reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
emilia ale mi ochoty na pizze zrobiłaś :surprised: Fajnie masz :-)

azorek mój mały jakoś nie umie sie przestawić na późniejszą godzinę teraz codziennie ma ten sam rytuał wieczorem i już zaczął mi przesypiać sam noce w łóżeczku i bez mleka ale jeszcze zdarzają się nocki nieprzespane szczególnie przy zębach :dry:

Coś nie mogę się oderwać od kompa :/
Ale zaraz zmykam bo ślepia mi się zamykają .

menia26 to sie ciesz, ze tak wczesnie chodzi spac bo jak slysze ze dzieci niektorych moich kolezanek chodza spac o 22 albo i pozniej to nie maja za ciekawie. Tzn nie maja w ogole czasu dla siebie. Ja moja klade spac ok 20.30 i spi tak do 8 rano, dzisiaj nawet do 8.30 ale to chyba przez ta ze ja porzadnie zmeczylam i znadla wielka miche owsianki na kolacje.

A dzisiaj bylismy ogladac zlobek Strawberry Hill. W sumie nie mam porownania bo nie widzialam innych ale ten mi sie podobal i jest blisko mojej pracy takze chyba sie na niego zdecydujemy od marca jak bede wracala do pracy. Dziewczyny a Wy juz myslalyscie o zlobkach? Mam na mysli te, ktore sa jeszcze na macierzynskim.

azorek mój mały jakoś nie umie sie przestawić na późniejszą godzinę teraz codziennie ma ten sam rytuał wieczorem i już zaczął mi przesypiać sam noce w łóżeczku i bez mleka ale jeszcze zdarzają się nocki nieprzespane szczególnie przy zębach :dry:
Amelka przesypiala nocki od kad skonczyla 8 tyg:-) jak skonczyla 4 mce to przeprowadzilismy ja do jej pokoiku i wlasnego lozeczka wiec nauczona jest sama zasypiac za kratkami ;-):-D przy zabkach budzila sie czesto i jak ma katar to sie budzi w nocy z placzem i zaczela zasypiac u nas na wyrku jak ja chodzilam do pracy(nagle mamusia znikala na pare godzin dziennie i cos jej nie pasowalo)...ostatnio zaczela gadac przez sen albo plakac:confused::baffled:no i ma takie diwne leki...tzn np za dnia jak drzwi trzasna albo tel zadzwoni to az pod sufit potrafi podskoczyc..albo jak sie na czyms skupi i np ja do niej podejde to potrafi nia wstrzasnac i odrazu w ryk:szok:ja nie wiem co jej sie porobilo:confused::dry: jak byla mlodsza to kladlismy ja spac o 20 ale jakos sie poprzestawialo...byl czas ze zasnac nie chciala i padala z wycienczenia po 23!:szok: teraz nie narzekam zasypia ok21 i budzi sie ok 9 rano ale z tym to roznie bo jak maz pohalasuje rano jak do pracy idzie to i mloda sie budzi i wola z lozeczka: PAPA PAPA :-D

Nie no kochane nie pogadam dzisiaj jak nie piszecie to nie piszecie a dzisiaj byłam tu rano a teraz nie wiem od czego zacząć brawo brawo brawo
Witam serdecznie nową dumną mamusie Od razu życze powodzonka w staraniu się o drugiego dzidziusia. Przyjeżdżaj przyjeżdżaj na Easer zapraszam my teraz z Emilią jedziemy się opalać na plaży na tydzień a później jesteśmy do dyspozycji
Laseczki zostalo już tylko kilka godzin - ale się cieszę
Azorek wielkie gratulacje że podjęłaś taką decyzję trzymaj się kochana i zdrówka życzę dla maleństwa
Mam puszkę mleka SMA do oddania jedynki dostałam do spróbowania i właścicielka nie chce jej spowrotem mówi żebym wyrzuciła jakby co bo przeszła na Aptamil jeżeli chcecie lub ktoś z waszych znajomych to z chęcią oddam bo szkoda wyrzucić a jest otwrzona więc nie postoi
Buziaki da Was kochane i nie przesadzajcie z tym pisaniem bo nie nadrobimy z Emilą :)

