reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Hej ja tylko na chwilkę, czasu nie ma ostatnio na nic i jakoś nastroju też. Ta pogoda tak chyba na mnie dziala.
Basiu - musisz im powiedzieć na 15 tyg przed rozwiązaniem, takie są przepisy. Ja bym na razie nie mówila, zależy jak się czujesz, ale jak nie będziesz miala tych 26 tyg pracy, to żadnej kaski nie dostaniesz potem.

A jak tam Qlka? Pewnie już rozpakowana.

pozdrawiam papa

reklama
Dziewczyny wpadam na chwile, zeby doniesc, ze Alek urodzil sie 31 lipca o 12:01 - wazyl 2890g i mierzyl 51.5cm :-)
Nie ukrywam, ze bylo ciezko. Zaczelo sie w zeszly poniedzialek od wspomnianego wczesniej czopa, pozniej skurcze przez trzy dni, az wreszcie zdecydowali sie w szpitalu wspomoc mnie oksytocyna. Okazalo sie, ze mamy ulozenie plecy-plecy. W ostatniej chwili zdazyli z epiduralem i musieli szybko malego wyciagac, bo byl okrecony pepowina. Ale warto bylo, jest slodki! :-D

GRATULACJE!!!!Qlka

:tak::tak::tak:

Ja jestem wlasnie po usg serduszko juz bije ale ostatnio stresu nie brakowalo w niedziele krwawienie mialam.
A co u reszty dziewczyn??Iza jak samopoczucie???Asia co u Ciebie jak tam Adas??

qlka GRATULACJE WIELKIE ciesze sie ze synka masz juz przy sobie ... fakt ciezko ale zawsze warto :tak:...
co do ulozenia to wlasnie tego sie obawiam ze mala jest tak ulozona - plecami do moich bo za duzo czuje raczek i nozek z przodu, z niuska tak nie mialam - tak mi sie wydaje przynajmniej ... ale u mnie i tak bez znaczenia ulozenie bo ja mam juz zabukowana cc ... obym tylko dotrzymala ...

basiu uwazaj na siebie :szok: ... krwawienia mowia ze sa powszechne na tym etapie ciazy ale uwazaj prosze, trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze ... odpoczywaj jak najwiecej ... czasem warto nawet polozyc sie i przelezec jak najwiecej, masz juz duze dziewczyny wiec pewno pomoga ... reszte olac - brzdac najwazniejszy ...

asia mam nadzieje ze humorek masz juz lepszy ... zreszta ty chyba na dniach do polski lecisz ?? tam wypoczniesz i fizycznie i psychicznie co najwazniejsze :tak:;-) ... jak malutki ?? juz calkiem na butli ?? mam nadzieje ze juz choc troche unormowal sobie cykl dnia i jest juz ci latwiej ... oj czeka mnie to czeka ...

u nas ok, brzucholek mam dosc nisko, ale jakos nie slychac innych objawow porodu ... jutro do midwife ciekawe co powie, i kiedy znowu na wizyte ... hmm zastanawiam sie czy bede do niej czesciej chodzic, i czy znow mi usg zrobia ?? ... jutro sie przekonam ...
samopoczucie u mnie znosne, choc juz mi ciezko bo brzuchol mam spory a ja raczej drobna jestem, pewno mala znow misiaczkiem sie okaze :-D:-D ... poza tym mam dziwne klucia w kroczu ale podobno to normalne i nie ma sie czym martwic ...

buziaczki wam ...

Hej Kochane,

Przede wszystkim Olka - GRATULACJE OGROMNE!!!!!!

Domyślam się, że cięzko bylo ale to już za Tobą. Ja też mialam plecy - plecy i kazali rodzić normalnie, wiem co to znaczy (tylko mój mial 4080) ale najważniejsze, że już jest z Tobą.

Kobiety ciężarne trzymajcie się dzielnie.
Baśka odpoczywaj a Ty Izu nie martw się ja mialam od 32 tyg klucia i myślalam, że szyjka się skraca a jak się okazalo nie chciala się skubana skrócić. Tak ma wiele dziewczyn, maly uciska i tyle.

Ja lecę jutro do Polski, mam tyle roboty. Pakowanie, prasowalam dwa dni-nie wiem po co w sumie. Adaś mial dziś szczepienie, ale dobrze się teraz czuje, śpi smacznie
calujeś was i papa
nie mam netu w Polsce ale jak pójdę do brata to coś na pewno napiszę.

hej dziewczyny u mnie juz ok to krwawienie to prawdopodobnie takie @ bo w tych dniach moglabym miec bylo dosc znaczne nawet ze skrzepami myslalam ze juz poronilam ale w whishaw w szpitalu zbadali mnie ginekologicznie i powiedzieli ze krwawienie ustalo i rzeczywiscie pozniej juz nie bylo ani sladu bo nim...
Dwa dni wzielam wolnego wczoraj mialam usg i wszystko serduszko slicznie bije nastepne usg mam 18 sierpnia teraz juz chodze normalnie do pracy ale prosze zeby mnie dawali na najlzejsza robote troche nudna i nikt tam nie chce chodzic ale najblizsze tyg planuje tam spedzic:-D:-D:-D

