dziewczyny jak znacie angielski w miare dobrze a chcecie sie jeszcze podszkolic to lepiej wybrac jakis kurs po ktorym macie papierek. Ja 2 lata temu konczylam kurs masazu - nie dosc ze cwiczylam angielski to jeszcze mam kwalifikacje i jestem masazystka. Moja kolezanka poszla na kurs fotograficzny a inna znajoma na kurs gotownia - polaczenie przyjemnego z pozytecznym;-) i przynajmniej jest pewnosc ze klasa nie bedzie sie skladala glownie z Polakow jak to jest na kursach angielskiego w collegach :-)
reklama
Azorek a co da Ci ten kurs? Tak z ciekawości pytam bo jest to coś co i mnie interesuje i jest pokrewne do moich studiów. No właśnie ten ilts, dlatego ja teraz zapisałam się na angielski a jak to skończe to chce się zapisać na kurs przygotowawaczy do ilts. Ja tez nie mam aż tyle motywacji żeby samej w domu się przygotować a poza tym kurs to kolejna praktyka więc tym lepiej. Ja słyszałam że można sobie kupić tą książkę ale nie mam pojęcia gdzie i jak ona wygląda. Justaa może ty coś podpowiesz.
Emilia huggisy są do kitu ale te little walker czyli ale majtki są dość fajne, wg mnie nawet lepsze niż te z pampersów.
Ja dzisiaj zaliczyłam zakupy, zaraz robie jakiś obiad, znowu muszę trochę ogarnąc zanim małą odbiorę a potem szkoła. Pogoda do kitu, głowa mnie boli i spać mi się chce jak nie wiem
Emilia huggisy są do kitu ale te little walker czyli ale majtki są dość fajne, wg mnie nawet lepsze niż te z pampersów.
Ja dzisiaj zaliczyłam zakupy, zaraz robie jakiś obiad, znowu muszę trochę ogarnąc zanim małą odbiorę a potem szkoła. Pogoda do kitu, głowa mnie boli i spać mi się chce jak nie wiem
Justaa szkoda że nie mieszkasz bliżej bo skoro jesteś masarzystką to ja chętnie bym skorzystała
A tak jeszcze odnośnie tych garnków to ja już sama nie wiem ale chyba potrzebowałabym obydwa, bo jak wrócę do pracy to będę musiała na szybko obiad robić a w tym szybkowarze to się raczej gotuje a mięsa np ja nie lubię gotowanego
A tak jeszcze odnośnie tych garnków to ja już sama nie wiem ale chyba potrzebowałabym obydwa, bo jak wrócę do pracy to będę musiała na szybko obiad robić a w tym szybkowarze to się raczej gotuje a mięsa np ja nie lubię gotowanego
azorek84
mama Amelii 2009
witam po lekarzu... pani doktor mowi ze plucka czyste i oskrzela teztyle z wizyty mam podawac nurofen 3x5ml i chlodzic dziecko to tyle z wiedzy pani doktorczyli wszystko co teraz robilam mam robic dalej....badan nie zrobi bo to nie polska...ona rozumie ze w polsce to my z byle powodu na posiew moczu i krwi latamy ale tu jest szkocja i ja ma sie zdecydowac gdzie chce dziecko leczyc loooooooooossssssssssszzzzty se mysle-wlasnie skrobie skarge!! i w ramach protestu przeciwko szkockiej slozbie zdrowia kupilam malej multiwitamine w kropelkach na temat ktorej pani doktor powiedziala ze to strata kasy bo przeciez dzidiz ajuz jada wszystko to ma wit z jedzonka
a tak serio to chce sie zabrac za te kursy sama dla siebie bo to cos co mnie zawsze interesowalo pozniej jest kolejny poziom tych kursow rozszerzony i po tym mogla bym smignac na psychologie na uniwerek i szukac pracy w leczeniu oszolomow i "typkow z pod ciemnej gwiazdy"
aaaaaaaaaaaaaaaa wykresy??esej?? chyba sobie odpuszcze hahahahaha;-)azorek84 ja zdawalam IELTSa chyba 2 lata temu na poziom 6.5 [...] np opisywanie wykresow co nie jest trudne ale trzeba wiedziec jak to robic bo egzaminatorzy wymagaja okreslonych zwrotow. Poza tym jest do napisania esej, rozmowa, sluchanie i odpowiadanie na pytania oraz czytanie. Z tym mialam najwiekszy problem i zdalam chyba na 6.0. Tekst jest w miare dlugi i dosc skomplikowany - cos z zakresu akademickiego wiec moze sie okazac ze czytasz o jakis bakteriach czy jakis technicznych sprawach albo o czyms innym o czym nie masz zielonego pojecia a pozniej jeszcze musisz odpowiedziec na pytania, ktore oczywiscie nie sa jednoznaczne.
a tak serio to chce sie zabrac za te kursy sama dla siebie bo to cos co mnie zawsze interesowalo pozniej jest kolejny poziom tych kursow rozszerzony i po tym mogla bym smignac na psychologie na uniwerek i szukac pracy w leczeniu oszolomow i "typkow z pod ciemnej gwiazdy"
azorek84
mama Amelii 2009
to na poprawe humoru: pajacyki: styczeń 2009
azorek84 opisywanie wykresow jest wlasciwie najlatwiejsze z tego wszystkiego bo trzeba sie tylko nauczyc kilku potrzebnych zwrotow i tyle.
isabellL ksiazke mozesz kupic podejrzewam w kazdej ksiegarni, ale ja wypozyczalam z biblioteki bo po co wydawac kase. Te ksiazki to nic innego jak zbior zestawow egzaminacyjch z poprzednich lat wraz z odpowiedziami. Ale prawda jest taka ze ja bez kursu napewno nie przygotowalabym sie na taki poziom. A poza tym mialam nauczyciela, ktory sprawdzal moje eseje.
Emila a jak Wam idzie karmienie? Asia chetnie je czy raczej jest zwolenniczka mleczka? Moja jadla na poczatku baby rice ale jak sprobowala owsianki to juz nie chciala jesc tej kaszki ryzowej i teraz musze jej mieszkac z polska smakowa to jakos jej wejdzie a poza tym narazie nie znalazlam niczego co by jej nie smakowalo - nawet szpinak i ryby uwielbia
isabellL ksiazke mozesz kupic podejrzewam w kazdej ksiegarni, ale ja wypozyczalam z biblioteki bo po co wydawac kase. Te ksiazki to nic innego jak zbior zestawow egzaminacyjch z poprzednich lat wraz z odpowiedziami. Ale prawda jest taka ze ja bez kursu napewno nie przygotowalabym sie na taki poziom. A poza tym mialam nauczyciela, ktory sprawdzal moje eseje.
Emila a jak Wam idzie karmienie? Asia chetnie je czy raczej jest zwolenniczka mleczka? Moja jadla na poczatku baby rice ale jak sprobowala owsianki to juz nie chciala jesc tej kaszki ryzowej i teraz musze jej mieszkac z polska smakowa to jakos jej wejdzie a poza tym narazie nie znalazlam niczego co by jej nie smakowalo - nawet szpinak i ryby uwielbia
reklama
Podziel się: