reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Misialula mąkę ziemniaczaną można dostać w tesco, ale jeśli chodzi o dietę to z tego co czytałam to mąka nie jest dozwolona, chodzi o skrobię kukurydzianą z niej robi się ten chlebek chociaz znalazlam cos podobnego w tesco natomiast otreby to nie mam pojecia, moj j mowil ze sa w tesco

Odnośnie leków to ja bym ci poleciła wapno dla dzieci, krople do nosa, syropek na kaszel lub kropelki i nurofen w czopkach a na zabkowanie czopki virbucol

A odnośnie diety to właśnie napisałam wiadomość do azorek bo nie wszystkich produktów jestem pewna
Mam też pytanie odnośnie tej mąki kukurydzianej bo mazeina to skrobia a tutaj w uk tego nie ma natomiast znalazlam ze tutaj to po prostu jest maka kukurydziana
http://en.wikipedia.org/wiki/International_English_food_terms
więc sama juz nie wiem

Ostatnia edycja:
Ja miałam dzisiaj koszmarną noc. Maja z racji tego że tylko raz w dzień spała to padła po 19 a potem od 1 do 5 w nocy nie spała, może zasnęła kilka razy na 5-10 minut i to wszystko, Kuba 2 razy mi w nocy wymiotował i też mało spał. Myślałam że cos mnie trafi.
Pierwszy dzień diety za mną - 1,5 kg mniej ale coś mi sie w to wierzyc nie chce bo moja waga czasami oszukuje, nic sprawdze wieczorem

Mała śpi, jak się obudzi zmykamy na piosenki.

Co do związków, w naszym też coś jest beznadziejnie, może to przez pogodę?

Kurcze, tydzień 1,5 kg. gratuluję. Ja na razie staram się nie jeść słodycz, hii poraz kolejny. No cóż 3 dni za mną. Dziś jak mała zaśnie chcę wskoczyć na orbitreka pożyczonego, wkrótce trzeba oddać więc jest motywacja.

Co do djet, póki karmię to odpadam. czy przypadkiem to nie wymówka?

A wczoraj byłam na angielskim co prawda ćwiczymy tylko wymowę, aczkolwiek czas jak o nie mama był bezcenny. hiii nawet zdążyłam zatęsknić!!!

We środę na taniec brzucha! Ciekawa jestem czy mi się spodoba?

Asiek chyba by ci było bardzo ciezko przejsc na diete dopoki karmisz poza tym nie wiem czy byloby to z korzyscia dla malej.
Co do zwiazkow to u mnie akurat monotonnia i ogolne zmeczenie maja wplyw chyba najwiekszy.
Ja swoja biezrnie sprzedalam bo malo mi dawalo a poza tym brak czasu wiec stwierdzilam po co ma stac i zjamowac miejsce.

isabel, a gdzie kupujesz otreby pszenne i make kukurydziana??
olu tak jak Iza pisze to chodzi o skrobie qqrydziana a nie make:) ja tego tu nie widzialam ale musza miec skoro jest dodawana do niektorych produktow...np do maki do pieczenia. a otreby to w kazdym sklepie kupisz bo oni tu namietnie przeciez te swoje porrige na sniadanie zjadaja a to wlasnie otreby na mleku :D hmmm i co do tych otrab..(??otrebow??) to powiem wam ze ja mialam mieszane a nie tylko pszenne i tez dalo rade a nawet jak sie o nich nie pamietalo i nadal zapominam to i tak chudne wiec to chyba nie bardzo pomaga...efektu jojo nie mam:D

co do lekow z pl: ja kupuje zawsze krople do noska Euphorbium bo sa skuteczne, masc pod nosek (kminkowa,majerankowa czy mieszana jakas ziolowa-robia rozne) jesli na zabki to faktycznie czopki viburcol-skuteczne

reklama
otreby sa dobre na oczyszczenie jelit a czy maja jakies wlasciwosci odchydzajace to watpie. No właśnie Azorek a odnośnie tego co wkleiłam z wikipedi i tego co przeczytałam na różnych forach to tutaj mąka kukurydziana to to samo co skrobia kukurydziana wiec ja sama juz nie wiem, bo skrobi to oni tu nie maja

Do góry