reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Siostra juz lepiej.Jutro robia jej usg i krew i jak wszystko bedzie spoko to wypisza je do domu.Wyglada na to , ze woda"sie wziela i poszla".Twierdza, ze to przydawki.
Asia dzis narazie bez goraczki, zobaczymy jak bedzie z placzem.
Gasiorek wydaje mi sie, ze nie ma go co zmuszac.Jak zglodnieje to sam przyjdzie:)

reklama
hello - matko dziewczyny ja zwarjuje przez ten tydz, dwójka dzieci w domu już mnie doprowadza do szału, oboje co chwile wrzeszczą i co chwile coś im nie pasuje. To nie na moje nerwy. Zabieram ich dzisiaj na soft play area

Maja wolne od szkoly?
Asia spala cala noc, od 22 do 9 rano:szok::szok:ale goraczki nie ma , ani wysypki.Wychodzi na to , ze zeby!!!wiec moze jednak pojdziemy dzis na basen?

Isabell chyba wiem o czym mowisz,boze Piotrek to maly tyran:wściekła/y:
No juz dzis mialam dosyc nie wiem czy tak wiekszosc dzieci ma czy ja moze zle go chowam juz sama nie wiem :no: ciagle sie buntuje,piszczy rano chcialam go przebrac i z lapkami na twarz mi sie rzucil,a na placu zabaw popchnal chlopczyka nie wiem czy to juz ten okres buntu czy co ale zastanawiam sie nad crechem raz albo dwa w tyg,pojdzie do dzieci,pobawi sie to moze tez inny bedzie,czasami to taki aniolek a czasami to jakby diabel w niego wstapil,juz wszyscy mnie strasza ze to dopiero poczatek:szok:
Emila to dobra wiadomosc i oby wyniki byly dobre i twoja siostra mogla wrocic do domu:-)
Dzieki dziewczyny za odpowiedz:-)

Gasiorek nie martw się ja mam z małą to samo, ubieranie to koszmar, ciągle ucieka, napina się, wrzeszczy i też z rękami startuje, zabierz jej coś - wrzask, nie pozwól na coś - wrzask a tak poza tym to cały czas za mną chodzi, wisi na mnie i jęczy. To jęczenie mnie normalnie do szału doprowadza. Ale masz racje jak będzie miał kontakt z dziećmi to powinien się inaczej zachowywać. Maja odkąd jest w przedszkolu zrobiła się bardzo towarzyska, do wszystkich się śmieje, do wszystkich idzie, jedynie nie do facetów i lubi być między dziećmi. Myśmy byli na soft play area 1,5godz, mała się wyszalała tak ze zasnęla mi w aucie, śpi już 2 godz, co prawda już 2 razy się zbudziła ale znowu zasnęła. Dzisiaj zaliczamy tylko jedno spanie. Oj będę mieć wesoło od przyszłego tyg bo przestaje pracować w weekendy. O tyle dobrze że ona w przedszkolu krótko śpi to jest szansa że będzie mieć drugą drzemkę po powrocie do domu. No i już nie będzie chodziła codziennie do przedszkola tylko te 3 dni kiedy ja będę w pracy. Narazie na więcej mnie nie stać bo muszę jeszcze dodatkowo opiekunce płacić.

Isabell sorki wiem ze nie powinnam ci tak pisac ale pocieszylas mnie,bo juz mnie jakies watpliwosci dopadly,no ja wlasnie tez mysle zeby chociaz na troche malego dac do dzieci chodzimy na grupe soft play ale raz w tyg moze jeszcze na jeden dzien dam go do crechu i zobacze,dobrze bo w weekendy moj maz ma wolne wiec staramy sie Piotrka gdzies ciagle zabierac aby sie wybiegal i wyszalal
Dobrze ze u ciebie tez cos pomaga i widac ze przedszkole to dobry wybor nawet na te 3 dni

Nie ma sprawy.
No stwierdziliśmy że te 3 dni narazie jej wystarczą, do tej pory chodziła codziennie na 4 godz a teraz już będzie chodzić na ok 6,5 więc uważam że narazie wystarczająco.

Powiem wam dziewczyny że podziwiam te osoby co są na tej diecie dukana długo że wytrzymują. Myślalam że nie będzie ciężko bo można jeść ile się chce, ale ten ograniczony wybór produktów mnie dobija, już mi wszystko przestało smakować. Próbowałam robić różne rzeczy z tych przepisów ale nie smakuje mi to a wszystko co dozwolone bokami już mi wychodzi. Schudłam tyle co przez ten pierwszy etap, może 1kg więcej i już

reklama
Dziewczyny widziałyście te ceny lotów na święta? Masakra. A to podobno promocja.
A tak wogle to lecicie na święta do pl? My zostajemy tutaj i chyba nikt do nas nie przyleci. Moi rodzice nie mogą bo babcia tydzień temu miała zawał więc ani z nimi nie przyleci ani jej samej nie zostawią, może teściowie się zdecydują ale to pewnie w ostatnim momencie, chociaż wcale mi się nie chce z nimi siedzieć, no chyba żeby przylecieli na 3-4 dni

Do góry