reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

mi akurat spotkań rodzinnych nie brakuje, moja rodzina była i jest dziwna zawsze trzeba było do nich jechać żeby się z nimi spotkać, do nas przyjeżdżali głównie raz w roku na imieniny rodziców i często gęsto więcej w ciągu roku się nie pokazywali. Mojego J rodziny natomiast nie lubie, zawsze tak jakoś sztywno, obserwują cię i zadają dziwne pytania albo nie ma o czym z niektórymi gadać bo wogle Cie nie słuchają. Brakuje mi tutaj znajomych choć odkąd wyjechaliśmy to niewielu ich zostało. Cóż trzeba popracować żeby zdobyć nowych.
Ja mam dzisiaj z moim J wielką wojnę, chyba mu się coś w du... poprzewracało. Pan na włościach, oczekuje wszytskiego na czas, tak jak on by chciał. Więc najpierw wojna, poszłam do szkoły, wróciłam zabrałam laptopa i poszłam na górę a on zaczepki szuka

reklama
Jedna noc była ok i dzisiaj znowu nawet nie wiem ile razy do małej wstawałam a ranek jeszcze gorszy, cały czas na mnie wisiała a jak nie to się darła na co Kuba też zaczynał płakać bo on nie lubi jak ona tak płacze. Jak ja nie na widzę poranków. Na dodatek pogoda znowu piękna. dawno nie padało

Hej laseczki
nareszcie dorwalam sie do kompa.Babcia obiera grzyby, dziadek spi, Asiula tez -moge poszalec:)
Azorek-straszna lipaa!!!!choc dobrze ze nagral cie sie na poczte-zawsze to jakis dowod:)
Podroz przezylysmy bez wiekszych klopotow-ludzie puscili nas w kolejce, stewardesa otworzyla winde:)ogolnie bylo milo i pomocno:)
Ja mam teraz wycieczi po rodzinie.hmmm roznie to bywa.Chociaz tesciowa teraz nawet ponosila Mala na rekach i powiedziala ze chetnie sie nia zajmie-jak bylam w ciazy to mowila zebysmy jej tylko malej do opieki nie przywiezli bo ona juz swoje odchowala:D
Stwierdzilam ,ze pojechac wypada, wysluchac i pokiwac glowa i tyle.Wcale sie tam donich nie wtracam.Sa dorosli powinni sie dogadac.
Moi rodzice sa super.Wzieli urlop, woza nas wszedzie, bawia sie z Mala:)to wystarczy:)
Co do imprez to my sami oplacilismy wesele i chrzciny(moi rodzice zaplacili ze kamerzyste na slubie) i mamy spokoj.Nikt nam nic nie bedzie marudzil.A takie impry zawsze zrzeraja mi nerwy.Kazdy marudzi i wybrzydza.

aaa Asiula wazy 8400:)
NIESPODZIANKA jest taka-
Ewa jest instruktorem fitnesu.Zaoferowala, ze poprowadzi dla nas zajecia.Znalazlysmy miejscowke (koscoil w Edim na Pirling st).Koszt wynajecia to 14 funtow za godz.Problem jest taki, ze musimy wynajac na 2 godz min.
Teraz sprawdzam kto jest chetny i jaki termin by wam pasowal????tzn dzien i godz:)
Kombinuje, zeby jednak wynajac na godz, ale to bede mogla spr jak wroce do Ediego:)
DAJCIE ZNAC!!!!!!!

Kurde dziewczyny sie porozjerzdzaly i nawet internetowo nie ma z kim kawy wypic. Kolejny marudny ranek, czemu moje dziecko akurat mnie sobie upodobalo. Moj J mnie wkurza, w dupie mu sie poprzewracalo, nic nie mozna powiedzie cbo zaraz sie czepiam, wymyslam itp a mi sie znudzilo akceptowanie wszystkiego na sile czy mi sie podoba czy nie. Ze ja tez sie zamienilam w pracy i niedziela mam wolna a on ma na dodatek poniedzialek wolny, chyba sie pozbijamy. Dostalam rachunek za jego telefon, masakra 120 bo hrabiemu sie nudzilo i musial wydzwaniac do polski, 4 godz rozmow do polski plus ze skypa tygodniowo conajmniej 5

