reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

No dziewczynki a mi właśnie dzisiaj przyszło pismo ze Stevensona że zapraszają mnie na egzamin wstępny 2 września no więc muszę się pouczyć bo chcę go dobrze zdać żeby się do wyższej grupy dostać bo kiedyś gramatykę znałam dość dobrze ale się uwsteczniłam i musze nadrobić:)
Cieszę się że ide bo też chce jakiś egzamin zdać żeby lepszą pracę znaleść no i szukam ofert na sprzątanie bo poszłabym na pare godzin szczegolnie chciałabym prywatne domki no ale nie wiem jak taka fuche dostac ??

Misialula dziękujemy no dzisiaj już 4 miesiące:)

Azorek
szkoda słów normalnie przecież ma taką temp z jakiegoś powodu chyba że to ząbki??

reklama
No fajnie macie dziewczyny z ta szkola,ja kiedys tez chcialam isc ale nie mialam za duzo czasu i od razu z pracy do szkoly musialabym leciec a mi sie juz nie chcialo,a teraz tez nie mam jak a poza tym pewnie dlugo tu juz nie posiedzimy wiec nie ma sensu zaczynac,ciesze sie ze chociaz do pracy wrocilam jutro pierwszy dzien w drugiej pracy i fajnie bo tez moge z malym isc,oby tylko Piotrus zachowywal sie tak jak ostatnio:)
Isabell gratuluje pierwszego zabka:)
To dobrze Emila ze Asia tak ladnie je a ten baby rice to malo dzieci chyba lubi,moj tez nie chcial na poczatku dopiero chyba jak mial 8 miesiecy

ten baby rice to ja teraz dodaje tylko zeby jej obiadki zagescic co by ciagle zupki nie spijala:-):-D a kaszki zjada ze smakiem ...za serki typu munch-bunch (czy jakos tak) albo petitki to dala by sie pochlastac hihi:-D a jak ostatnio wcinala rogala z dzemetem to myslalam ze wyjdzie z siebie z radosci hahaha a ile mycia i sprzatania po lepkich lapkach mialam:szok::sorry2: dzieci lubia slodycze i dla tego karmienie zaczynac sie powinno od warzyw podobno zeby dzidzia poznawala inne smaki za nim da sie cos tak slodkiego:blink: u nas tylko jest problem z jedzeniem rybki...ale to chyba po mnie bo ja nie jadam zadnych owocow morza:zawstydzona/y::sorry2:

Witam
Noc to tragedia. Wróciłam ze szkoły po 21, Maja spała i zaraz się obudziła z wrzaskiem i tak płakała i wrzeszczała do 1.30, a do 3 nie spała, pospała godz u mnie na rękach i jak ją chciałam odłożyć to wrzask, obudziłą się po godz i do 6.30 znowu wrzask, zasnęła na 30 min i znowu to samo. Ani goraczki ani nic. Najpierw myślałam ze zęby, potem że brzuszek bo dopiero jak zrobiła kupe to się uspokoiła ale była już też wtedy po 2 dawce nurofenu, po 3 zatkał jej się nos i nie mogłą oddychać. Teraz sama nie wiem czy zęby i dlatego ma katar ale chyba za duzy ten katar jak na zeby, czy cos zalapala. Masakra dziewczyny, dzisiaj to 6 noc z rzedu ktorej nie przespalam normalnie (no dzisiaj to wogle). Jestem zmeczona i bolą mnie barki i ramiona bo cały czas musiałam ją nosic

Ewa rośnie ci ten maluch, już ma 4 miesiące.
Tak tak mamy w końcu pierwszego zęba.
Misialula powiedz mi czy ten 5 litrowy szybkowar jest wystarczający na cały obiad? Ma on tam jakieś sitka w środku, żeby jednocześnie włożyć np ziemniaki i mięso/

isabela wspolczuje nocki. mi patryk wczoraj wieczor tez sie darl okropnie przez jakies 2 godziny, bo bolal go brzuszek. juz sama nie wiedzialam co z nim robic bo nawet noszenie nie pomagalo a masowac brzuszka nawet nie pozwalal.. wkoncu po 21 wsadzilam go do wanny , siedzial tam pol godziny wymoczyl sie i wszystko mu przeszlo :) dzis rano zrobil taka kupe ze hoho.

gratuluje zabka alboo juz wsumie 2 zabkow :D teraz to ci sie dopiero zacznie.

witam.temperaturka u mlodej jak na razie ponizej 38:-D uffff kolejna dawka nurofenu byla o 3.20 nad ranem:baffled:
Isabell to ja tak mam z moja amelka ze sie wydziera jak by ja cos bolalo-raczej nie na zeby:zawstydzona/y::-(.u nas zaczelo sie nasilac po tym jak zaczelam prace wiec chyba mloda ma jakies leki albo cos takiego bo lekarka twierdzi ze mloda zdrowa...:dry:

HEJKA JESLI KTOS Z WAS ZNA KOGOS Z KOMUNIKATYWNYM ANGIELSKIM I CHECIA PRACY RAZEM ZE MNA W COUNCILU NA WIECZORY OD PON DO PIATKU DAJCIE MI ZNAC JAK NAJSZYBCIEJ!!PRACA OD 17-20 I W PIATKI OD 17-19

Ostatnia edycja:
Anitha ja też podejrzewałam brzuszek ale sama nie wiem co dokładnie jej było, dzisiaj ma taki katar że hoho, może ją wczoraj gardło bolało, a moze wszystko naraz. Już od jakiegoś czasu gorzej mi sypia, chyba odkąd poszła do żłobka to się dużo częściej zdarza a weekendy jak ide do pracy to jest masakra. Sama nie wiem o co chodzi. Napewno muszę odpocząć bo już nerwowa się strasznie zrobiłam i czasami mnie ponosi. Myślałam że teraz mi pośpi a ja razem z nia a ona 40 min i wyspana

dzieci wiedza kiedy robic nam na zlosc! mi patryk tez zle sypia jak chodze do pracy , budzi sie wierci marudzi a czasem nawet sie drze, a jak mam wolne to budzi sie raz-czasem dwa. ostatnio obudzilam sie o 02.30 i az poszlam sprawdzic czy zyje bo tak pieknie spal...

moze rzeczywiscie Maje przewialo gdzies , zawsze slysze ze jak masz dziecko zdorwe to daj je do przedszkola :D albo teraz zaczna jej wychodzic zabki wszystkie na raz.

reklama
Mam nadzieję że to zęby, pilnuje jej żeby się nie przeziębiła chociaż staram się nie przesadzać żeby nie było tak jak z Kubą, lekkie przewianie i grypa gotowa

Do góry