Pierwsza:-D:-D:-D
witam sie w ten uroczy dzionek:dry: uroczy bo sie okazalo ze wyplacili mi kase z jobcentre ktora mi wisieli+ doszukali sie ze jednak jak pracowalam to kasa mi sie nalezala wiec wyrownali:-) mily prezent...prawie na mikolajki hihi:-)
Emilia, Ewa milego wypoczynku zycze ehhh i zazdroszcze ciepelka i slonka:tak:ja to dupke na solarce moge tylko wygrzac(ale bardzo nie lubie):baffled:

hey

jestem i ja, ale nowa mama narobila nam tempa:-D:-D

Azorek , z parasolka, juz zapozno dziewczyny dzis o 6 polecialy, opalac sie:-)
Nie mialam jak jej dostarczyc parasolki .

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja. Ale się rozpisałyście, weekend nadrabiacie czy co? My już w Polsce. Dzieci wogle mi nie chciały spać w samolocie. Z Kubą dużego problemu nie było, ale Maja wogle nie chciała siedzieć więc miałam niezły szał z nią. Wymyślanie cudów i wędrówki po samolocie, dobrze że zamiast 2,5 godz lecieliśmy 2godz.
Menia 26 witaj na forum, szkoda że kolejna z Ediego a nie Glasgow lub okolic. Ja również trzymam kciuki żeby się udało
Doveinred współczuję ale ja miałam podobnie z moją położną
Azorek ja zawsze stosuje maść Wick i kiedyś używałam tego do kontaktu chyba tixylix czy coś takiego, młodemu lepiej się oddychalo ale jak dla mnie śmierdziało. Używam też kropolek do onchalacji i daje małej gdzieś na pościel, w BOOT są takie dla dzieci już od urodzenie littleone czy coą takiego, nie są takie silne. No i oczywiście aspirator, kropoleki do nosa i woda morska. Mi jak mala dostaje kataru to przez dwa dni robie jej kuracje szokową, dużo maści, czyszczenie co chwile, sporo wody morskiej i kropelki 3 razy dziennie plus nurofen i witaminki. Trzymam kciuki i wytrwałości życzę. Co do tych dokumentów to myśmy też tak wiecznie mieli jak mieszkaliśmy w Glasgow aż w końcu jak 2 razy kazałam im napisać na kartce co mają i podpisać się po tym i pozniej już rozmawiałam z menadżerem to nagle wszystko się znalazło. Tutaj w Airdrie nie mieliśmy takich problemów, zaniosłam im dokumenty Nawet nie wszystkie które wymagali i w niecały tydz miałam decyzję
Gasiorek dokładnie idz tutaj zawsze warto teraz kiedy mały ma niedobór,jak masz wyniki z pl to im pokaz wtedy będą go lepiej obserwować bo jak już mu troche uzupełnisz i dopiero wtedy pójdziesz to mogą olać sprawę. Ja dla Kuby dostawałam syropem z żelazem w Szkocji
Mi mała teraz od jakichś 2 mies zasypia sama w łóżeczku zazwyczaj o 20-20.30 wcześniej to chodziła spac po 22 i trzeba ją było usypiać co trwało z 30 min. Ja się cieszę ze tak wcześnie chodzi spac bo przynajmniej mam kawałek wieczoru dla siebie. Wstaje między 7 a 8 ale to akurat nie problem bo ja najpóźniej o 7.30 wstaje żeby wyprawic małego do szkoły a jak ide do pracy to już przed 6 jestem na nogach
Emilia i Ewa życze wam udanego wypoczynku kochanę i zazdroszczę. Też chętnie bym się wygrzała.

Do góry