reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

no Emila bo juz sama mialam z tym kwiatem watpliwosci:-D Jak Tobie pasuje to ja moge o 11 bo pozniej maly pewnie bedzie marudny i bedzie mial drzemke.
Isabell az wierzyc sie nie chce ja to bym chyba wogole tam nie wrocila i poszukala innej przychodni,zycze ci abys znalazla odpowiednia przychodnie z ludzmi ktorzy zapewnia wam dobra opieke,boze tak teraz sobie mysle ze szczescie ze jak na razie odpukac to nie moge mojemu lekarzowi i przychoni nic zarzucic.

No my az takich problemow z ksiedzem nie mielismy,na nauki w pl chodzilismy do katechetki i ksiadz to zaakceptowal,bylismy tylko raz na spotkaniu a wypisala nam 3 ale i tak przeszlo,gorzej z chrztem bo ksiadz sie zmienil i powiedzial ze raczej nie udzieli
Piotrkowi chrztu bo przebywamy za granica i tu powinnismy to zrobic ale w koncu po naradzie sie zgodzil i przezylismy szok nikt nas po raz pierwszy nie naciagnal dalismy 200zl i oddal nam 100 bo powiedzial ze za duzo:szok: poprzedni to by wzial ile sie da, za slub to niby ile laska ale nie ponizej 300:-D

reklama
A ja dzisiaj spedzilam dzień na porządkach, telefonach i szukaniu ubezpieczenia auta w internecie bo mój j ma problem, ma 6 punktów i każde ubezpieczenie jest strasznie drogie więc brałam na siebie ale matko wpisz na każdej stronie wszystkie dane bo na każdej inne ceny wyskakują, już znalazłam fajne i się nie zapisało, zrobiłam jeszcze raz a tam kwota 2 razy większa, dzwonie do firmy a oni do mnie z kwotą jeszcze większą ale w końcu udało się. Dodzwonić się do taxów to porażka chyba z 1,5 godz wisialam na telefonie, włączyłam glośnomówiący i zapomniałam o tym telefonie aż sie wystraszyła jak usłyszałam jakieś głosy w słuchawce, no ale załatwiłam, potem z kredyten na auto akurat wtedy moje dzieci wzieło na wrzaski więc dogadac się to była masakra. Pózniej obiezdziłam 3 sklepy za ubraniem do szkoły dla Kuby i akurat do tej nigdzie nie ma, no dzień po byku, dobrze że już się kończy

Emilia ja dzisiaj padam na ryjek:zawstydzona/y::-( wrocilam po pracy,uspalismy mala,zjadlam kolacje i zasnelam z talerzem na kolanach:szok::confused2: jakas przemeczona bylam albo cisnienie jakies do kitu bylo...a dzisiaj w nocy mala robila takie cyrki ze wstawalam do niej co 1,5-2h:szok::no: chodze na rzesach doslownie:baffled:jesli mloda padnie mi kolo 10 to i ja sie kimne i podjade ale jak padnie mi o 12-13 to nie dam rady:zawstydzona/y::-( sorki ale jestem wykonczona..

dostalam kolejny benefit....z okazji tego ze pracuje ponizej 16h tyg moglsm dostac INCOME SUPPORT ale ze moj maz pracvuje na full time to mi sie nalezy nie income supportr a JOBSEEKER ALLOWANCE :happy: raz na 2 tyg mam jechac do jobcentre i podpisac liste ze szukalam pracy i to tyle:-) przez 6 mcy dodatkowe 200Ł miesiecznie:-D

Emilia tu masz na temat: http://www.shared-ownership.org.uk/
i wiem ze w tych blokach co to u mnie buduja jest mozliwe takie cos bo nawet plakaty wywiesili.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki mój mąż teraz nie pracuje i szuka pracy pracował przedtem legalnie przez rok u tego samego pracodawcy tzn że możemy się starać o JOBSEEKER ALLOWANCE ?? czy za krótko pracował??

Ewa ja potrzebowalam im tylko znaiesc home office,dowod,paszport i to tyle:-) odpowiedzialam na mase zbednych pytan i dostalam ten allowance:-D ten co ja ma to sie nazywa JOBSEEKER INCOME BASED ALLOWANCE w sumie to samo co JOBSEEKER ALLOWANCE tylko u mnie jest to ze ja pracuje:-D:-D niech dzwoni..nr znajdziesz na direct.gov albo do jobcenter niech zadzwoni i umowia go na spotkanie:tak:
Amelka zadsypia to i ja lece sie polozyc :D Emilka tak latwo sie nas nie pozbedziesz jak sie mloda obudzi to sie zbieram i jade do Ciebie:D

Ewa jesli mąż ma to udokumentowane w home office to nie powinno byc problemu ale z nimi to roznie bywa, moj pracowal prawie 2 lata w jednej firmie a walczylismy o to 4 miesiace a co najsmniejsze nie zwrocili nam tego bo powiedzieli ze moga zwrocic max do 3 mies a bylo ponad 3 wiec dali od aktualnej daty tak ze te 3,5 mies bylismy bez zailku jakby nie mogli od daty w ktorej zdecydowali ze sie nalezy cofnac 3 mies i od tej daty dac no ale to dla nich za duzo kasy a poza tym wieksze szanse ze znajdziesz sobie prace i nie wypalca ci pelnych 6 mies. A o tym ze jak pracujesz tak malo to ci sie nalezy to pierwsze slysze, bo ja narazie mam 14 godz ale wole tego nie ujawniac zeby dostac dofinansowanie do przedszkola, zawsze to wiecej niz 200. Ciekawe ile nam dadza bo nie chce robic tylko na weekendy a nie mam mozliwosci zamieniana sie z moim j no chyba ze weekendy tylko wiec osotateczna decyzje na ile i jakie dni wracam do pracy podejme jak bede miec decyzje o dofinansowaniu, bo jesli bede robic w tyg to i tak potzrebuje jeszcze kogos dodatkowo zatrudnic na rano do dzieci

reklama
Azorek gratulacje widze ze dieta skutkuje, ja musze sie w koncu zmobilizowac i tez za nia zabrac. Powiedz mi czy produkty potrzebna na te bułeczki ducana dostane tutaj bez problemu?

Do góry