reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dziewczynki właśnie położyłam małego spać i zasnął bez kołysania bez noszenia bez trzymania za rączkę po prostu zasnął, a chciałam sprawdzić tylko czy tak się da czy trzeba będzie go powoli przyzwyczajać - w szoku normalnie jestem.
Byłam dzisiaj na tym egzaminie kwalifikującym na poziom języka w Steavensonie i powiedzieli nam że nie gwarantują miejsca wszystkim zależeć to będzie od poziomu języka bo na niektóre poziomy jest więcej chętnych a na niektóre mniej więc jeszcze nic nie wiem a chciałabym się dostać jak najwyżej kurcze - zobaczymy
Były 3 teksty i pytania do nich pierwszy bardzo prosty drugi trudniejszy i trzeci najtrudniejszy trzeba było napisać wypracowanie i rozmowa z lektorem

Dziewczynki mój mały strasznie się ślini i zaczęło mu być widać zarys ząbków na dole pod dziąsłem czy to jest możliwe?? Bo ślini się niemiłosiernie normalnie momentami to kapie

Azorek trzymam kciuki bardzo mocno wiesz to nie dość że dla zdrowia to pomyśl jeszcze że za te pieniądze możesz sobie lub Amelce coś kupić

reklama
Ewa to jak najbardziej mozliwe, a z usypianie to tak jest że raz jest bez problemu a raz sie nie udaje.
Ja znowu dzisiaj pierwsza, moj rytual przy porannej kawie.

dzien dobry:)
cos na dobry pocztek dnia
-wczoraj gadalam z przyjaciola-zapytala mnie jako "znawcy" czy karmi sie male dzieci w nocy:-Dbo jej kolezanka gdzies wyczytala, ze nocne karmienie powoduje u dzieci otylosc:szok::szok::szok::-D
myslalam ze sie posikam
no i pytanie na sniadanie-od kiedy mozna dac dzidzce skorke od chleba?6, 10 miesiac?

Emila moze kolezanka miala na mysli ze jesli karmi piersia to mleko w nocy zawiera podobno najwiecej tluszczu ;) A czemu chcesz jej dac skorke od chleba? No i chyba nie od tostowego ;) ja daje chrupki kukurydziane takie dla dzieci i paseczki ugotowanej marchewki.

Nasze babcie dawały skórkę od chleba dzieciom zamiast gryzaków bo ich nie było tylko pamiętaj jaki chlebek dajesz bo babcinego już nie ma i nie mam pojęcia kiedy można go dać
No to nieźle koleżanka chciała głodzić dzidzie??

A my już dzisiaj po szczepieniu 3 szczepionki na raz - masakra spłakało mi się maleństwo

witam sie i ja:-)dzisiaj z Amelka pospalysmy do 10:szok: poszla spac po 21 i tyle godzin spala:szok::-D:-Dheheheh a ja juz sie witam z kawusia,umyta i BEZ FAJKI hehehehe:-D
Azorek trzymam kciuki bardzo mocno wiesz to nie dość że dla zdrowia to pomyśl jeszcze że za te pieniądze możesz sobie lub Amelce coś kupić
ja sie nastawiam ze swieta wielkanocne spedzimy w Wenecji:-)i to mnie mobilizuje:tak::-)strasznie chciala bym tam pojechac i moze sie uda:tak::laugh2:
dzien dobry:)
no i pytanie na sniadanie-od kiedy mozna dac dzidzce skorke od chleba?6, 10 miesiac?
ze skorka od chleba to roznie mowia...raz ze dzidzia moze sie zakrztusic a dwa ze zawiera GLUTEN ktory bardzo czesto uczula. ale jesli mala nie ma alergii na gluten to chyba mozna od ok 6 mca....choc ja jak bylam w Pl na swieta tesciowa wepchala Amelce do dziubka skorke to sie wscieklam:wściekła/y:ona miala dopiero 5 mcy!!! nie podawalam jej jeszcze takich rzeczy i nie chcialam jej dawac! balam sie strasznie ze sie zakrztusi ale Amelka to madra dziewczynka i plula chlebkiem na wszystkich hehehehe:-D a w sloiczkach ktore podajesz z tylu jest zawsze rameczka taka na zolto podkreslona ze zawiera np gluten i mleko krowie i jak podawalas jej gluten juz w jakims jedzonku i nie bylo reakcji alergicznej to mysle ze mozesz dac skorke chlebka:tak:

Z tą skórką od chleba jak i z innymi pokarmami nie ma reguły, sama musisz zdecydować czy dziecko jest gotowe czy nie, ja małej dawałam chyba jak miała 6 mies. Daj i obserwuj jak sobie radzi, zresztą akurat przy chlebie zawsze trzeba obserwować, do momentu kiedy dziecko już umie jeść, zresztą pózniej też lepiej nie zostawiać samego jak ma cos do jedzenia.
Ja już jedną ture prasowania zrobiłam, kolejne 3 prania się suszą więc wieczorem kolejne prasowanie, a teraz muszę dół ogarnąć.
Mój J ma dzisiaj wolne więc zagoniłam go do roboty na ogródku, niech w końcu skończy decking który zaczął pół roku temu i uporządkuje ogródek bo patzreć się na to nie mogę. Za godz idę odebrać Maje i spacerek, taka łądna pogoda dzisiaj

Czesc.

Z chlebem , to sama niewiem, no i jaki chleb dziecku podac? no wlasnie babcinego niema :no:

Azorek, motywuj sie , wszystkie trzymamy kciuki.

Ewa, wspolczuje szczepionek, my powinnismy dostac zaproszenie na szczepionke, ale jeszcze nie ma, wiec chyba juz przed wyjazdem nie zdazymy.

Ostatnia edycja:
wiem, ze babcinego chleba juz nie ma, ale tak naprawde to juz wielu rzeczy nie ma i dzidzki beda w takim swiecie zyly.Nie mozna ich wiecznie chronic...Sprawdzam z ta skorka bo jak bedziemy w Pl to Babcia Irenka napewno bedzie chciala jej dac:-D
dzien swira
Jak wrocilysmy ze spaceru dorwal nas hindus, ktory ma naprzeciwko sklep i okazal sie landlordem naszych smierdzacych paznokci.Powiedzial, ze go zalewamy( znaczy salon paznokci pod nami).Dalam mu nr do naszego landlorda ( powodzenia jak odbierze).
Powiedzial, ze jak sie do niego nie dodzwoni to o 6 odlaczy nam wode:szok::szok: az naprawi przeciek:angry:fajnie, ze jutro sobota:angry: Poza tym powiedzial, ze juz kilka razy mowil o tym Romkowi.3 miesiace temu:no:Klamie.
Zadzwonilam do councilu-babka powiedziala, ze (z tego co sie orientuje) on nie moze wylaczyc nam wody i nie ma zgloszonej zadnej awari.:crazy:miala to sprawdzic i oddzwonic.Czekam...juz 2 godz.Pewnie juz nie oddwoni...:no:menda

reklama
Do góry