reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

moj je wszystko a kaszki robie na widzie.

ja tez nie bylam przekonana bo juz kiedys probowalam roznych tabletek.. teraz jak bylam w pl to tak z ciekawosci kupilam 1 potem 2,3... bo saszetka 2 zl kosztuje. po 3 dniach mialam 2 kg mniej wsumie pilam to 1.5 miesiaca (codziennie-co drugi dzien) i udalo sie. wsumie schudlam 4 kg a ten jeszcze jeden to jakos sam zeszedl wiec mam -5kg. efektu jojo nie mam zadnego wrecz przeciwnie mam wrazenie ze mam lepsza przemiane matri teraz :)

do nastepnego razu laseczki.. niewie kiedy bede miala neta na nowym mieszkanku

reklama
Anitha powodzenia i szybkiego urzadzania sie zycze:tak:my bedziemy tu na ciebie czekac:tak::-)

a ja sie wscieklam...szukam teraz porad prawnych w sprawie pracy. poszlam wczoraj do pracy i rozmawialam z menagerka.tlumacze jej ze mam torbiel i moga mnie zlapac bole ale nie musza. taki trochew przyklad wulkanu lub bomby zegarowej jak kto woli.i mowie ze dogadalam sie z lekarzem ze za 3 tyg pojade na zabieg do szpitala. OOOO A TO NIE MOZESZ DLA NAS JUZ PRACOWAC!ZADZWONIE DO SZEFA I SIE DOPYTAM ALE RACZEJ CIE ZWOLNI.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:za co??!! kuzwa mac wybrakowany model to mam spadac??!!ja juz na dobe po zabiegu mam byc w domu-laparoskopia jest po to zebym na drugi dzien byla sprawna fizycznie (przeciez mam dziecko w domu a to oznacza ze to w domu mam wiecej roboty niz w tej pracy!)
wiec jak mowilam grzebie wlasnie po necie i szukam porad w tym kierunku bo wydaje mi sie ze to nie fair! agencja mnie nie zwolni ale ta pinda z councilu chce mnie zwolnic bo jestem chora!!:no::wściekła/y::wściekła/y:

Edit: i jeszcze bym zrozumiala jak by to mialo byc long term ale ja po 2 dniach offa (nawet bezplatny wezme) chce wrocic do pracy.i upewnilam sie w szpitalu czy aby na 100% moge! lekarz mowi ze zadnych przeciwskazan nie ma. no chyba ze dostane goraczki i szfy sie rozejda czy cos tam ale jak bedzie bez temp i samopoczucie git to na drugi dzien wychodze do domu!zadnej diety,zadnych zakazow i nawet jak pytalam o dzwiganie(amelka juz sporo wazy) to powiedzial ze ok tak do max 20kg

Ostatnia edycja:
nie maja podstaw zeby Cie zwolnic a tym bardziej problemy zdrowotne nie moga byc powodem. Ale piszesz ze pracujesz przez agencje - to moze pogadaj z nimi i oni Co powiedza co w takiej sprwie mozesz zrobic. Nie wiem dokladnie jak to wyglada jak sie pracuje przez agencje bo zawsze mialam kontrakt ale wydaje mi sie ze nie mozna kogosd ot tak sobie zwolnic bo ma jakies klopoty ze zdrowiem.
w kazdym razie zycze powodzenia

justaa ja juz wyslalam emaila do prawnika po porade bo tez nie wiem jak to dziala...to nie agencja chce mnie zwolnic tylko ta debilka z councilu wiec nie wiem jak to ma dzialac ale wiem na 100% ze to bezprawne!! mam zwiazki zawodowe ale oni sa od retail i nie wiem czy teraz mnie kryja jesli pracuje na sprzataniu:( zadzwonie w poniedzialek i popytam. a do wtorku niewiadoma ehhh nastawiam sie na walke z nimi w razie zwolnienia...i do tego moge zrzucic teraz na stres w pracy pojsc do gp ktory wysle mnie do psychologa i na L4 zeby miec podkladke ze sie zalamalam ...dlugi,problemy ze zdrowiem,male dziecko w domu a tu mi mowia ze mnie zwolnia-deprecha jak nic kazdy psychiatra uwierzy;)