Asiu szczesliwej podrozy i wypocznij sobie w Polsce:-):-):-)
Iza Ty tez dbaj o siebie jeszcze ze 3 tyg najwazniejsze:tak:aby czasem dzidzi sie nie pospieszylo;-)

czesc dziewczyny wiem ze jestem jak kameleon czyli pojawiam sie i znikam hehe npo ale u mnie ostatnio ciezkie czasy:Niki mi chorowała,remont trwa juz u nas prawie miesiac przez co mozna powiedziec dostaje juz palpitacji serca czyli jednym slowem busy :) ale az tak bardzo do tylu nie jestem bo przyznam sie wam po cichu ze podglądam was jak big brother hehe i wiem co u was słychać :))

Basiu miałaś dać znać co z tobą?Dobrze ze jest forum to przynajmniej przeczytalam ze juz jest oki.Wiem co przezylas i rozumiem ci dlatego zycze ci zebys juz nie musiala doswiadczac w okresie ciązy zadnych "niespodzianek"-wskazane sa tylko te miłe :)- duzo odpoczywaj kochana i nie przemęczaj się.Buziaczki :))

Jade udanej wizytyw Pl -wypocznij no i wracaj do nas szybciutko :)

Isunia skoro brzucholek już dość nisko no to chyba "ten dzień" zbliża się wielkimi krokami....pewnie będzie jeszcze okazja ale już teraz życzę ci szybkiego i bezbolesnego rozwiązania.Grunt to dobre nastawienie a więc główka do góry bo wszystko na pewno bedzie dobrze :))

Qlka a Tobie oczywiscie moje szczere gratki:-) Ciesze sie ze masz to juz za soba i mozesz sie cieszyc swoją małą kruszynką.mam nadzieje ze udaje wam sie "dogadywac" bez wiekszych problemów ?:)Pozdrowki i buziaczki dla was

U nas ostatnio duzo problemów ze sluzba zdrowia,nie chce mi sie nawet pisac bo az mi niedobrze na sama mysl,w sumie to nie jestem zdziwiona bo jestemy juz w Uk ponad 3 lata takze juz sie na nich poznalam-sorry jesli kogos urazilam.No ale co zrobic,trzeba byc twardym a nie miekkim :))

malenka witaj ... wielki bracie ;-)... widze ze podobny staz mamy :-D:-D ... mnie nie urazilas co do swojej opini, ja po tych 3latach stwierdzam ze tu sa jak w polsce sa plusy i minusy ale w polsce wiecej jest tych minusow niestety ... co do sluzby zdrowia to tu w uk trzeba miec farta ... bo roznie mozna trafic ... zycze rozwiazania problemow ...
asia milej i spokojnej wizyty w kraju - raju ...
basienko uwazaj na siebie i odzywaj sie czesciej co bysmy sie nie musialy zamartwiac toba :tak::tak:

a ja wciaz w dwupaku sie turlam ... i oby tak do 11 wrzessnia ... ciezko mi ale daje rade ... jak to kazdemu odpowiadam na pytanie jak sie czujesz: jak w 9 miesiacu ...

buzka wam ...

Hej dziewczynki przepraszam ze ostatnio malo sie odzywam ale po pierwsze to:mam strasznego lenia ciazowego i nawet weny do pisania brak
a po drugie maz ostatnio mial troche wolnego to sie dopadl do kompa hehe

Poza tym pracuje a robie to z taka wielka ochota ze ach....dziewczyny w pracy strasznie mnie wkurzaja:zawstydzona/y:
poza tym to chyba ok no poza tematem tesciowej o ktorej wolalabym nie wspominac:no::no::no:mam juz dosc

Iza trzymaj sie dzielnie jak dotad ja mam 12 wizyte u poloznej a 16 usg a potem mam miec spotkanie z jakims konsultantem:tak:

Agata rzeczywiscie mialam napisac ale chyba skleroza ciazowa mnie dopadla:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A co u Was poza tym szykujesz sie do jakiejs pracy czy dalej edukacja?

reklama
basiu ja sie szykuje do pracy, stanowisko: mama po raz drugi - full time ;-):-D
a powaznie jestem w trakcie studiow - zostal mi jeszcze rok ale musze wziasc rok wolnego, a za rok zobaczymy pewno wroce ale juz wieczorowo ... mam przyznane konto ILA wiec moze wykorzystam te fundusze od stycznia na jakis kurs ... to sie jeszcze zobaczy ...
ciesze sie ze u ciebie wsio ok z dzidziolkiem i toba ... no i super ze tak sie o ciebie troszcza ... jak znam zycie to tylko dlatego ze w poprzednich ciazach mialas problemy ...
co do tesciowej to ja znam jeden sposob na rozwiazanie problemow z nia - drzwi i bilet return to poland ;-)

u mnie zostaly trzy tygodnie do planowanej cc ... nie wiem czy wytrzymam, dzis bylam u midwife i babeczka mowi ze mloda baaaaaaaaaardzo niziutko, czula tylko gore glowki ... mowi ze raczej nie sadzi abym donosila ... hmm ... ja juz zmeczona jestem ... ciezko mi i jakies nerwy ... brrrrrrrr .... no i troche sie boje ...
co do wizyt u midwife i w szpitalu to juz mnie zlali ... nastepna wizyte mam za 2 tyd o ile wytrzymam ... i to wsio ... no coz ...

Do góry