reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Misialula kup sobie sól fizjologiczną i przemywaj, może to wystarczy.
A ty ten garnek masz aluminiowy? Bo tak się zastanawiam czy w tym aluminiowym się nie będzie przypalać

Isabell poszukaj gdzies na forum typu emito jesli chodzi ci tak prywatnie.
Misialula ja bylam z malym u gp bo rok czasu oko mu ropialo i dostalam krople z antybiotykiem powiedzieli ze jak nie przejdzie to moze bedzie konieczosc wyslac nas do eye clinic ale juz nie wrocilam bo jechalismy do pl i okazalo sie ze kanal byl zatkany i w pl maly mial zabieg teraz jest ok,przemywaj woda z odrobina soli albo rumiankiem no albo jak juz masz to ta sola fizjologiczna jak to nie przejdzie to moze idz sprobuj do gp czesto jest tak ze w pierwszych miesiacach moze dziecku ropiec oczko,nawet jesli kanal jest przytkany to moze sie sam otworzyc do 3 miesiaca jak nie to wtedy potrzebny prawdopodobnie zabieg tak mi tlumaczyl specjalista w pl no ale ty nie masz pewnosci ze to kanal wiec moze tak na razie sproboj.
A ja dzis padam maly obudzil sie przed 6 nie dal nam spac a potem jak my musielismy juz wstawac to sam zasnal sobie smacznie:(
Mnie cos gardlo boli i nie za dobrze sie dzis czulam chyba wczoraj przemarzlam, na szczescie juz lepiej.
Dziewczyny u nas to samo w tygodniu maly spi czasami do 8 a w weekend jak nie msimu wstawac to juz od 6 daje w lozeczku

Misialula koniecznie isc do GP bo da Ci krople z antybiotykiem bez problemu - mojej po 2 zakropleniach przeszlo. Ja znalazlam sol fizjologiczna ale do nosa z takim sprayem wiec raczej ciezko byloby tym oczy przemyc ale skoro maja do nosa to moze i do oczu sie znajdzie? Mozna tez robic masaz zatkanego kanalika - ciezko bedzie to opisac slowami ale generalnie trzeba uciskac taki kanalik przy wewnetrzny kaciku oka dosc mocno kilka razy dziennie i wtedy moze sie uniknie zabiegu udrazniania kanalika - nam sie udalo.

reklama
Misialula Widzę że dziewczynki już Ci odpowiedziały :)
Więc tak mój mały też tak miał jak miał ok 2 miesięcy i ja przemywałam rumiankiem jak nie masz to może byc mocno zaparzona herbata a jak masz sól to solą jak nie przejdzie to wtedy neomecyna do oka jest bardzo dobra niestety mam tylko jedną mogę przywieść jak pojade do polski jadę 19 ale wtedy to już za późno. U nas to był na bank kanalik bo cały czas był problem z jednym oczkiem cały czas też łzawiło i mi mama powiedziała właśnie o masażu tak jak mówi justaaa musisz uciskać kącik oczka to ruch od zewnątrz do wewnątrz przy kąciku ucisk i w dół wzdłuż noska (ciężko opisać bardzo łatwo pokazać) i jeżeli jest jeszcze błonka to jest szansa że pęknie tak jak u nas a jak nic to nie da to wtedy zabieg ale chyba jak maluszek będzie miał roczek ja byłam przerażona tym zabiegiem i masowałam kilka razy dziennie i po 2 dniach przeszło a wcześniej (zanim zaczęłam masować) to się męczył ze trzy tygodnie.
Radzę Ci przemywać to tą solą i zapisz się już do lekarza i na bank coś Ci dadzą bo jak ja powiedziałam swojej nurse o tym oczku to powiedziała mi że lekarz przepisuje antybiotyk (ja się zapisałam a po 2 dniach przeszło) zdrówka życzę

Dziewczynki mój mały też juz 3 noc mi źle śpi budzi się jest taki niespokojny a wcześniej już tak ładnie spał

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry