reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
kurcze przycisnelam wyslij zamiast edytuj :angry:
również bardzo sie bala i skonczyło się dobrze tylko musisz to kontrolować
Misialula u mnie nie było wcale problemów z aktem nikt się nie czepiał w paszporcie mam spolszczoną nazwę a na akcie ur normalną i nikt sie nawet nie pytal o nic i nie robił problemów na akt ur czekałam dwa dni a na pesel tydzien dowodu nie wyrabialam
moje miasto nie jest calkiem male i kolejka mnie niestety nie ominela

Azorek bardzo bardzo współczuje ale Cie pociesze moja kolezanka w Polsce miala torbiel 7cm i obylo sie bez operacji wchlonela sie i zeszla z okresem wiec jest szansa
slonko ja mam niestety pecha co do torbieli. 9 lat temu w polsce pani doktor(ginekolog) badala mnie i nie zauwazyla cysty ktora urosla do 12cm (zmierzona po wycieciu)srednicy!!:szok: pamieta do dzisiaj ze na badaniu bylam w srode a w piatek wylam z bolu w domu prze\ ok 2h....w pon polecialam do ogolnego i dostalam od razu skierowanie na chirurgie:baffled: tam (8 lekarzy) nie wiedzialo cos ie stalo bo na usg wykazalo jakis plyn w moim brzuchu!! byli pewni ze wyrostek-bo przecierz bylam u gina kilka dni wczesniej:nerd:dopiero jak mnie "otworzyli" na stole to sie okazalo ze to torbiel mi pekla...najlepsze jest to ze wtedy bralam tabsy na to:szok::baffled:
teraz tylko sie modle zeby cysta wytrzymala te cholerne 3 tyg do zabiegu zebym balaganu sobie nie narobila znowu...tym razem swiadomie:zawstydzona/y::baffled:
wychodzi na to ze menda w 3 miechy urosla ponad 3 cm...czyli po 1cm na miesiac:szok::no: ehhh i jak byla pusta-poowulacyjna tak teraz jest pelna i sie wykrwawia i dla tego mialam takie bole wczoraj podobno:nerd:

Edit: wczoraj wieczorem z ciekawosci luknelam w karte wypisu ze szpitala w polsce i tam napisali 12 cm...ja sie zastanawiam jak oni to mierzyli jak torbiel pekla???jakos nie umiem sobie wyobrazic heh

Azorek to jak już miałaś taki przypadek to wiesz czym to pachnie, więc obyś sobie krzywdy nie zrobiła skoro już tak Cię bolało. Ja się na tym nie znam, nigdy nie miałam ale z tego co piszesz to poważna sprawa.
Ja dzisiaj na zakupach byłam ale albo ja jestem wybredna albo ta moda teraz jest do bani, obeszłam kilka sklepów i mało ciekwaych rzeczy znalazłam a jak już coś ciekawego było to za taką cenę że lepiej nie mówić, chyba znowu zakupy w Polsce będą mnie czekać.

A wogle to podjełam decyzję. Czekam na okres który znowu mi się spoznia i jak się skończy to przechodzę na diete, może wtedy łatwiej będzie mi coś kupić

isabel to oby przyszedl bo jak nie to nici z dietki :D a cwiczysz cos wogule?
co do mody to hmm mam to samo ciagle chodze po sklepach i nic nie moge tu kupic, znalazlo by sie kilka bluzek w sporcie ale to letnie.. moj maz ciagle mowi ze z moda jest ok tylko ja sie starzeje i dlatego juz nic mi sie nie podoba.. najgorsze jest to ze w polsce tez nie ma super wyboru, choc i tak tylko tam kupuje jakiekolwiek ubrania.

