reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

dziewczyny jak znacie angielski w miare dobrze a chcecie sie jeszcze podszkolic to lepiej wybrac jakis kurs po ktorym macie papierek. Ja 2 lata temu konczylam kurs masazu - nie dosc ze cwiczylam angielski to jeszcze mam kwalifikacje i jestem masazystka. Moja kolezanka poszla na kurs fotograficzny a inna znajoma na kurs gotownia - polaczenie przyjemnego z pozytecznym;-) i przynajmniej jest pewnosc ze klasa nie bedzie sie skladala glownie z Polakow jak to jest na kursach angielskiego w collegach :-)

reklama
Azorek a co da Ci ten kurs? Tak z ciekawości pytam bo jest to coś co i mnie interesuje i jest pokrewne do moich studiów. No właśnie ten ilts, dlatego ja teraz zapisałam się na angielski a jak to skończe to chce się zapisać na kurs przygotowawaczy do ilts. Ja tez nie mam aż tyle motywacji żeby samej w domu się przygotować a poza tym kurs to kolejna praktyka więc tym lepiej. Ja słyszałam że można sobie kupić tą książkę ale nie mam pojęcia gdzie i jak ona wygląda. Justaa może ty coś podpowiesz.
Emilia huggisy są do kitu ale te little walker czyli ale majtki są dość fajne, wg mnie nawet lepsze niż te z pampersów.
Ja dzisiaj zaliczyłam zakupy, zaraz robie jakiś obiad, znowu muszę trochę ogarnąc zanim małą odbiorę a potem szkoła. Pogoda do kitu, głowa mnie boli i spać mi się chce jak nie wiem

Justaa szkoda że nie mieszkasz bliżej bo skoro jesteś masarzystką to ja chętnie bym skorzystała
A tak jeszcze odnośnie tych garnków to ja już sama nie wiem ale chyba potrzebowałabym obydwa, bo jak wrócę do pracy to będę musiała na szybko obiad robić a w tym szybkowarze to się raczej gotuje a mięsa np ja nie lubię gotowanego

witam po lekarzu...:wściekła/y::angry: pani doktor mowi ze plucka czyste i oskrzela tez:blink:tyle z wizyty:no: mam podawac nurofen 3x5ml i chlodzic dziecko to tyle z wiedzy pani doktor:wściekła/y:czyli wszystko co teraz robilam mam robic dalej....badan nie zrobi bo to nie polska...ona rozumie ze w polsce to my z byle powodu na posiew moczu i krwi latamy ale tu jest szkocja i ja ma sie zdecydowac gdzie chce dziecko leczyc:wściekła/y::wściekła/y::angry: loooooooooossssssssssszzzzty se mysle-wlasnie skrobie skarge!!:crazy: i w ramach protestu przeciwko szkockiej slozbie zdrowia kupilam malej multiwitamine w kropelkach na temat ktorej pani doktor powiedziala ze to strata kasy bo przeciez dzidiz ajuz jada wszystko to ma wit z jedzonka
azorek84 ja zdawalam IELTSa chyba 2 lata temu na poziom 6.5 [...] np opisywanie wykresow co nie jest trudne ale trzeba wiedziec jak to robic bo egzaminatorzy wymagaja okreslonych zwrotow. Poza tym jest do napisania esej, rozmowa, sluchanie i odpowiadanie na pytania oraz czytanie. Z tym mialam najwiekszy problem i zdalam chyba na 6.0. Tekst jest w miare dlugi i dosc skomplikowany - cos z zakresu akademickiego wiec moze sie okazac ze czytasz o jakis bakteriach czy jakis technicznych sprawach albo o czyms innym o czym nie masz zielonego pojecia a pozniej jeszcze musisz odpowiedziec na pytania, ktore oczywiscie nie sa jednoznaczne.
:szok::szok::szok: aaaaaaaaaaaaaaaa wykresy??:szok:esej??:szok::szok: chyba sobie odpuszcze hahahahaha;-)
a tak serio to chce sie zabrac za te kursy sama dla siebie bo to cos co mnie zawsze interesowalo :tak: pozniej jest kolejny poziom tych kursow rozszerzony i po tym mogla bym smignac na psychologie na uniwerek i szukac pracy w leczeniu oszolomow i "typkow z pod ciemnej gwiazdy":tak:

azorek84 opisywanie wykresow jest wlasciwie najlatwiejsze z tego wszystkiego bo trzeba sie tylko nauczyc kilku potrzebnych zwrotow i tyle.

isabellL ksiazke mozesz kupic podejrzewam w kazdej ksiegarni, ale ja wypozyczalam z biblioteki bo po co wydawac kase. Te ksiazki to nic innego jak zbior zestawow egzaminacyjch z poprzednich lat wraz z odpowiedziami. Ale prawda jest taka ze ja bez kursu napewno nie przygotowalabym sie na taki poziom. A poza tym mialam nauczyciela, ktory sprawdzal moje eseje.

Emila a jak Wam idzie karmienie? Asia chetnie je czy raczej jest zwolenniczka mleczka? Moja jadla na poczatku baby rice ale jak sprobowala owsianki to juz nie chciala jesc tej kaszki ryzowej i teraz musze jej mieszkac z polska smakowa to jakos jej wejdzie :) a poza tym narazie nie znalazlam niczego co by jej nie smakowalo - nawet szpinak i ryby uwielbia :)

reklama
no baby rice nie jest jej ulubionym.dzis dalam jej taki ze sloiczka,slodszy,to wciagnela od razu.narazie nie wybrzydza-marchewka, ziemiaczki ,szpinak.

Do góry