Anitha szybkiego urządzenia się i pozałatwiania wszystkich spraw. jak mi dieta nie poskutkuje to wtedy kupie i zobaczymy. Co do kaszek to robiłam na wodzie i były okropne. Zwykłe ryżowe robisz na mleku? A te tutejsze czy polskie?
Azorek współczuję sytuacji, porozglądaj się za jakimiś przepisami, na pewno ze względów zdrowotnych nie mogą Cię zwolnić. Tutaj masz linka do tego forum prawnego w uk co wcześniej pisałam
§ Wielka Brytania - Forum Prawne
Zawsze możesz też pójść na zwolnienie żeby przeciągnąć sprawę a najlepiej napisz teraz oficjalne pismo do nich i wyślij za potwierdzeniem że w takim i takim okresie chcesz 2 dni off z takiego względu, w razie coś będziesz miała wszystko udokumentowane.

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj miałam męczący dzień. Najpierw w nocy się nie wyspałam, mój J tak chrapał że budził mnie co chwile w końcu stopery do uszu sobie wsadziłam, niestety akurat chrapanie i tak słyszałam tylko już nie tak mocno. W pracy męcząco. Nasza pani deputy menager zapomniała poinformować innych że jednego pracownika dzisiaj nie będzie a wiedziała o tym od poniedziałku i sama nie zrobiła nic żeby znalezć kogoś na zastępstwo. Ja akurat wiedziałam i powiedziałam im że koleżanki nie będzie też jutro i w pon to od razu zaczęli kogoś szukać. Matko ta baba do niczego się nie nadaje, na dodatek wymyśla nowe sposoby pracy które nikomu nie pomagają.
Jak tylko wróciłam do domu to Maja na mnie zawisła, kolejny zły dzień i tak do 19.30 jak ją położyłam spać.

Ja dzisiaj zaczęłam czytać na temat mleka, bo mała nadal ma wsypkę i doszytałam że bebilon pepti a co za tym idzie aptamil pepti bardzo często uczulają i najlepsza jezt zmiana na nutramigen i aptamil pepti jest robiony na serwatce czyli zawiera laktozę i co prawda mało mleka krowiego ale jednak coś tam natomiast nutramigen nie ma ani jednego ani drugiego. Według instytutu matki i dzieka i większości pediatrów zaleca się najpierw zmianę mleka na nutramigen a pózniej ewentulanie przejść na pepti a następnie na ha. Cóż poczekam jeszcze tydzień i zobaczymy jak nadal nie będzie poprawy to będę rozmawiać z lekarzem o tym nutramigen. Wogle to dzisiaj dostałam list że mam wizytę u pediatry w pażdzierniku. # miesiące czekania na wizytę u pediatry masakra

Ja robie Asiuli kaszki na wodzie, tutejsze:)mi smakuja, jej tez:)obecnie przerabiamy porrigde cow$gate.

Azorek jak sie wali to wszystko!!Nigdy nie pracowalam dla agencji-nie wiem jak to dziala:(ale do psychologa bym poszla-jakby co straty moralne:D
Asiula ma tez zaczerwienione poliki:(bede w Pl u pediatry to zobaczymy co powie.Moj gp powiedzial ,ze to normalne, ale tez powiedzial nam kiedys ,ze dieta nie wplywa na wrzody, wiec???

Ewa trzymam kciuki!!!!

No i czekam na brata:)bedzie w Edin o polnocy.

Azorek bardzo współczuje biedulko nie dość że zdrowie szwankuje to jeszcze jakaś baba zawsze się tak pozwala wszystko i pewnie broń się jak tylko możesz jak najwięcej papierów na nich zbieraj

No dziewczynki ja teraz kończę się pakować i o 7 rano mam lot do Polski trzymajcie kciuki żebym dała sobie tam rade z tym wszystkim bo tracę wiarę że podolam z małym z bagażem i z tym wszystkim sama:no:
Buziaki i dam znać z Polski jak nam poszło

reklama
Maja kolejną noc spędziła na wierceniu się, nie wiem dlaczego. Brzuszek na pewno ją nie bolał. Kolejny skok rozwojowy? Bo zaczęła więcej jeść, przez większość dnia jest nie do wytrzymania a jak już mnie zobaczy to z nikim nie posiedzi, chyba że czymś naprawdę się zainteresuje a ja zniknę tak żeby nie widziała. Już wczoraj mojemu J nagadałam że chodzi i opowiada że to jego córa a jakoś tego nie widać, żeby tak do niego lgneła.

Do góry