problem z maluchami bo chodzą im bardzo późno spać i tak rano wcześnie wstają , więc faktycznie nie mam tak źle :-)

Jak wróciłam do pracy to M wstaje do małego w nocy jeśli się obudzi a jeśli ja mam wolne np. to ja staję ,bo jak byłam na macierzyńskim to za każdym razem ja byłam na nogach .

Witam pogoda dzis super i jak zwykle taka jak do pracy musialam isc:no:
Isabell cale szczescie ze lot juz za toba i udanego urlopu zycze:-),a na dlugo zostajesz?
Wczoraj umowilam malego do gp mamy wizyte na 23 troche musze poczekac ale chce isc do mojgo lekarza,fajna babka wiec mam nadzieje ze cos zalatwie.
Dziewczyny udanego wypoczynku zycze:-)
U nas klade Piotrka po 19 do lozeczka zalezy jak jest zmeczony to pare minut i zasypia a czasami to bawi sie jeszcze zabawkami,gada i 20 albo po zasypia ale o ktorej by nie poszedl spac budzi sie przed 7 czasami 6.

Ja tez jestem tylko taka pogoda ze nic sie nie chce dodatkowo obudzilam sie z bulem gardla i jak zagladalam do lusterka to nie zabardzo fajnie wyglada:-(, czerwone i boli jak polykam czy ruszam szyja wiec pewnie angina mnie dopadla-swietnie:sorry2:

Polozna dzwonila i stwierdzila ze i tak nie ma terminu szybciej niz 16 grudnia, a ze swendzeniem to mam sie zglosic do gp. Jutro mam wizyte o to gardlo ale sie odrazu zapytam o jakis srodek.

Co do kladzenia to Barnim chodzi spac po 20 stej i przewaznie wtedy sie najfajniej bawi albo sciemnia ze chce kuipke by tylko posiedziec dluzej na nocniku i ogladac ksiazki. Czasami jeszcze lezy i mruczy przez godzine albo pol a czasami zasypia odrazu. Budzi sie od 1 razu do 6 w nocy tylko po to by dac mu pic. Ma picie kolo siebie ale jest tak zamroczony ze nawet zabardzo nie kontaktuje tylko wie ze musi wyjac smoczka i tyle. Po napiciu wali sie jak kloda i dalej spi. Teraz mi to wszystko jedno bo i tak chodze do ubikacji prawie co godzine wiec nie odczuwam tych pobudek. Wstaje tak od 7:30 do 8:15 wiec nie jest zle.

azorek - powodzenia , ja zucilam juz jakis czas temu i sie udaje wiec trzymam kciuki.

izabelll - zawsze mozesz pobrac fajny program do robienia takich ramek i innych. Photoscape polecam.

joasia nie smuć się :-) już niedługo będziesz mogła przytulić swojego maluszka ;-)
Pamiętam jak byłam pod koniec ciąży, siedziałam w wannie i wyłam że mam już dosyć ;-) ale później mi brakowało kopania i brzuszka :-)

doveinred szybkiego powrotu do zdrówka życzę i aby jednak nie była to angina ;-) a jak sobie radzisz będąc w ciąży i z 1,5 rocznym synkiem ?

gasiorek a daleko masz do pracy ?

Ostatnia edycja:
reklama
Menia tu gdzie dzisiaj bylam to niedaleko domu(,pracuje w 3 miejscach)
Asia glowa do gory juz niedlugo malenstwo bedzie z wami :-)
Deveinred zdrowka zycze,teraz to juz chyba taki okres,ze wszystkich sie cos czepia:-(
Moj maz tez przeziebiony chyba w polsc od taty sie zarazil,tez gardlo i kaszel,a do tego bierze tabl,syrop i nic jak na razie nie pomaga,nie jest gorzej ale tez nic lepiej.

Do góry