Isabell ja ci dotrzymam towarzystwa przy kawci online:-)
wtorek i srode spedzilam na wydzwanianiu do councilu,jobcentre,agencji,zwiazkow zawodowych i pisaniu emaili do prawnika po porade :tak::zawstydzona/y:rany...chyba juz wszystkich obdzwonilam-mam nadzieje:confused2:jeszcze dzisiaj tylko telefon do hausingu ze skarga na sasiada--nie wyprowadza psa na czas i wczoraj cale schody od naszego pietra(2) po sam parter obszczane:wściekła/y:jak schodzilam z amelka to sie posliznelam i cudem ze chodow nie polecialam na pyszczek:wściekła/y::crazy: a o smrodzie szczochow juz nawet nie wspomne. widzialam jak wracal ze spacerku z psem i nawet sie nie wysilal zeby wytrzec schody!!:wściekła/y:a ja ten psi mocz na butach do domu wnosze i wcieram w wykladziny!:wściekła/y:

ehhh nudno tak na bezrobociu no...ja chce do pracy bo zeswiruje w domu:sorry::zawstydzona/y:znalazlam nawet przedszkole dla amelki maja jeszcze wolne miejsca i nie drogo nawet bo od 13-18 5 dni w tyg a koszt to Ł101(za tydz):tak:ale na razie nie stac nas na to bo pracy nie mam.dzwonilam o dofinansowanie do przedszkola ale nie dadza bo musze pracowac min 16h tyg! ehhh znowu kolo zamkniete...bez pracy nie ma przedszkola a bez przedszkola ciezko prace znalesc:zawstydzona/y::confused2:

Czesc dziewczynki cos tu cicho ostatnio czytam was troche ale albo nie mam czasu odpisac albo weny brak.
U nas pogoda okropna caly czas pada,bylam dzis u dentysty i kurcze dopiero znieczulenie schodzi czuje jakby mi warga zwisala :-D no i cale szczescie ze maz nas zawiozl bo chyba by suchej nitki na mnie nie bylo,cos mi sie wydaje ze trzeba sie zaopatrzyc w kalosze i peleryne taka pora roku przed nami:-D
Azorek wspolczuje i trzymam kciuki:-)
Ja w przyszlym tyg zaczynam nowa prace w sumie to mialam troche nadzieje ze mnie nie przyjma ale jak juz sie zgodzili to sprobuje bo to dom do sprzatania i maja psa i nie wiem jak to bedzie bo Piotrka zabieram ze soba,zobaczymy zawsze moge zrezygnowac.
Emila ale masz fajnie,zycze udanego wypoczynku:-)
Tak czytam i jak bym u nas to wszystko widziala my tez z meza siostra nie rozmawiamy juz 5 rok i nawet nie widziala Piotrusia bo sobie tego nie zyczymy ale to dluga,dluga historia,a z imprezami to zawsze tak jest ngdy nikomu do konca sie nie dogodzi,najwazniejsze zeby wiedziec co sie chce i tego sie trzymac,my na szczescie za slub i chrzciny placilismy sami wiec oczywiscie bez drobnych szczegolow nikt nam za bardzo sie nie wtracal

Azorek znam to uczucie, mi na początku nie chcialo sie wracac do pracy ale teraz nie wyobrazam sobie zebym miala caly czas siedziec w domu. Od polowy pazdziernika pewnie przez jakis czas bede bardziej zmeczona bo zaczynam pracy 3 dni w tyg i juz nie w weekendy ale za to bardziej odpoczne od obowiazkow domowych i dzieci. Moj J czy bedzie chcial czy nie bedzie musial sie zabrac za robote bo juz mi nie powie ze ja bylam w domu wiec mialam czas pomimo ze wie ze przy małej czasu nie ma na nic.
Pogoda paskudna az nic sie nie chce

Cześć dziewczyny!!

Pamiętacie mnie jeszcze?? Jakoś brakowało mi weny, jakoś łatwiej się was czyta niż odpisuje!!

Azorek nie daj się im!!! Walcz to co zrobili jest bezprawne!!!!!!!
Nie daj się temu torbielowi, przecież z ciebie większa torba ;p.

