reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ale tu dzisiaj spokój !!!!! My dzisiaj wstaliśmy o wpół do siódmej i działamy (maleństwo już więcej spać nie chciało)

Co do kościołów i księdza to szkoda gadać ja ich nie toleruje mój mąż również dlatego ślub braliśmy w klasztorze gdzie są ojcowie a nie ta banda złodziei wyzyskiwaczy i oszustów fakt że nie wszyscy bo zdarzają się księża z powołaniem ale jest ich garstka w tym tłumie. Dlatego radzę znaleźć klasztor nawet jak jest to dalej i tam zapytać. Mnie się ojciec nawet nie zapytał czy mamy ślub kościelny poza tym nie chcieli wziąć pieniędzy za chrzest i wyobraźcie sobie że za ślub też nie chcieli. Dlatego misialula nie przejmuj się opinią deb... tylko szukaj a jak nie to ochrzcisz tutaj i koniec bez łaski
I rzeczywiście powinnaś się go apytać czy on jest bez winy i już świętym został??
Szlak mnie trafia jak słysze takie historie

reklama
Misialula dokladnie nie przejmuj się. Nam ksiądz nie chciał dac ślubu dopki nie dostał pieniędzy, czekalismy na niego w kościele pół godz w końcu zawowal rodziców i powiedział że nie da ślubu dopóki nie dostanie pięniędzy bo jedni już tak zrobili że powiedzieli że zaplacą po i uciekli. Z chrzcinami Kuby kazdy ksiądz mi mówil co innego jeden powiedział że nie bo chrzestana nie ma bierzmowania, drugi że da pod warunkiem że chrzestana zapisze się na kurs do bierzmowania chociaz kurs zaczynał sie miesiąc po chrzcinach a trzeci nie chcial od nas nic poza aktem urodzenia dziecka i dowodami. Z Mają ksiądz robił ale bo chrzestna nie ma ślubu a maja dziecko ale jak jarek z nim pogadal to już nie chciał żadnych papierków a znajomi robili tutaj w polskim kosciele są bez slubu, chrzestny bez ślubu koscielnego i ksiądz też nic nie chciał. więc albo szukaj innego ksiedza albo zrob chrzciny tutaj

a ja wczoraj poszlam po ta nieszczesna recepte na mleko dalam babce numer i nazwisko gdzie ma zadzwonic i recepty nie dostałam. baba tak mi zaczela mieszac ze sama sobie zaprzeczala najpierw mi powiedziala ze nie mogla tego znalezc w komputerze bo jest pod troche inna nazwa po czym ze moge isc do apteki i sama sobie kupic bo nie ma mleka na recepte a potem ze rozmawiala z pediatra i pediatra tea jej powiedzial ze na recepte mleka nie ma po czym mi mowi ze mleko tylko pediatra moze przepisac ale na wizyte czeka sie 4 mies i bede musiala jechac do glasgow. to sie jej pytam czemu do glasgow skoro tutaj jest pediatra a ona do nie ze nie ma. To jej mowi jak nie ma jak w sobote bylam i mnie przyjmowal pediatra i normalnie jak dzwonilam do przychodni to mi powiedzieli ze maja pediatre. Ona do mnie dalej ze nie ma. Na co jej poeiwdzialam ze moze nie ma pakistanczyka bo jest szkot ale jest a ten jej pediatra to chyba skonczyl nauke na podstawowce bo nic nie wie zreszta tak jak ona

No właśnie misialula nie ma co płakać z powodu debi.. szukaj w Polsce jak Ci zależy na chrzcinach w Polsce a jak Ci tak bardzo nie zależy to rób tutaj i nie przejmuj się że Ci tak powiedzieli oni to dopiero mają na sumieniu a to czy będziesz miała ślub kościelny czy nie to jest Twoja sprawa ważne że maluszek ma szczęśliwych rodziców a sam ślub szczęścia w rodzinie nie daje

Jejku Isabell żeby takie jaja były z głupią receptą na mleko to skandal jest normalnie co za idiotka przepisz się kochana jak najszybciej do innego lekarza bo tu nie ma z kim rozmawiać jak ona może nie wiedzieć czy mleko jest na receptę czy nie i czemu nie może zadzwonić do apteki i się po prostu zapytać jak już nie wie.

ale przeboje. ja bym sie przepisala do innej przychodni jesli masz taka w okolicy bo w tej nie ma co dzieci leczyc... teraz chodzi tylko o glupia recepte ale co bedzie jesli zdazy sie cos powazniejszego... strach bylo by do niej isc..

Isabell ale jazda:)nieuki:D az zal sluchac...
Asiula spi, wymasowana, najedzona\:)zobaczymy jak dlugo.Korzystam z chwili odpoczynku i wysylam wam fotki.No i wreszcie zaczne czytac ksiazke od Ewy.
Azorek, Doveired, Gasiorek o ktorej jutro bedziecie?Jak komu pasuje?U mnie?No i reszta dziewczyn mile widziana:)
Kwiatek jednak sztuczny:)nie trzeba podlewac.HAHAHAHAHA

reklama
Emilia-dzięki za zdjęcia :-)

Ja to pewnie jestem mocno zacofana w tym temacie, bo na pewno już wszystkie wiecie jakie fajne miejsce dla mam karmiących (i nie tylko) jest na 4. piętrze w Johnie Lewisie :-D Odkryłam je przypadkiem i jestem nim zachwycona :-D Szkoda, że nie ma takich więcej... ale to przynajmniej jest w centrum :-)

Do góry