reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Isablell matko:szok:normalnie szok co za durnota,zmien lekarza albo przychodnie wogole
Dzieki tez mysle ze chyba wszystko ok,nie placze i nic sobie nie zrobil wiec bede go obserwowac:-)
Emilka ja mysle ze tego sie nie podlewa bo chyba sztuczny jest bardziej taka dekoracja;-)

Emilcia jeszcze raz wszystkiego najlepszego i dziękujemy za super przyjęcie :) Teraz szykuj się na jutrzejszy masażyk :p

Gasiorek a ja myślę że to cudo dycha i trzeba mu dać pić :)

No zartujecie chyba dziewczyny:eek: ja bylam przekonana ze jest sztuczny ale moge sie mylic,to szczerze wtedy nie wiem jak go podlac:-D
A tak wogole to od 23 chyba wracam do pracy na sprzatanie moja byla szefowa dzis zadzwonila i zapytala czy bym nie chciala wrocic,fakt bo nieduzo godzin ale od czegos trzeba zaczac a do tego moge malgo zabrac ze soba:-)

witam i ja. juz po pracy...mala dopioero usnela:szok:wiec ja palaszuje kolacje przed lapkiem:confused2:
Emilia ja raz jeszcze przepraszam ze tak na biegu dzisiaj :zawstydzona/y::sorry: juz obmyslilam i jak w czwartek nie masz planow(masaze,baseny itp) to przyjade z amelkiem tak na 12-13 ...tym razem wsiade w autobus o 12 zeby na 13 dojechac:eek:
ja uciekam poprasowac chociaz ze 30 min i ide spac bo padnieta jestem papapapapapty

misiula nie przejmuj sie ! dziecko mozesz ochrzcic w innym kosciele nie musi to byc akurat twoja parafia. u nas bylo tak : pierwsze dziecko nam ochrzcil bo powiedzial ze tez jest czlowiekiem i ze rozumie ze przypadki sie zdazaja. przy drugim oodmowil odrazu bo to juz nie przypadek! naszczescie odszedl z parafi i inny nie robil problemu. tez mamy tylko cywilny i pytal sie czemu taki a nie koscielny to powiedzialam to co ty ze nie ma na to czasu zalatwien tyle ze nie da sie tak na odleglosc a jedzic do pl co 2 miesiace sie nie oplaca. zrozumial i nie bylo problemu.
a co do slubu to wogule dramat. najpierw chcielismy koscielny wszystko mielismy juz zalatwione sale orkiestre termin w kosciele.. musielimy tylko zrobic tu nauki.. jakos nie moglismy sie zebrac a jak juz poszlismy do ksiedza to okazalo sie ze on ma takie terminy wieczorne ze nie dalibysmy rady ze wzgledu na prace. ksiadz powiedzial ze on dla nas specjalnie nauk indywidualnych nie bedzie robil! pojechalismy do innego kosciola a ksiadz wypytuje sie czy chodzimyy do kosciola i takie tam.. jak powiedzialam ze z tym bywa roznie to tak mi zaczol jechac ze odechcialo mi sie slubu :) ogolnie odmowil nam przystapienia do nauk. po przyjezdzie do pl poszlismy do ksiedza czy da sie cos z tym zrobic ze zalezy nam na slubie tymbardziej ze juz bylam w ciazy z patrykiem , ze jakos moze ominiemy nauki albo zrobimy je pozniej.. powiedzial ze absolutnie nie i nie dosc ze mamy miec nauki to jeszcze zaswiadczenie z poradni malzenskiej o zalozeniu rodziny!!!!!!!! mowie ze jedno dziecko juz mamy drugie w drodze to po co ja mam jeszcze uczyc sie jak planowac dzieci to stwierdzil ze tymbardziej musimy isc. wkoncu nic nie zalatwilismy, odwolalismy wszystko i wzielismy cywilny.

mam takie samo zdanie co ty na temat ksiezy. zamiast pomagac mlodym ludziom zawrzec zwiazek malzenski , zeby nie zyc z grzechu, czy ochrzcic dziecko to oni robia wszystko pod gorke, i tym zrazaja do siebie i do calego kosciola. takie moje zdanie

uhh ale sie rozpisalam :)

reklama
Dziekuje wszystkim za przybycie:)i za prezenciki.Ci, ktorzy nie dali rady-nie martwcie sie, bedzie nastepna kawka.Okazja sie zawsze znajdzie.
My narazie nie mielismy problemow ani ze slubem ani z chrztem.Ale z tego co slysze to roznie bywa.Najlepsze wyjscie o jakim tu slyszalam-od Justyny jest ochrzcic dziecko tu w angielskim rzymsko-katolickim kosciele.Nie robia zadnych problemow!!
Tak naprawde to ich obowiazek!A jak maja natchnienie na jakies wyklady to mozna im zacytowac"kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem".
Badziewiaki.
ps fotki wysle jutro.Padam...

Do góry