Ja również byłam w Polsce, wróciliśmy 2 tygodnie temu, może już nawet 3 tygodnie temu! Chrzciny odprawiliśmy, choć było trochę latania, zaświadczenia, ponieważ mój ksiądz wymagał, a tu polski ksiądz oczywiście problemy. no nic już po, to najważniejsze!!
Teściowie byli super!! Trochę mała nauczyli na rączkach aczkolwiek rozumiem ich!! Widzieli ją po raz pierwszy, wnuki również za granicą! Nawet było mi żal mojego teścia, ponieważ jak odwoził nas na lotnisko, miał ból wyrysowany na twarzy :-(.
Byłam naprawdę tym poruszona i zaskoczona!

Mała rozwija się bardzo dobrze 2 tygodnie temu ważyła 7,700 :-) :-D !! Po powrocie z Polski, zaczęła obracać się z plecków na brzuszek, przed wyjadzem coś próbowała, a w Polsce to jej się nie chciało bo po co, skoro coś jęknęła a babcia z dziadkiem już na ręce brali bo nagle nie miał kto nosić to trzeba było kombinować i podpatrzyła koleżankę Asie! hiii Teraz myk, i już na brzuszku!! I zaczyna sama siedzieć, na krzesełku takim pochyłym, które kiedyś ją do snu utulałało bo wibrowało, to siada i bawi się stopkami!!!!
Zaczęłam jej wprowadzać powoli kaszę aczkolwiek myślę, że coś jest nie tak ponieważ ma zielone kupki, a jak przestałam na tydzień to kupki wróciły do normy! Dziś dałam jej klejik kukurydziany na moim mleku. Potestujemy i zobaczymy. Zaczęłam wprowadzać inne pokarmy, ponieważ zaczęła budzić się w nocy co 2 godziny głodna, hii tak to ja nie wstawałam odkąd mała skończyła 2 miesiąc! hii wiec jak zombi wygladałam tym bardziej że będac w Polsce póżno chodziliśmy.

no nic

A, Ola nooo twój chłopczyk to też bardzo lubi jedzonko jak moja mała ;p.

Dziś kupiliśmy bilety do Polski, dla mnie i małej. Na razie lece 1 pazdziernika, hiii bilet w jedną stronę! bać się czy cieszyć?? a lecę do teściów
Lecę odebrać dowód małej!
Co do dowodu, u nas urzędniczki były bardzo miłe! Jak składaliśmy wniosek o umiejscowienie, prawda kobieta też mówiła że tak być nie powinno, aczkolwiek udało się i tego samego dnia składaliśmy wniosek o pesel, zajęło to góra 3 dni. Po tym czasie złożyliśmy wniosek na dowód! A prawda z tymi paszportami to konsul zawalił, u nas też napisali polskie nazewnictwo!

Dobranoc!
A raczej dzieńdobry, bo pewnie rano będziecie czytać!

Wreszcie zapisałam małą do biblioteki!

P.s . zaczynajmy ten fitness!!!!

Dobranoc

reklama
Asiek84
Odp: Mamy ze Szkocji
Cześć dziewczyny!!
Azorek nie daj się im!!! Walcz to co zrobili jest bezprawne!!!!!!!
Nie daj się temu torbielowi, przecież z ciebie większa torba ;p.
:-D:-D:-Dheheheh dzieki;-):-D a dzisiaj rano wyladowalam u GP heheheh polamalo mnie cos w plecach i okazuje sie ze wczoraj mnie przewialo i miesnie sie spiely...:baffled:mam je rozgrzewac( babcia zawsze polecala spirytus;-):-p do nacierania hehehe) i sie oszczedzac:szok:a ciekawe jak przy amelkownie mam sie oszczedzac hehehe:sorry2:
ucze mala na nocnik robic i wczoraj kupka juz byla:-) dzisiaj lata bez pieluchy i podstawiam jej nocnik ale siku lepiej wychodzi obok nocnika:szok::sorry2: no nic odstawie na dzien czy dwa i zaczne raz jeszcze moze lepiej bedzie:tak::-)

Do góry