reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

I ja sie melduje:)
List do Polski idzie roznie:)my sie smiejemy, ze czekaja na poczcie, az sie worek z listami do Pl wypelni i dopiero wtedy sla.Moje czasami ide 3 dni, czasami tydz.Rozniscie to bywa.
Dzis bylismy na ostatnich zajeciach z masazu dzidzki.Trzeba sobie cos na srody znalesc:)Fajowo bylo:)
Jutro dzien mam zawalony-lekarz(tabletki musze zmienic jak juz nie karmie piersia???) potem pielegniarka(wymaz.brrr),potem dentysta:(:(: no i jak sie uda (mam wielka nadzieje) to lece na Zumbe do kosciola na pirling:):):) a wieczorkiem dostawa z asdy...plany napiete:)
Justaa jaki kurs robisz?
Azorek trzymam kciuki, bo jak ty nie bedziesz to i mnie nie bedzie kusilo:)
Dobranoc

reklama
Wow pierwsza jestem
Kolejna noc usypiania w łóżeczku, szybko idzie i już nie trzymam jej za reke tylko siedze z boku i czytam ksiazke.
Maja wczoraj zjadla z 15 truskawek, za kazdym razem jak zjadla to zaczynala krzyczec i wolac am a potem juz jak ja puscilam na podloge i zaczela zabierac Kubie z miski. Łakomczuch jeden. Nawet banana wczoraj zjadla bo jak jej dawalam w tej siateczce to nie chciala jesc, moze dlatego ze nie czula w rekach.
A ja dzisiaj nie robie nic, totalne lenistwo planuje, ne chce mi sie gotowac ani sprztac, mam tez strerte prasowania, moze za to sie zabiore jak znajde jakis ciekawy film w tv

witam:) Amelkowna dopiero oczka otwiera:szok::-D:-D:-Da ja siedze i dlubie slonecznik:zawstydzona/y: wczorajszy dzien uwazam za pol sukcesu bo udalo sie spalic o polowe mniej fajek:tak:na dzisiaj plan taki zeby tylko polowe z tej polowy hehehehe;-):tak::-)najgorzej to przy kawusi---no ciezko strasznie ale dzisiaj juz do kawki nie palilam:tak::-D:-D:-Djakos tak zeby calkiem odstawic to ja nie potrafie...stopniowo latwiej choc wiem ze to poniekad oszukiwanie siebie:zawstydzona/y::-(
oooooo mloda dostala flache i jakos dziwnie cicho u niej:szok: jaks taka nieswoja jest po tej wczorajszej szczepionce:zawstydzona/y::-(ehhh no coz lece sie ogarnac i pranie nastawic
milego dnia :-)

Ps: mamy "trojeczke" gorna :)) grrrrrr wolno cos te zeby ida:/

Ostatnia edycja:
ja juz nie mam sily do zebow!! u nas tez idzie trojka gorna i patryk z kazdym dniem jest coraz marudniejszy. w dzien spi po 20-30 min a w nocy budzil sie chyba ze 100 razy :( teraz dalam mu nurofen do mleka i poszedl spac, mam nadzieje ze nie obudzi sie za chwile bo juz nie daje rady...

wogle to mikrofala nam sie zepsula, chodzi normalnie ale nie grzeje. i zas kolejny wydatek

pogoda dzis bardzo ladna , wiec jak patryk wstanie ide z nimi na pole odpoczac troche :)

wogle to mikrofala nam sie zepsula, chodzi normalnie ale nie grzeje. i zas kolejny wydatek
no widzisz...my ostatnio mielismy dokladnie to samo zmikrofala!! lukasz sprawdzil gniazdka i okazuje sie ze sa mega skoki napiecia czasem:szok::wściekła/y:mikrofala dzialala ok 2lat i dupka...tez przestala grzac:crazy:teraz mamy mikrofale i czajnik podpiete pod listwe przeciwnapieciowa taka jak do kompa sie podlacza bo juz nawet czajnik zaczal iskrzyc przy wlaczaniu i sam sie wylaczal zanim woda sie zagotowala:nerd::baffled:

ja tez mialam mloda wyszykowac na spacer przed praca ale zasnela mi i spi juz ponad godzine:szok: chyba odsypia szczepionke i te zebiska:sorry2:

nasza mikrofala miala 3 lata dokladnie :) juz sie dzis rozgladalam za nowa , bo nie wyobrazam sobie zycia bez niej ahahaha

z patuskiem troszke lepiej pospal przedtem ponad godzinke i ruszylismy na spacer :) teraz pojedli i mam nadzieje ze zaraz na jakos drzemke pojdzie hehe

Ja też nie wyobrażam sobie życia bez mikrofali, co prawda już coraz mniej jej używam a odkąd mam halogen oven to praktycznie wszystko robie w nim ale jak nam sie zepsula to akurat wtedy byla potrzebna wiec jak tylko wrocilam z polski to poszlam kupic nowa.
Ja dzisiaj probowałam się przespać bo coś mnie głowa od rana boli i nie dało się, najpierw mój j wrócił z pracy po 2 godz, położył się koło mnie i zaczął chrapać, jak już go wyrzuciłam z łóżka i zasnęłam to listonosz przyszedł, potem już zasypiałam to van z lodami przyjechał no i po moim spaniu.
Oj z zębami to my też mieliśmy, narazie spokój chociaż mała znowu zaczęła się strasznie ślinić. Wogle to chyba ma jakiś skok rozwojowy bo budzi mi się w nocy głodna, a tak już ładnie noce przesypiała

Idzie zabek:):) dolna jedynka:)Asia zasliniona...
Ja mikrofali uzywam tylko do podgrzewania mleka do platkow.
Udalo mi sie wszystko dzis zalatwic.Niestety nie przywiezli pampersow wiec chyba jutro pojade do asdy sama.A zaraz ruszamy na spacerek.Taka ladna pogoda.

moj patryk tez je czesciej, dzis w nocy nie dosc ze spac nie chcial (to juz 3 noc z rzedu) to zjad 3 butle, gdzie zazwyczzaj je 1-2. kompletnie zapomnialam o skokach rozwojowych i wszystko juz zwalam na te zeby :D biorac pod uwage ze nasze dzieciaczkii sa w tym samym wieku -tydzien roznicy to wydaje mi sie w takim razie patryk podobnie jak maja przechodzi skok! gorzej spi , gorzej je - wczoraj plul ziemniakami :( i do tego jest strasznie marudny. zeby to swoja droga napewno bo caly czas pcha wszystko na tego zabka co mu idzie ale skok to tez moze byc.. dzieki za przypomnienie :)

reklama
No widzisz, moja Maja je częściej tylko w nocy a w ciągu dnia jest różnie, ale od jakichś 3-4 dni budzi mi się w nocy i muszę ją nakarmić bo inaczej będzie się budzić co chwilę, marudna też się zrobiła bardziej.
Ja dzisiaj nic nie zrobiłam, jutro akcja prasowanie

Do góry