reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

heh dupka nie moge zadnego childmindera znalesc w okolicy starego miasta:wściekła/y: bo mloda moge podrzucic ok 16.30 i maz by ja odebral po godzinie. ehhhhh a teraz to amelka sie juz sama soba zajmuje tylko trza patrzec na jej lapki co by czegos nie pozarla albo nie zniszczyla jak moich kwiatkow hihi
jeszcze myslelismy nad opcja ze lukaszowi ja do pracy podgonie na te 30 min ale musial by gadac z menagerem a teraz 3 menagerow odeszlo z pracy a nowy ma byc dopiero w srode:wściekła/y::wściekła/y: jak po zlosci kurka jego mac:wściekła/y::wściekła/y:(sorry za slownictwo ale sie zdenerwowalam)
robota na sprzataniu biura od pon do piatku-czyli to czego szukam ehhhh a godzin niestety 15w tyg wiec sie nie zalapie na dofinansowanie-juz sprawdzalam na direct.gov i do tego pracodawca musial by mi dac specjalne vouchery na childcare zeby dostac kaske od panstwa:crazy:

reklama
Azorek nie wierzę że nie ma tam childminder, nawet u mnie na zadupiu jest multum w każdej okolicy, wpisz sobie w google childminder i twoja okolice, powinnaś coś znależć. Ja miałam jeszcze jedną stronę ale mam to zapisane w domu więc teraz ci nie pomogę

Azorek moja kolezanka dala ogloszenia na emito i znalazla fajna dziewczyne i nie drogo bo 3.5f.
Misialula my mielismy to samo i nam infacol nie pomogl tylko zaszkodzil przez to ze uklad pokoarmowy nie byl do konca wyksztalcony i wszystko co podawalam konczylo sie placzem tylko herbatka kperkowa troche pomogla,mialam jeszcze jakies ziolowe granulki na kolki moze to tez cos pomoglo ale najbardziej to czas minely 2 miesiace i bylo lepiej wiem ze moja odp nie jest pocieszaac ale u nas tak bylo moze u ciebie infacol pomoze i wogole bedzi lepiej tego zycze:-)

Hejka
W pl pogoda dzisiaj się popsuła ale nie jest zle. Właśnie wydałam majątek w aptece. Znowu potwierdzam że polska jest strasznie droga, nie wiem czy umiałabym tutaj żyć.
Misiulala na pępek to nie bardzo wiem , ja Kubie smarowałam spirytusem ale to było w pl a co w uk to nie mam pojecia, małej odpadło po 3 czy 4 dniach. Natomiast na potówki polecam oliatum albo krem nagietkowy lub rumiankowy. U nas się sprawdzało no i często przemywaj wodą i pilnuj żeby się nie pocił

Cisza tutaj straszna. Myślałam że jak będę zaglądać do was raz dziennie to będę miała co czytać a tu głucho. Moja Maja tylko na nogach by była i cały czas chodzi a czasami nawet biega, oczywiście nie sama, mi kręgosłup wysiada. Znowu zęby się pchają, mam nadzieję że już jakiś wyjdzie

witam sie i ja.sprawdzilam chyba wszystkie mozliwe str z opiekunkami itp ale jest dupka-jak juzznalazlam to za ok 6Ł za godzine-to juz mi sie nie polaca.ale zrobilismy pare manewrow u lukasza w pracy i ja pogadalam z [pracodawca nowym i do pracy ruszam jak wroce z urlopu wtedy lukasz bedzie przeniesiony do innej branzy i bedzie szybciej konsczyl prace:-):-):-)
dietki ciag dalszy-okresik zatrzymal mi wage na jakic czas ale dzisiaj mam juz -0,5kg:-D
misialula no potowki to troszke tym sudocremem+maka ziemniaczana i moze zejda?:sorry:

ojoj ale mialam czytania :-)misiula gratuluje jak czytalam o twoim porodzie to az mi sie lezka zakrecila narodziny dziecka to wspanialy dzien pomijajac bole :) wspolczuje ci z tym dziaslem wiem co przezywasz bo mialam to samo do dzis mnie czasem boli dziaslo po zebie ktorego wyrwalam w ciazy. pozniej jeszcze wyrywalam 8 i plombowalam 3 dziury.antybiotyk nie zaszkodzi dziecku tez bralam amoxicilin i inne bedac w ciazy i po.
na potowki naljepszym rozwiazaniem jest ubierac dziecko lzej bo widocznie mu za cieplo :-) z kosmetykow to najlepsze sa oilatum a do smarowania mam doublebase -jest bardzo dobry.

ewa dobrze ze tesciowa wyjechala pewnie teraz odpoczywasz hehe:-D

ja mam pytanko wczoraj mojemu starszemu synkowi wyszly bable pod kolankami i na nogach takie jak po pokrzywie a siedzielismy w domu, posmarowalam mu kremem i niby zeszlo ale co jakis czas sie drapie w tych miejscach. spotkalyscie sie z czyms takim?

reklama
Anitha niestety nie spotkałam się nigdy z czymś takim
Azorek gratuluje zaparcia w diecie i mam do Ciebie prośbę czy mogłabyś mi przesłać ją dla mojego mężusia no i jeszcze jedno pytanko wysyłałyście sobie przepisy dla maluchów mogłabym również poprosić :-)

Do góry