reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

No nie wierzę jestem piewsza dzisiaj coś czuje że jak dziewczyny pojadą to już się tu nikt nie będzie odzywał a szkoda
Ja dzisiaj idę dalej walczyć z kontem naszym bo wyobraźcie sobie że mi karta nie działa i nie możemy wyjąć pieniędzy z konta ani nią zapłacić koszmar normalnie i już raz byłam powiedziała mi babka że już wszystko działa a tu dupa nic nie działa dalej więc szlak mnie mało nie trafił jak w sklepie nie mogłam zapłacić wczoraj więc dzisiaj idę kogoś zjeść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Misialula wspolczuje szczerze tego bolu...
co do koelk to kup infacol i koper w saszetkach moze lepiej niz ten w granulkach??ja podawalam normalny koper( dostaniesz w tesco czy asda z twilingsa nazywa sie sweet fenel) i podawaj strzykawka po ok 5-10 ml na poczatek

Misialula jak ja Ci współczuje tego zęba nawet sobie tego nie wyobrażam ile to już czasu.
Co do koperku to tak jak powiedziała azorek najpierw malutko do 10ml strzykawką lub pipetką tak żeby raczej nie ssał butelki bo mówią że dzieci do 6 tyg powinny ssać tylko pierś żeby nauczyły się poprawnie chwytać i ssać. Ten granulowany jest bodajże po 1miesącu więc jak nic nie zaobserwowałaś niepokojącego to możesz dać bo mój np nie chciał go pić na początku i wszystko ulewał a jak dałam mu z saszetki to ładnie pił teraz pije i taki i taki i powiem Ci że jest dużo lepiej więc się nie martw

Misialula a jeszcze powiedz jak on płacze czy po prostu zaczyna płakać że boli go brzuszek i się pręży czy np tak jak było u mnie że karmisz go i po kilku minutach zaczyna płakac bo u nas to było przez jeszcze słabą pracę jelit jak zaczynały ruchy perystaltyczne to zaczyna go boleć bardzo i zaczyna płakać. Po koperku powiem Ci że 80% przeszło i tylko czasem coś takiego się zdarzy no i myśle że układ pokarmowy mu dojrzewa
Ja dałam butelkę jak mały miał4 tyg właśnie z koperkiem i nie ma problemów ze ssanim

Misialula współczuję Ci z tym zębem, dziąsłem. Co do kolek to możesz wszędzie kupić gotową wodę koperkową, ja podawałm strzykawką a najlepsze na kolki są krople sabsimplex do kupienia na ebay tylko orginalne niemieckie a nie czeskie. Sprawdziłam przy mojej dwójce i wszystkim znajomym polecałam i wszyscy sobie je chwalą.
Ewa współczuję z tym kontem, teraz to tragedia bo pewnie wszystkie pieniądze masz na koncie, ja rzadko mam jakałś kasę w domu.
Gasiorek szkoda z powodu pracy, masz rację zawsze to coś i mogłaś małego ze sobą zabierać więc super.
A ja wczoraj miałam strasznie męczący dzień, najpierw do 2 w nocy mąż mi chrapał w końcu go z łóżka wyrzuciłam potem 5.30 pobudka na samolot. Na lotnisku masakra. Pytam się babki czy jak mam tylko podręczny i wózek do muszę iść normalnie do odprawy jak z bagarzem, powiedziała mi że nie więc ja sobie spokojnie kawę wypiłam , śniadanie zjadłam i poszłam 15 min przed czasem żeby tam nie kwitnąć, przez pierwszą odprawę przeszłam a na drugiej gdzie sprawdzają podręczny mnie wrócili bo nie mam nalepki na wózek wiec ja spowrotem a tam mi babka mówi że już mi nie wydrukuje bo odprawa zamknięta to ja spowrotem do kolejki, zanim mi wszystko posprawdzali bo miałam mleko i herbatkę dla malej więc to dłużej trwało to odprawa do samolotu była już w połowie więc niepotrzebnie płaciłam za priorytet, idę do samolotu a tam co schody najpierw 2 piętra w gore a potem w dół i ją z tą moją dwójką, 2 nagarze podręczne i wózek. Na szczęście na polaków można liczyć, jeden pan wziął mi wózek , pani podręczny i jakoś dotachaliśmy sie do tego samolotu, Maja już była zmęczona więc tylko na rękach a i tak marudziła, w samolocie trzęsło więc pasy obowiązkowe a ona siedzieć nie chciała, no ale jakoś przetrwaliśmy. POtem droga do domu, dłuuga bo korki, jeszcze fotelik musialam kupić, potem rodzice jechali do babci więc myślę sobie pojjade, będę mieć z głowy a maja zmęczona więc będzie marudzić to dlugo nie posiedzimy. No i trafiliśmy na impręzę moja ciotka miała imieniny. A to ta ciotka od mojego kuzyna co jest w szkocji i co mi tak dupę obsmarował że wielka afera w rodzinie była i ponad rok wszytsko trwało, głównie to moi rodzice mieli przechlapane to to się na nich odbiałao. No i co? W szkoku bylam, przywitali się ze mną normalnie, gadali normalnie i nawet mnie ponownie zapraszali. Normalnie szok. Dzisiaj dochodzimy do siebie bo wczoraj jeszcze po powrocie wszystko rozpakowalam, no prawie bo jeszcze podręczny mi został. Ale szczerze to już bym do domu wróciła :-D:-D:-D

DZIEWUSZKI PILNE!!!! GDZIE MOGE SZUKAC NIANI DO DZIECKA????POTRZEBNA MI OPIEKUNKA NA OK 1-2H DZIENNIE OD PONIEDZIALKU DO PIATKU. kurcze prace dostalam:) :-D jedyny zonk ze od 17 a moj maz wraca o 18 do domku:no: musze kogos znalesc ....buuuuuuuuu ja chce do pracy....

reklama
Misialula Dominik ma dokładnie to samo co mój Piotruś i lekarz powiedział mi że to są problemy z jeszcze nie do końca rozwiniętym układem pokarmowym i jak troszkę zje i jedzenie dojdzie do jelit to ich ruch spowoduje ból maluszek jest dalej głodny a jak podaje kolejne porcje to go dalej boli mój ma tak 1 czasem 2 razy dziennie a czasem w ogóle teraz coraz rzadziej ale dzisiaj miał 2 razy aż, a już tak długo był spokój.Podaje cały czas herbatkę więc liczę ze to już bliżej końca mówią że do 3 miesiąca zobaczymy powiem Ci jak już całkiem przejdzie
Azorek super że znalazłaś pracę napisz co to, a co do niani nie mam pojęcia ja bym ją wzięła ale podejrzewam że trzeba jej dużo uwagi poświęcić a teraz nie dam rady myślę że za pół roku spokojnie mogę zostać jej nianią

Do góry