No oby przyszedł, nie bardzo pamiętam kiedy ostatnio miałam, ale wydaje mi się że mam jeszcze tydzień czasu. Mi w Polsce też ostatnio ciężko coś znalezc ale prędzej niż tutaj. Niestety w Polsce moda też jest podobna. Nie ćwicze, nie chce mi się. Cwiczyłam i nic mi nie pomagało więc stwierdziłam że dam sobie spokój. Myślałam żeby zapisać się na jakiś fitness ale znowu samej mi się nie chce chodzić więc postawiłam na dietę. Niby przyzwyczaiłąm się do swojego wyglądu ale tak z 6kg chcialabym zrzucic bo jednak przeszkadzają mi te kg.
Moja Maja to dzisiaj potwór, marudzi, płacze i sama nie wie co chce, chyba znowu zęby bo dziąsła ma spuchnięte
A odnośnie tego aktu urodzenia to fakt mam wishaw
Co do wysypki to dzieci czasami tak mają ze coś tam je podrażnia, nawet powietrze, ale skoro zeszlo to raczej nic poważnego.

Ostatnia edycja:
iza ja mysle ze to moze byc dalej skok (on mial trwac ok 2-3 tyg) bo mi patryk jak juz pisalam w nocy zle spal, w dzien zamiast sie pakowac to nosilam go na rekach albo sie z nim bawilam- na krok nie moglam odejsc bo odrazu byl ryk. dopiero jak poszedl na drzemke zaczelam cos robic.. teraz na wieczor to samo, ale naszczescie dominik bawil sie z nim w lozeczku to mialam spokoj wiec spakowalam cala kuchnie i koncze ja sprzatac...

co do wysypki to ja niewiem co to moze byc czasem go na buzce wysypuje a mam hydrocortizon bardzo silny 2.5% wiec boje sie mu smarowac.. dzis mial lekko zaczerwieniona buzke miejscami i znow sie drapal.. jak tylko sie przeniose to pierwsze co zrobie to zapisze go do przychodni :)

co do odchudzania to powiem ci ze mi pomoglo slim aqua -dodajesz do 1.5 l wody i pijesz przez caly dzien.. schudlam na tym 5 kg. :) niby pasowalo by wiecej ale ostatnio ciagle o tym zapominam :p no i oprocz tego jak mi sie chcialo to robilam sobie brzuszki od czasu do czasu jak dzieci spaly wieczorami..

Hmm podziwiam Anitha bo jak mi mala zasnie to juz nawet nie mysle o brzuszkach-ale trzeba bedzie-weselisko sie szykuje:-D
Azorek trzymam kciuki!!!!Jak tylko mozemy ci jakos pomoc to dawaj znac!!!Mala przypilnowac czy cos???
Co do odchudzania to szykujemy z Ewa i Asiek mala niespodzianke dla Mamusiek(niestety narazie pewnie tylko edynburskich)-po Polsce bede wiedziala cos wiecej:)
Asiuli ida nastepne zeby-marudzila dzis:no:biedactwo.Piotrus tez byl nie w sosie:no:Moze ta pogoda???
Jutro w nocy przylatuje moj brat z dziewczyna.Dzis prasuje, jutro ostateczne sprzatanie(a raczej chowanie tego czego nie zdazylam posprzatac "pod dywan:":-D)No i pakowanie do Pl.Bedzie ciezko bo mamy tylko bagaz podreczny, ale bede testowac torby prozniowe-moze cos pomoze:-)

reklama
Anitha ja jakoś do tych różnych specyfików nie jestem przekonana. Nie miałaś efektu jojo po tym? Nam ten hydrocortizon pomagał przez kilka dni a potem już nie i strasznie małej buzie wysuszył, teraz stosuje oxycort, niby jest lepiej. Są takie dni kiedy widać że to schodzi i ta buzia ładnie wygląda a są takie kiedy jest mocno czerwona tak jak np wczoraj. Nie mam pojecia od czego. Mała pije to mleko pepti, nie wiem czy potrzebnie czy nie, zobaczymy. Jak po 6 miesiącach nie będzie poprawy to chyba wróćę do normalnego mleka, zmieniłam jej też obiadki, jeśłi dostaje słoiczki to nie hipp a problem jest taki że oprócz hippa toleruje tylko heinz, resztą pluje na odległość, kaszek mleczno-ryżowych nie je bo mleko, kupiłam jej ryżowe ale na tym pepti to one są ohydne.

Do góry