reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

ja juz nie mam sily:zawstydzona/y::-( Amelka wczoraj po nurofenie(5ml) miala temp 38.4:szok::no::no: w nocy spala dosc ladnie ale troche sie wiercila i pojekiwala przez co i ja nie spalam:zawstydzona/y::-( teraz jej goraczki nie mierzylam jeszcze ale jest tak rozpalona ze szok:-:)-( i do tego jak ja wzielam na rece(obudzila sie z placzem) to gadala do siebie jak by miala majaki jakies:zawstydzona/y::sad: jesli to hmm"tylko" oskrzela to jeszcze bedzie oki ale jak to zapalenie pluc to ja sie zastrzele:zawstydzona/y: stoje nad nia przy lozeczku i placze jak bobr...tak mi szkoda kruszynki ze sie tyle meczy:hmm: nie wiem juz sama-moze na pogotowie powinnam zadzwonic zeby do jutra nie czekac na wizyte u lekarza??ale co im powiem???ze dziecko ma goraczke?? raczej nie przyjada:zawstydzona/y:

reklama
dzieki za podpowiedz niegdy bym nie wpadla na to :-D

co do ciazy i porodu to mialam podobnie , pierwsza ciaze przeszlam super, gdyby nie rosnacy brzuszek niewiedzialabym ze ja w ciazy chodze.. za to porod i po porodzie.. dramat. a druga ciaza od poczatku dawala sie we znaki, ciagle bole infekcje zapalenia antybiotyk za antybiotykiem... a porod dosyc szybki (w szpitalu bylam o 21 a urodzilam 01.40) i co najwazniejsze po porodzie bylam jak nowonarodzona hehe doszlam do siebie w tej samej chwili urodzilam

a wogule dzisiejsza noc mialam super patryk zrekompensowal mi wczorajsza i spal cala noc z 1 pobudka :-) niby od 6 nie spia oba ale calkiem inaczej dzien sie zaczyna jak sie czlowiek wyspi

azorek moj dominik mial zapalenie pluc jak mial rok, bylismy wtedy w pl. powiem ci ze coraz wiecej dzieci na to choruje i wcale nie jest to jakas straszna choroba , tak jak to bylo dawniej. moj maly dostal antyniotyk, jakies tam inhalacje bo go dusilo i tyle. po tygodniu byl zdrowy.

jak bys sama pojechala na pogotowie to cie napewno przyjma i mozesz powiedziec ze masz wizyte na jutro ale nie mozesz juz czekac bo dziecko sie meczy... powinni pomoc i nawet wydaje mi sie lepiej niz gp!!!
sprobuj dac jej jeszcze nuforenu i duzo picia , mozesz tez zrobic oklady na czolo. zdrowka zycze i mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje

anitha slonko oklady juz jej robie od wczoraj, a na pogotowie sama nie pojade mam dzisiaj spotkanie ktorego nie moge opusc niestety i zadna wymowka sie nie zda na nic(przepadna mi benefity jak nie pojde a cos jesc trzeba). juz nawet myslalam zeby z nia poprostu wejsc do przychodni i rzadac zeby lekarz ja w tej chwili obejzal ale czy tak sie da w tym kraju??

ja tak chodze z dziecmi na emergency wizyty jak potrzebuje. ide rano mowie ze cos tam.. ( raz mi dominik wymiotowal jak kot, a tydzien pozniej mial infekcje siuraka i byl caly spuchniety) i dostaje wizyte godzine pozniej.
mozesz sprobowac zadzwonic do przychodni i powiedz ze nie mozesz czekac do jutra ze stan malej bardzo sie pogorszyl i ze bardzo by ci zalezalo na wizycie dzisiaj.

Azorek możesz iść ale wszystko zależy od lekarza jak szybko cię przyjmie, ja czasami tak chodziłam ale zazwyczaj conajmniej godz czekałam na wizyte, a nie masz nikogo kto mógłby z nią pójść do lekarza? Możesz zadzwonić na nhs24 i powiedzieć że wizyte masz dopiero na jutro a dziecko się męczy, naściemniaj że ma wysoką temperature, wymiiotuje itp, nie wiem jak to do końca działa w tyg ale ja w weekendy zawsze tak robie. Kiedyś miałam takiego lekarza że jak dzwoniłam że to emergrncy to zawsze w ciągu kilku godz mnie przyjmował, a jak nie to jezdziłąm do szpitala tylko że tam dużo czasu się spędza
Mnie też kusi halogen oven, znalazłam na ebay za 30
BRAND NEW BOSUN 12 LTR DELUXE HALOGEN OVEN COOKER on eBay (end time 18-Sep-10 15:50:41 BST)
kiedyś zastanawiałam się nad tym parowarem ale jakoś gotowanie na parze do mnie nie przemawia.
Ja jestem padnięta. Maja oczywiście w weekend nie spała, standard, ,mama do pracy idzie, dzisiaj też mi dała popalić w nocy, pogoda okropna, dodatkowo mnie dobija. Ale dzwoniłam dzisiaj do szefa i zmieniłam zmiany od połowy pazdziernika będę robić 3 dni w tyg, w końcu zacznę trochę odpoczywać, bo w tyg i tak nie pośpie bo Kuba do szkoły a po weekendzie jestem tak zmęczona że masakra.

hey

azorek wspolczuje kaca, a co sie almelce narobilo ojj, przytul ja od ciiotek.

ja bym pojechala na emergrncy, albo do przychodni zeby przyjeli od reki!!
wspolczuje ci, bo ile to nerwow i szkoda takiego malenstwa.

a o halogenowym piekarniku slyszlam m, musz e doczytac.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry