reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

basiu mi tez szyjke sprawdzali ale w pierwszej ciazy mialam niewydolnosc i dlatego tylko teraz sprawdzali ... fajnie ze ciaza ok i maly ladnie rosnie!!.. a z praca fakt pod gorke macie :no: wspolczuje i trzymam kciuki al do polski nie wracacie :sorry2:mam nadzieje!!!! a tesciowa wciaz z wami??
ja wciaz cycole mala :-), wieczorem tylko butla, nowosci jeszcze odpuszczam. zaczelam z mala w health centre masaz dla bobasow - super sprawa polecam!! no i wciaz na mieszkanie councilowskie czekamy :baffled:

karola moze to kolki ?? z kupami przejdz sie do health visitor lub gp ... ja na brzuszek dawalam malej espumisan (ale to z polski mam) tu na kolki znalazlam poza infacolem i tym podobnymi, kropelki colif Welcome to Colief

aska gdzies ty ??

reklama
nie Iza nie wracamy napewno cos znajdzie w sumie to juz po raz 4 bedzie szukac pracy w ciagu tego roku.
No nam dosc szybko dali mieszkanie jak dolazylismy dzielnice to w sumie miesiac czekalismy do propozyzcji potem jeszcze z 1,5 mies na klucze no i teraz po nowym roku przeprowadzalismy sie.
Tesciwa z nami nie mieszka gdzies od pazdziernika obrazila sie n mnie i poszla na pokoj,pozniej bylo ok a teraz byla u nas na Sylwestra i znow jest obrazona:tak: bo jej duzo nie trzeba:-D

Mi sprawdzali w sumie po naszych naciskach bo cos mnie ciagnelo bardzo ale okazalo sie z ok,mialam tez skoki cisnienia ,bialko i cukier w moczu no ale niby juz wszystko ok we wtorek znow mam konsultanta no zobaczymy...no i nogi mi juz troche puchna no ale to jak za duzo sie szwedam:-D

Super ze dalej jestes karmicielka ja tez mam taki zamiar Konrada karmilam 15 mies teraz tez bym chciala dlugo i mam nadieje ze sie uda.

Karola moze tak jak radzi Iza przejdz sie do przychodni.

Hej dziewczyny jestem.

Najlepsze życzenia w Nowym Roku.

Bylam w Polsce przez miesiąc, nie mialam netu. Bylo super, szkoda że tak krótko.

basiu - gratuluję mieszkania, udalo się wreszcie!!!

cieszę się, że u Was wszystko ok.

witam też nowe koleżanki. terazm mam zamiar częściej się udzielać.

jutro na[piszę co u mnie, calusy

Witam wszystkie Mamy ze Szkocji :)
Właśnie odkryłam ten wątek, pozwólcie, że się krótko przedstawię.
Jestem Mama 8,5 miesięcznej Natalii. W Edinburghu od 4 lat :) Obecnie jeszcze na macierzyńskim do marca :( A potem cóż dobre się kończy Nati do żłobka a ja do pracy :( Pozdrawiam przyszłe i obecne Mamy :)

Karola1212 ja myślę, że to może być skok rozwojowy i niestety nie ostatni :D Trwa on w tym okresie od połowy 7tyg. do polowy 9tego.
A jak Ci przybiera na wadze i jaką formułą karmisz?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Hej!!!
Witam nową Szkotke?
Asiu pisz jak tam Adas i jak bylo w polsce ?my bedziemy leciec we wrzesniu na slub siostrzenicy:-) a moj synus urodzi sie 11 marca juz mam wyznaczony termin CC.

Witam nowa mamusie
luna78- moja malutka Natalka dobrze przybiera na wadze ogolnie jest bardzo spokojna usmiechnieta tylko mam kopot z karmeniem bo bardzo sie denerwuje jak ja karmie czasami placze glowka kreci jak jej robie przerwe zeby sobie odpoczela i zeby jej sie odbilo to juz pozniej wogole nie chce jesc dziwne:-:)-:)-(. Obecnie karmie ja Aptamil 1 ale juz raz zmienialam mleko nie wiem moze ona tego mleka tez nie lubi?
pozdrawiam

Karola ja tez podaje Aptamil i znam dużo Mam, które też go podają. ;) I chwalą sobie, dzieciaczki zresztą też ;) Dlaczego zmieniłaś mleko ( z tego powodu czy coś innego było nie tak) i jakie wcześniej podawałaś? A dużo Ci zjada na raz, bo moja to jadała mało, ale często. Do tej pory jej tak zostało ;)
Z której części Edi jesteś, jak można wiedzieć. Ja mieszkam na Ferry Rd, niedaleko Ocean Terminal.
Może chiałabyś chodzić na spotkania polskich Mam z dziećmi? Fajna sprawa, polecam :)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Hej

Kochane Adaś w porządku przed wyjazdem wymusilam nutramigen i jest ok teraz, walnięci lekarze, 6 miesięcy ddziecko męczyć

Basiu - to super, ze już masz termin, nie musisz się denerwować przynajmniej. w Polsce bylo super przedlużylam nawet pobyt bo mialam być tylko 2 tyg ale stwierdzilam, że co tam siedzieć samemu w domu z malym bez sensu.

Adaś raczkuję bardzo szybko:-) sam wstaje w lóżeczku niestety często kończy się to bolesnym upadkiem ale cóż nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego. Caly czas trzeba z nim siedziec i się bawić.

U mnie jutro idę na rozmowę żeby dostać bezrobocie, idę też na kurs od lutego do collegu.

Witam nowe mamy.

Luna a gdzie te spotkania mam bo ja mieszkam w fife niedaleko

reklama
Do góry