reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Oj takiej ciszy to tu chyba jeszcze nie było. Ja wczoraj i dzisiaj zaliczyłam pracę więc reszta długiego weekendu wolna.
Asiek witaj ponownie i widze że niedługo znowu do pl się wybierasz.
Ja już zaczynam żałować że postanowiłam zrobić dzieciom urodziny w pl, już zaczynają się problemy. Mieliśmy załatwioną salę, ale coś tam remontują i narazie sali nie mamy więc mój teść znowu zaczął swoje że restauracja, no i przekonał mojego j do tego i jakoś nikt nie myśli że to impreza dla dzieci a co ta za przyjemność dla dzieci siedzenie przy stole. Mój teść stwierdził że za to zapłaci ale ja mam opory.
Od poniedziałku zaczynam dietę, ciekawe jak mi pójdzie.

reklama
Azorek to naprawdę niedrogo znalazłaś to przedszkole, bo nawet ja w mojej małej mieścinie płacę 113 za te godz. Maja już tak się przyzwyczaiła do tego żłobka że czuje się tam jak w domu, większość czasu się śmieje i opowiada coś tak że jestem zadowolona że tam trafiliśmy. Wogle odkąd chodzi do żłobka to strasznie się rozwinęła

Misialula właśnię ta dunkana, mam te ksiązki o diecie i przepisy prześlę ci to wieczorkiem bo mam na drugim kompie. Ja dzisiaj wybrałam się na sunday market za zabawkami, muszę małej coś pokupować i do polski wysłać bo nie będę za każdym razem pudła zabawek ze sobą zabierać ale jak to oczywiście z moim j na zakupy a po co ci to?

Witam Was dziewczynki nie miałam dostępu do internetu dlatego piszę dopiero teraz podróż minęła mi super chociażmałemu pod koniec już się nudziło i nie chciał za bardzo siedzieć :-) ludzie pomocni pomogli mi z walizką więc poszło bardzo sprawnie:-)
Dziadkowie zachwyceni aż nie chcę myśleć co się będzie działo jak będziemy wyjeżdżać chociaż podróż samemu tylko z maleństwem bez męża nie jest taka przyjemna bo człowiek myśli co tam u niego i czy sobie radzi sam:-( poza tym super rodzice nie wzięli wolnego tylko pracują wi,ęc do 3 jesteśmy sami a później już tylko dziadkowie zajmuja się małym. Fajnie jest tak zostawić rodzicom na chwilkę małego i odpocząć ale niestety życie tutaj jest dla nas nie możliwe ceny tak znowu poszły w górę że szok:szok:
Wielkie buziaki dla Was kochane tęsknie za Wami i idę kąpać malucha :-)

Ewa ceny w Polsce to od dawna byly takie wysokie a juz zwlaszcza na produkty dla dzieci. Byle jakie ubranko kosztuje wiecej w przeliczeniu niz w UK a juz nie wspomne o pampersach czy mleku... Tez sobie nie wyobrazam na dzien dzisiejszy przeprowadzki do Polski i zycie w tamtejszych realiach.
A my razem z Asiek84 poszlysmy sobie wczoraj do soft play w ocean terminalu. Dzieci do roku maja wstep darmowy - wiec jak juz wszystkie wrocicie do Edi a pogoda nie bedzie spacerowa to moze sie tam wybierzemy?
Milego pobytu w Polsce i do zobaczenia Ewa

Czesc Dziewczyny!

O cenach w polsce lepiej mi nic nie mowcie , niedlugo bede musiala na owerdrafta robic zakupy..:wściekła/y::-D

Isabell,.jaki masz plan na jutro co zamierzasz zjesc??

Masz jakies przepisy?

Misialula przesłałam ci książkę z dietą, jeszcze muszę poszukać przepisów. Mój plan na jutro to zaczynam od tego co lubię czyli jajecznica, tuńczyk, nabiał, na obiad jakieś mięsko. Podejżewam że te 5 dni będzie mi naprawdę ciężko gdyż uwielbiam warzywa, mogę na obiad nie jeść ziemniaków czy ryżu tylko mięso ale muszę mieć do tego warzywa. Mam nadzieję że dam radę, w końcu to tylko 5 dni, dobrze że mleko można pić to będę dopijać mlekiem.
Co do Polski to ja też nie wyobrażam sobie życia tam, ceny to masakra. Teraz chcę wysłać dla małej kilka zabawek do pl i tam zostawić, patrzyłam na allegro na jakieś zestawy zabawek i co? 600zł, masakra to 150 funtów, za to to ja sporo zabawek tutaj kupię

Misialula wysłałam ci przepisy do pierwszej fazy, jesli chodzi o ten chlebek to musialabys go sama zrobic ale slyszalam ze nie jest smaczny, w tych przepisach jest jak go zrobic

reklama
Do góry